Muita aiheita...
Läskikapina
Kuolajärven ja Savukosken pitäjissä alkoi 2. helmikuuta ns. läskikapina, jonka yhteydessä ryöstettiin puutavarayhtiöiden ja valtion varastoja.
Kapinoitsijat pakenivat 6. helmikuuta Venäjälle kuultuaan rajavartioston ja suojeluskuntien joukkojen marssista Sallaan.
Rettelön oli organisoinut Venäjällä toimiva Suomen kommunistinen puolue. Suomessa puolue toimi Suomen sosialistisen työväenpuolueen nimissä. Se menestyi hyvin tämän vuoden eduskuntavaaleissa. Sillä oli edustajia teollisuuspaikkakuntien kunnanvaltuustoissa ja se hallitsi useita ammattiosastoja.
Valtiovierailu
Viron valtionpäämies Konstantin Päts saapui 15. toukokuuta presidentti Ståhlbergin vieraaksi Helsinkiin. Tämä oli ensimmäinen virallinen valtiovierailu itsenäiseen Suomeen.
Kielilaki
Kielilaki ja laki valtion virkamiehiltä vaadittavasta kielitaidosta annettiin 1. kesäkuuta. Lait kumosivat viime vuonna annetun lain. Virkamiehen on hallittava paikkakunnan kieli täydellisesti ja ymmärrettävä asukkaiden vähemmistön kieltä. Opettajien on osoitettava kielitaitonsa kokeella. Vain poikkeustapauksissa presidentti voi antaa vapautuksen kielitaidosta.
Hallituskriisi
A.K. Cajander muodosti 2. kesäkuuta toimitusministeriön J.H. Vennolan hallituksen pyydettyä eroa eduskunnan hylättyä ns. reunavaltiosopimuksen.
Eduskuntavaalit pidettiin heinäkuun alussa. Cajanderin hallitus esitti eronpyyntönsä jo 11. syyskuuta, ja neuvottelut uuden hallituksen muodostamisesta olivat vaikeita.
Suomen ammattijärjestön puheenjohtaja, kansanedustaja Matti Väisänen vangittiin "kommunistisen toimintansa" takia. Sosialistisen työväenpuolueen kansanedustajat tekivät 17. lokakuuta välikysymyksen Väisäsen vangitsemisen johdosta. Eduskunta hylkäsi sen äänin 96-–69.
Propagandaa?
Ulkoministeriön tilaaman elokuvan Finlandia ensi-ilta oli Helsingissä 22. lokakuuta. Helsingin Sanomien mukaan filmi ei "ole propaganda-tarkoituksessa millään tavoin väritetty; se on aivan arkista eloa ja oloamme havainnollistava kuvasarja, jonka pohjalla muukalaisenkin on helppo saada oikea käsitys tästä maasta ja sen kansasta. Maisemakuvat ovat hyvin valitut ja antavat ulkomaalaiselle edullisen käsityksen maastamme matkailumaana."
Tärkeitä lakeja
Asevelvollisuuslaki säädettiin 11. marraskuuta. Sen mukaan yleinen palvelusaika on yksi vuosi.
Laki valtakunnanoikeudesta annettiin 25. marraskuuta. Valtakunnanoikeus käsitteli syytteet, jotka nostettiin valtioneuvoston jäsentä, oikeuskansleria tai korkeimman oikeuden tai korkeimman hallinto-oikeuden presidenttiä tai jäsentä vastaan lainvastaisesta menettelystä virkatoimessa. Samalla annettiin laki eduskunnan oikeudesta tarkastaa valtioneuvoston jäsenten ja oikeuskanslerin virkatointen laillisuutta. Se kumosi vuonna 1918 annetun lain.
Kyösti Kallio muodosti 14. marraskuuta uuden hallituksen. Se koostui Maalaisliiton ja Edistyspuolueen miehistä. Monet ministerit olivat enemmänkin alansa asiantuntijoita kuin poliitikkoja, mm. Risto Ryti.