Katsaus talouteen
Tilastollinen päätoimisto julkaisi maan taloudellista kehitystä valaisevan katsauksen edelliseen viiteen vuoteen. Katsaus sisälsi lyhyen kuvauksen talous- ja yhteiskuntaelämän kaikilta aloilta. Edellinen samanlainen selvitys tehtiin vuonna 1881 ja ensimmäinen vuonna 1866.
Katsaus alkoi toteamuksella, miten Suomen maa-ala oli jatkuvassa kasvussa:
"Luonnonlaatu tekee mahdolliseksi rauhallisella työllä vuosi vuodelta kasvattaa pinta-alaa. Yhtämittaisella soiden ja rämeiden kuivaamisella, joita niin hyvin taloudelliset kuin terveydellisetkin edut vaativat, saadaan joka vuosi lisättyä viljeltävän maan alaa."
Teollisuuden ja kaupan osalta valitettiin hintojen laskua, joka nähtiin Venäjän tullipolitiikan syyksi. Ensi kertaa todettiin muuttoliikkeen vilkkaus kaupunkeihin ja pohjoisesta etelään sekä palkkojen ja hintojen suuret vaihtelut maaseudulla.
Muita uudenlaisia markkinatalouden ongelmia olivat metsästyksen merkityksen romahtaminen, käsityön taantuminen, ajoittainen työttömyys ja ulkomaisen viljan ja teollisuustavaroiden virta maahan. Oma työ kärsi, kun mieluummin ostettiin tehdastuotteita vaikka velaksi. Suomen kauppalaivasto ei pystynyt kilpailemaan ulkomaisten höyrylaivojen kanssa.