Muita aiheita...
Viisaita kirjoja
Jaakko Juteinilta ilmestyi useita kirjasia, mm. Wiisauden vaellus maan päällä. Se on kuvitteellinen kertomus siitä, miltä maailma näytti, kun Viisaus kävi sitä katsomassa.
Yhdysvaltain valtiosäännön luojalta Benjamin Frankliniltä julkaistiin suomeksi kirjanen Wanhan Richardin Aaveja Neuwo-Kirja opettawa kuinga hänen halullinen Lukiansa taitaa tulla rikkaxi, onnellisexi ja kunnioitettawaxi.
Toisenlaista viisautta opetti Johdatus Christillisyyteen Yksinkertaisille. Sen oli koonnut Lopen kirkkoherra C.H. Strandberg ja se maksoi 24 Skill.
Gustaf Renvallin 717-sivuinen Suomalainen Sana-Kirja, Lexicon linguae Finnicae I-II, ilmestyi kokonaisuudessaan. Suomalaiset sanat on siinä selitetty latinaksi, usein myös saksaksi ja joskus ruotsiksi.
Uusia virsiä julkaistiin useita, mm. Isän neuvo ainoalle pojallensa nuoruuden viettämisestä ja naimisesta.
Taidetta
Tukholmasta palannut Gustav Finnberg maalasi Turussa kaupungin ja sen ympäristön sivistyneistön muotokuvia. Tänä vuonna valmistuivat kuvat Anton af Tengströmistä ja kreivitär Vava Armfeltista. Magnus von Wright lähti puolestaan opiskelemaan Tukholmaan.
Saarijärvellä
Nuori opettaja ja runoilijan alku J.L. Runeberg palasi alkuvuonnaTurkuun. Hän oli toiminut pitkään kotiopettajana maaseudulla ja saanut jonkinlaisen kosketuksen hallan ja nälän tuntevaan kansaan. Nämä elämykset käyvät ilmi kirjoituksesta, jonka Runeberg laati tänä vuonna, mutta jota ei kuitenkaan julkaistu.
Ortodoksit
Helsinkiin valmistui C.L. Engelin piirtämä Pyhän kolminaisuuden kirkko. Se oli ensimmäinen kreikanuskoisille rakennettu kirkko Vanhan Suomen ulkopuolella. Kirkko palveli kaupungissa asuvia venäläisiä sotilaita, virkamiehiä, kauppiaita ja näiden mukanaan tuomaa venäläistä palvelusväkeä.
Viime vuonna kenraalikuvernööri esitti hallitsijalle, että kreikanuskoisillakin olisi pääsy virkoihin Suomessa. Senaatti kieltäytyi julkaisemasta asetusta ja Venäjän sekavan tilanteen takia asia jäi edelleen valmisteltavaksi.