Mainonta
Mainonnan yleisyyttä osoittaa se, että Suomessa laskettiin vuonna 1932 liikemainontaan käytetyn noin 150 miljoonaa markkaa. Mainonta onkin otettu sekä teoreettisten että kokeellisten tutkimusten kohteeksi.
Mainossielutiede tutkii yksityisten ja joukkojen sielunelämää löytääkseen keinoja, joilla siihen voidaan vaikuttaa niin, että kulloinkin haluttu mainostarkoitus saavutetaan.
Mainossielutiede käyttää hyväkseen yleisen sielutieteen saavutuksia ja käyttää apunaan psykotekniikkaa tarkistaakseen, miten mainokset vaikuttavat.
Mainosvaikutuksen aikaansaamiseksi on ensiksi herätettävä ihmisten huomio. Tämä tapahtuu sopivien aistikiihotusten avulla. Tärkein aisti mainonnan kannalta on näkö, mutta muitakin aisteja ärsytetään.
Pelkkä huomionherättäminen ei riitä mainosvaikutuksen aikaansaamiseksi. Sen lisäksi on saatava mielenkiinto hereille edullisten mielikuva-assosiaatioiden avulla.
Jos on kysymyksessä liikemainos, koetetaan sillä aluksi saada aikaan omistamisen ennakkoilo, joka usein toistuvalla mainonnalla saadaan niin suureksi, että asianomainen oston kautta muuttaa ennakkoilon todelliseksi omistamisiloksi.1