Muita aiheita...
Presidentti Kekkonen moitti 3. huhtikuuta Koiviston hallitusta hidastelusta. Kekkonen halusi vaihtaa pääministeriä ja hallitusta. Koivisto kieltäytyi eroamasta, koska "hallituksella on niin paljon aikaa kuin eduskunta sille suo".
Norjan pääministeri Gro Harlem Brundtland saapui 31. toukokuuta viralliselle vierailulle Suomeen. Vierailun aikana keskusteltiin Pohjolan turvallisuuskysymyksistä ja kalottialueen yhteistyöstä.

Kalle Kultala: pääministeri Koivisto selosti 9. syyskuuta hallituksen budjettiriitaa tiedotusvälineille. Kuva: Suomen valokuvataiteen museo, cd: 1953 b.
Koiviston hallitus oli syyskuun alussa hajoamassa sosialidemokraattien ja keskustapuolueen välisiin erimielisyyksiin tulo- ja menoarviosta. Kekkosen sairasloman alettua puolueet sopivat nopeasti budjettierimielisyytensä.
Kenraali Wojciech Jaruzelskin johtama sotilasjuntta otti 13. joulukuuta vallan käsiinsä Puolassa "sisällissodan estämiseksi". Vallankaappauksen tarkoituksena oli tehdä loppu työläisten omaehtoisesta järjestäytymisestä.
Akateemikko G.H. von Wright ilmaisi huolestuneisuutensa Suomen vähäisestä osallistumisesta kehitysyhteistyöhön.
"Jos globaalisen solidaarisuuden tunne voimistuisi yksilötasolla yhteiskunnassamme, tämä todennäköisesti kuvastuisi myös poliittisen päätöksenteon tasolla. Esimerkiksi niin että Suomen ns. kehitysyhteistyölle myöntämiä varoja huomattavasti lisättäisiin nykyisestään.
Ne on pakko jopa moninkertaistaa, jotta saavuttaisimme sen tason, jonka Yhdistyneet Kansakunnat määräsivät tavoitteeksi jo vuodelle 1975 ja jonka naapurimme Ruotsi ja Norja ovat ylittäneet samalla prosenttimäärällä kansantuotteestaan kuin mihin oman maamme osuus on vaivoin noussut.
Se seikka, että olemme näin pahasti jäljessä on yksi kansallisen maineemme häpeäpilkku ja itsekkyytemme julkisuudessa näkyvin todiste. Asiaa ei voi eikä saa salata. Sen korjaaminen olisi askel sille solidaarisuuden tielle, jolle on pakko astua, jotta mielialat Suomessa eivät muuttuisi kovemmiksi ja omakylläisemmiksi – ja elämämme inhimillisesti yhä köyhemmäksi."