Muita aiheita...
Valtion siivouskiista päättyi 3. tammikuuta kompromissiin, jonka mukaan siivoojat saisivat Engel-yhtymässä alempaa palkkaa kuin aikanaan Rakennushallituksessa.
Laki Valtionrautateiden muuttamisesta osakeyhtiöksi annettiin 5. tammikuuta. Laki tuli voimaan 1. heinäkuuta. VR-Yhtymällä oli kaksi tytäryhtiötä: kuljetustoimintaa harjoittava VR Oy ja radanpidosta huolehtiva VR-Rata.
Masa-Yards ilmoitti 16. tammikuuta, että siltä oli tilattu uusi loistoristeilijä, jonka hinta oli 1,5 miljardia markkaa.
Venäjä osti Suomen voivarastot tyhjiksi tammikuussa.
Yhtyneet Paperitehtaat ilmoitti 24. tammikuuta sijoittavansa 1,2 miljardia markkaa uuteen Valkeakoskelle rakennettavaan irrokepaperikoneeseen.
Turun lääninverovirasto käynnisti tammikuussa Naantalin Muumimaailman konkurssimenettelyn 1,5 miljoonan markan saatavista.
Laki liikkuvasta kaupasta annetun lain kumoamisesta annettiin 31. tammikuuta. Lain mukaan kulkukauppaa varten ei enää tarvinnut hankkia lupaa.
Terveydenhoitoalalla 24. helmikuuta alkanut lakko koski 100 sairaalaa, 250 terveyskeskusta ja 500 vanhainkotia. Lakon pitkittyminen johti yksittäisten sairaaloiden sulkemiseen. Lakko loppui 23. maaliskuuta.
Pääkaupunkiseutu selviytyi kevään palomieslakosta ilman suuria tuhoja.
Osuusliike Elanto ilmoitti 15. maaliskuuta hakeutumisesta velkajärjestelyyn. Elannon säästökassojen sulkeminen toi suuria vaikeuksia lukuisille tallettajille.
Nokia sai 30. maaliskuuta Saksasta matkapuhelinverkkotilauksen, jonka arvo oli 2,5 miljardia markkaa. Tilaus oli Nokian historian suurin yksittäinen kauppa. Se oli myös maailman suurimpia alalla koskaan tehtyjä.
Valtio päätti 2. kesäkuuta myydä SKOP:n ns. hyvät osat ruotsalaiselle Svenska Handelsbankenille.
Rautaruukki ilmoitti 8. kesäkuuta sijoittavansa lähes kaksi miljardia markkaa terästuotannon lisäämiseen ja teräksen jatkojalostukseen.
Postipankin New Yorkin konttorin tappioiden nouseminen noin 460 miljoonaan markkaan johti pankin hallintoneuvoston 23. elokuuta antamaan ilmoitukseen, että pääjohtaja Seppo Lindblom jättäisi toimensa.
Repolan tytäryhtiö Yhtyneet Paperitehtaat ilmoitti 23. elokuuta, että Raumalle rakennetaan paperitehdas, joka tulisi maksamaan 2,4 miljardia markkaa.
Yhtyneet Paperitehtaat ja Kymmene ilmoittivat 11. syyskuuta sulautuvansa. Uusi UPM-Kymmene oli liikevaihdoltaan Euroopan suurin ja maailman viidenneksi suurin metsäyhtiö. UPM-Kymmenen tulos – kuusi miljardia markkaa ennen satunnaisia eriä ja veroja – oli Suomen ennätys.
Ruotsalaisesta viestintäalan konsernista Mariebergistä tuli 19. lokakuuta Aamulehti-yhtymän suurin omistaja.
Viimeinen suomalainen tulitikku valmistui 30. marraskuuta Finn-Matchin tehtaassa Vaajakoskella. Ruotsalainen Swedish Match osti koneet kesällä ja haki ne pois joulukuussa.
Valuutanvaihtopisteet ilmestyivät katukuvaan tällä vuosikymmenellä, kun pankit menettivät yksinoikeutensa valuutan vaihtoon.