Sähkö
Lämmitys
Huoneenlämmitys sähkön avulla ei toistaiseksi ole levinnyt laajallekaan, eikä sähköä todennäköisesti koskaan yleisesti otettane käytäntöön kotien varsinaisena lämmönlähteenä (lukuunottamatta paikkakuntia, missä vesivoimaa on saatavissa erittäin edullisilla ehdoilla), ellei keksitä uusia, monin verroin taloudellisempia lämpömoottoreja kuin nykyiset höyrykoneet ja -turbiinit.
Sähkölämmityskojeiden monet ihanteelliset ominaisuudet: ehdoton siisteys, mukava säätö sekä lämpömäärään että lämmitysaikaan nähden, pieni tila, siirrettävyys, vaarattomuus ja se seikka, etteivät ne kehitä ollenkaan polttokaasuja eikä muita polttotuotteita, tekevät kuitenkin sähkön käytön lämmitystarkoituksiinkin edulliseksi useissa erikoistapauksissa, kuten kirkkojen, kokoushuoneiden, raitiovaunujen ja kesäasuntojen lämmittämisessä sekä myöskin yleensä varaja lisälämmönlähteenä kodeissa.
Vuolukivikamiinit ovat pääasiallisesti aiotut käytettäviksi siellä, missä jonakin vuorokauden aikana (tavallisesti öisin) virtaa on halvalla saatavissa; niihin varataan silloin lämpöä, jota uunit sitten vähitellen säteilevät.
Keittäminen
Sähköllä keittäminen ei toistaiseksi ole saavuttanut huomattavaa merkitystä käytännössä, mutta on syytä otaksua, että se tulevaisuudessa, sähkökeittokojeiden kehityttyä ja sähkölaitosten kiinnitettyä enemmän huomiota tähän kuuluviin tariffikysymyksiin, voi käydä varsin yleiseksi.
Ruuan valmistukseen nimittäin ei tarvita ylen suuria lämpömääriä; suuri polttoaineenkulutus keittiöissä riippuu pääasiallisesti halkohellan erinomaisen huonosta vaikutustehosta; suurin osa lämpöä menee polttokaasujen mukana ulos, osa kuluu keittiön lämmittämiseen, ja ainoastaan mitättömän pieni prosenttimäärä tulee käytetyksi päätarkoitukseen, ruoka-aineiden lämmittämiseen.
Sangen tyydyttäviin tuloksiin on tultu eräissä ravintolakeittiöissä, joissa hiljattain sähköllä keittämistä on koetettu; näissä käytetään suuria keittoastioita, joista kukin on varustettu erityisellä sähkölämmityksellä; samoin ovat myöskin sähköleivinuunit, jotka viime aikoina ovat päässeet käytäntöön muutamien suurkaupunkien leipomoissa, osoittautuneet erittäin käytännöllisiksi.1