Musiikki
Vuodesta 1939 yksityisenä korkeakouluna toiminut Sibelius-Akatemia muuttui valtion korkeakouluksi.
Pop- ja rockyhtyeiden kokonaismäärä oli noussut vuoden 1969 noin kahdesta sadasta kahteen tuhanteen. Samalla oli Elmujen määrä kasvanut parissa vuodessa lähes sataan. Tapahtunut kehitys huomattiin myös yleisradiossa, joka lisäsi popohjelmien lähetysaikaa ja toimituksellisia voimavaroja perustamalla rinnakkaisohjelmassa kuuluvan Rockradion.
Punk-rockin helsinkiläinen äänitorvi Maukka Perusjätkä talletti levylle laulut "Vaatteet" (on mun aatteet) ja "Ennen kolmatta maailmansotaa".
Eppu Normaalin ajankohtaisia lauluja olivat mm. "Puhtoiset vesistömme" ja ydinvoimaloiden turvallisuuteen kantaa ottava "Suomi-ilmiö".
Parhaimpia kotimaisia LP-levyjä rockin alueella olivat Hectorin "Linnut, linnut", Tuomari Nurmion "Maailmanpyörä palaa" ja Pelle Miljoonan "Moottoritie on kuuma".
Juice Leskisen runsaasta tuotannosta kannattaa mainita "Viidestoista yö", "Ei elämästä selviä hengissä" ja "Sika". Kotka Rankki Ohutta Yläpilveä yllätti laulullaan "Pearl Harbour".
Muita uusia persoonallisia rockaajia olivat Broadcast, Hanoi Rocks, Sig ja Kauko Röyhkä.
Hassisen Kone herätti närkästystä laulullaan "Rappiolla".
Problems?-yhtye teki uuden version vanhasta "Katupoikien laulusta" ja Popeda "Mörrimöykystä".
Myydyimpiä levyjä olivat mm. Abban "Gimme, gimme, gimme", Pink Floydin "Another brick in the wall" ja Reijo Kallion "Viikonloppuisä".
LP-listan ulkomaisia kärkinimiä olivat mm. The Shadows, Matchbox ja Barbara Streisand.1