Musiikki
Musiikin osuus yleisradion ohjelmistossa lisääntyi, kun sävelradio aloitti toimintansa 2. toukokuuta. Paineita musiikin lisäämiseen olivat aiheuttaneet "merirosvoradiot".
Uusin tanssivillitys oli letkajenkka. Suosituimpia letkajenkkalevyjä olivat Rauno Lehtisen säveltämä ja Ronnie Kranckin orkesterin soittama "Letkis" ja Jan Rohde & The Adventurersin "Doin' the jenka". Hyvin suomalaisia olivat myös Taisto Tammen "Tango merellä" ja KatriHelenan "Poikien kuvat". Lasse Mårtensonin "Kaikessa soi blues" ja Anki Lindqvistin "Teinitytön blues" soivat jazzahtavammin.
Suomi sai 1. huhtikuuta nimiinsä uuden maailmanennätyksen: 60 tuntia twistiä yhteen menoon. (video)1 Kotimaisista twist-levyistä suosituin oli Timo Jämsenin "Yyterin twist".
Kansainvälisiä tuulahduksia kevyeen musiikkiin toivat nykyään kaupunkien kouluhippojen kautta suosioon nousseet kitarayhtyeet, joiden esikuvana voitaneen pitää englantilaista The Shadowsia. Yhtyeiden nimet olivat englanninkielisiä, mutta melodiat tuttuja ja turvallisia – joskin uudella tavalla soitettuja ja sovitettuja.
The Strangersin levyllä kuultiin "Kolme kitaraa" (= "Kaksi kitaraa") ja "Castle Mood" (= "Balladi Olavinlinnasta"). The Scaffoldsin levyllä oli "Dark Eyes Beat" (= "Tummat silmät").
Englannissa nuorisoa villitsevä The Beatles nousi Suomessakin listoille marraskuussa laulullaan "Twist and shout". The Soundsin "Emma" oli "rautalankamusiikin" suosituin esitys. Muita yhtyeen levytyksiä olivat "Kulkuri" (= "Kulkurin valssi"), "Mandschurian Beat" (= "Matshurian kukkuloilla") ja "Troika" (= "Troikka").