Muita aiheita...
Nystyrätauti
Nautaeläimille ja ihmisille vaarallista nystyrätautia eli tuberkuloosia vastaan taisteltiin ilmaisilla tutkimuksilla, lääkkeillä ja eristämisellä. Hoidossa voitiin käyttää hyväksi myös Robert Kochin löytämää basillia, mutta vain taudin löytämiseksi, ei parantamiseksi. Paras keino pitää se kurissa oli sairaan karjan eristäminen, tuhoaminen ja karjatilojen huolellinen desinfiointi. Varotoimista annettiin asetus.
Ihmisiä kuoli tuuberkuloosiin joka vuosi noin 7.000. Se oli yleisintä Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa. Tauti oli peräisin nautaeläimistä ja ihmisiin se levisi tavallisesti toisesta ihmisestä. Lähes kaikki saivat tartunnan.
Puutarhanhoito
Maaliskuussa päätettiin järjestää puutarhanhoidon opetusta valtion varoilla ja perustaa puutarhaosasto yhteen ylempään maanviljelyskouluun.
Isojako
Isojako ja verollepano määrättiin toimitettavaksi Kemijärven, Kuusamon ja Kuolajärven pitäjissä. Siellä tämä maiden jakaminen aloitettiin vasta nyt, vaikka prosessi oli aloitettu Vaasan läänissä jo 1700-luvulla. Pohjoisessa oli paljon yhteismaita, joiden jakaminen oli vaikeata ja osin tarpeetonta. Erityinen ongelma oli porojen laidunmaiden turvaaminen, joka jätettiin edelleen auki.