Kirjallisuus
Kotimaisista uutuuskirjoista on mainittava ainakin Johannes Linnankosken "Simson ja Delila" ja "Jeftan tytär", Juhani Ahon "Juha", Mikael Lybeckin "Tomas Indal", Bertel Gripenbergin "Aftnar i Tavastland", Maiju Lassilan "Pirttipohjalaiset", "Pojat asialla" ja huvinäytelmä "Kun lesket lempivät" sekä L. Onervan "Nousukkaita".
Viroksi julkaistiin Eino Leinon "Nuori nainen", L. Onervan "Murtoviivoja" ja Juhani Ahon "Yksin". Venäjäksi ilmestyivät Jalmari Finnen "Me" ja Pietari Päivärinnan "Ensimmäinen pakkanen".
Kustannusyhtiö Otava ryhtyi julkaisemaan "50-pennin kirjastoa", jotta yhä useammalla olisi kirjoihin varaa.
Suomeksi ilmestyivät Henrik Ibsenin "Peer Gynt", Owen Wisterin "Apahien hyökkäys", Alexandre Dumas'n "Monte-Criston kreivi" ja Joel Chandler Harrisin "Jänis Vemmelsäären seikkailuja".
Kyläkirjaston Kuvalehti julkaisi dosentti Väinö Voionmaan henkilökuvan Jack Londonista, joka oli tullut tunnetuksi "erinomaisista teoksistaan". Voionmaa kertoi Londonin elämänvaiheista ja painotti erityisesti hänen kiinnostustaan sosiaalisten epäkohtien huomioon ottamiseen. Voionmaa luonnehti Londonia kirjailijaksi, jolla on "herkkyyttä, mielikuvitusta ja elämänhalua".1