Pellervo
14. huhtikuuta pidettiin kokous, jossa päätettiin perustaa yhdistys, jonka työ olisi edistää osuustoimintaliikettä Suomessa. Lokakuun 2. päivänä olikin varsinainen perustava kokous, jossa syntyi Pellervo, Suomen maalaisväestön osuustoiminnan edistämisseura.Seura sai alkunsa ennenkuin maassa oli montakaan osuuskuntaa. Se otti tehtäväkseen sellaisten perustamisen. Syynä oli halu herättää maalaisväestö yhteiskunnalliseen tietoisuuteen, valistaa ja auttaa taloudellisesti. Muualla Euroopassa osuustoimintaliike alkoi viljelijöiden omista pienistä yhteenliittymistä. Suomessa toiminta alkoi professoreiden, senaattoreiden ja ylioppilaiden ideana. Ensimmäisenä vuonna jäsenmäärä nousi 430:en.
Pellervo-seuran ohjelmaa selvitettiin Pellervo-lehden näytenumerossa. Sen oli kirjoittanut professori Hannes Gebhard. Hänen näkemyksensä oli, että Suomeen sopii parhaiten pienimuotoinen viljely. Se on tehokasta ja antaa työtä useammalle kuin suurviljely. Pienet tilat voivat yhdistää voimat osuuskuntien muodossa perustamalla meijereitä.
Gebhard julkaisi myös kirjan Maanviljelijäin yhteistoiminnasta ulkomailla. Hän oli jäsen osuustoimintakomiteassa ja tilattoman väestön maanhankintaa valmistelevassa komiteassa.