Automobiilit
Laki ja asetus moottoriajoneuvoliikenteestä annettiin 21. toukokuuta:
"Moottoriajoneuvo, jolla tarkoitetaan jokaista maata kulkevaa, ihmisten tai tavaran kuljetukseen aiottua, voimakoneella käypää ajoneuvoa, joka ei kulje kiskoilla, on, ennen sen käyttöä liikenteeseen, asianmukaisessa katsastuksessa hyväksyttävä, määräajassa rekisteröitävä ja tunnusmerkillä varustettava.
Ojentamalla oikea tai vasen kätensä sivulle on kuljettajan tien risteyksissä osoitettava aikovansa kääntyä oikealle tai vasemmalle sekä kohottamalla kätensä ilmoitettava takaapäin lähestyville ajoneuvoille aikovansa hiljentää vauhtia tai pysähtyä.Henkilöliikenteeseen tarkoitetuissa moottoriajoneuvoissa on käytettävä yksinomaan ilmarenkaita.
Suurempaa matkustajamäärää kuin 7 henkilöä varten aiotun henkilöautomobiilin (omnibusautomobiilin) suurin tuntinopeus saa olla 30 kilometriä maalla, sekä kauppalassa, taajaväkisessä yhdyskunnassa tai tiheään asutussa kylässä maaseudulla, niin myös kaupungissa 20 kilometriä.
Moottoriajoneuvoa ei saa yleisellä tiellä, kadulla tai torilla taikka muulla yleisellä paikalla kuljettaa kuin se, jolla on voimassaoleva ajokortti.
Ajokortin saamisen edellytyksenä on 18 vuoden ikä ja ammattimaisessa ajossa 20 vuoden ikä. Joka haluaa saada ajokortin, on velvollinen suorittamaan kuljettajantutkinnon, joka saadaan suorittaa kenen katsastusmiehen edessä tahansa.
Kussakin läänissä annetaan jokaiselle moottoriajoneuvolle erityinen järjestysnumero, joka yhdessä yhteisen paikkakuntamerkinnän kanssa on automobiilin tunnusmerkki.
Paikkakuntamerkinnät ovat:
- A = Helsingin kaupunki
- U = Uudenmaan lääni
- T = Turun ja Porin lääni
- H = Hämeen lääni
- VI = Viipurin lääni
- M = Mikkelin lääni
- K = Kuopion lääni
- VA = Vaasan lääni
- O = Oulun lääni.
Tasavallan Presidentin moottoriajoneuvojen tunnusmerkkinä on Suomen vaakuna."
Kulkulaitosten ja yleisten töiden ministeriö antoi 4. helmikuuta päätöksen "omnibusautomobiilien konealustan ja korin rakenteesta ynnä muista varusteista":
"Omnibusautomobiilissä tulee olla joko vakinainen tai ainakin tarpeen tullen helposti päälle vedettävä kattolaite sekä sivustasuojukset suojaamaan matkustajia sadeilman sattuessa.
Niissä omnibusautomobiileissä, jotka välittävät liikennettä ainoastaan kesäkuukausina, joiksi lasketaan touko– lokakuu, saa sekä kattolaite että myös sivustasuojukset olla irtonaista mallia, kun taas niissä automobiileissä, jotka harjoittavat kauttavuotista liikennettä, tulee sekä katon että vaunun korin seinämien olla kiintonaiset sekä varustetut akkunoilla.
Vähintään puolet sivusta-akkunoista tulee olla kokonaan tai osaksi avattavia. Samoin tulee viimeksi mainituissa omnibusautomobiileissä olla tulenvarmat, hajuamattomat ja savuamattomat lämmityslaitteet.
Valaistuksena korin sisällä tulee katossa olla vähintään kaksi 15 normaalikynttilän valopistettä.
Omnibusautomobiilin korin ulkoseiniin ei saa maalata eikä kiinnittää ilmoituksia."