Järjestysvalta
Työväenjärjestöt eivät unohtaneet vankiloissa poliittisista syistä olevia tovereitaan. Viime vuonna poliisin tietoon tuli 21 valtiotai maanpetosrikosta.
Asetus suojeluskuntajärjestöstä annettiin 4. toukokuuta. Se kumosi vuonna 1921 annetun asetuksen.
"Suojeluskunnan varsinaiseksi jäseneksi pyrkivän tulee esittää todistus maineestaan sekä kahden luotettavan henkilön kirjallinen lausunto pyrkijän uskollisuudesta isänmaata ja sen laillista yhteiskuntajärjestystä kohtaan.Suojeluskunnan jäseneksi hyväksytyn tulee antaa vakuutus siitä, että hän alistuu sotilaalliseen järjestykseen ja kuriin sekä täyttää annetut tehtävät."
Suomen armeijan Renault-merkkiset hyökkäysvaunut esittäytyivät Helsingissä pidetyssä paraatissa kaikelle kansalle.
Välikysymys
Sosialidemokraattiset kansanedustajat jättivät 30. marraskuuta hallitukselle välikysymyksen, jossa todettiin, että joitakin aikoja sitten oli Revonlahden postitoimiston haltijan toimi julistettu haettavaksi. Tointa haki mm. räätäli Kyösti Vaskuri, jolla oli nimismiehen ja kunnallislautakunnan esimiehen suositukset.
Revonlahden suojeluskunnan päällikön vastustettua "kommunisti" Vaskurin valintaa, kävi lopulta niin, ettei Vaskuria nimitetty toimeen.
Toinen tapaus, joka välikysymyksessä nostettiin esille, liittyi Tampereen kaupungin valloituksen 10-vuotisjuhlaan.
"Tampereen kaupungin viranomaiset olivat asettuneet sille kannalle, ettei ollut syytä juhlia yhden kansalaissodan verisimmän tapahtuman muistoa, ja päättäneet sen johdosta olla osaaottamatta juhlaan, niin ettei m.m. kaupungin julkisia rakennuksia juhlalipuin koristettaisi."
Suojeluskuntalaiset kävivät kuitenkin omavaltaisesti vetämässä lippuja salkoihin.
Sosialidemokraatit kysyivätkin, mitä hallitus aikoi tehdä "suojeluskuntalaisten toimeenpanemien laittomuuksien ja mielivaltaisuuksien" estämiseksi. Hallitus sai aamuyöllä 13. joulukuuta eduskunnalta epäluottamuslauseen äänin 83-–82.