Maria Kallio
Viestit: 99
Liittynyt: 24.09.09 09:38
Paikkakunta: Pirkkala, Turku

Kulttuuriperinnön digitointiin 925 000 euroa


C.L. Engelin suunnitteleman Valtioneuvoston linnan leikkauspiirustus (julkisivu Senaatintorille). Kuva: Kansallisarksito, Rakennushallituksen piirustukset II (kokoelma) Tunniste: KP:14 Arkistoyksikkö: RakH II Ica. 179:/- - 7-1.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 925 000 euroa hankkeisiin, jotka edistävät kulttuurikokoelmien, tietoaineistojen ja kuvakokoelmien digitointia.
Tukea saaneet 37 hanketta toteuttavat osaltaan opetus- ja kulttuuriministeriön toimialan vuonna 2008 käynnistynyttä Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanketta. Kansallisen digitaalisen kirjaston tavoitteena on varmistaa suomalaisen kulttuurin ja tieteen digitaalisten tietovarantojen tehokas ja laadukas hallinta, jakelu ja pitkäaikaissäilytys.


Rahoitusta on myönnetty sekä uusien, että jo käynnissä olevien digitointihankkeiden loppuun saattamiseen. Pääkohteena ovat eri museot, jotka avustuksen turvin saavat paremmin kokoelmiaan verkkoon. Suurimmat yksittäiset avustukset saivat Satakunnan Museo Satakuntalaisen kulttuuriperinnön digitoinnin jatkohankkeeseen ja Tampereen kaupungin Museopalvelut kokoelmapalvelujen kehittämishankkeeseen.

Lista avustusten saajista (PDF)

Lähde: A Propos Suomen Akatemian verkkolehti (7.7.2011)

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”