Avatar
Annastiina Mäkilä
Viestit: 390
Liittynyt: 25.01.07 20:42
Paikkakunta: Turku

Outokummun kaivosmuseolla uudet internetsivut

Outokummun kaivosmuseon internetsivustoa on laajennettu ja monipuolistettu.

Kaivosmuseon internetsivusto lienee tällä hetkellä yksi laajimmista museoiden internetsivustoista Suomessa. Sivustolta löytyy monipuolisesti tietoa kaivostoiminnan historiasta, joskin keskittyen jossain määrin Outokumpuun. Sivusto löytyy seuraavasta osoitteesta: http://www.kaivosmuseo.net.

Itse Outokummun kaivosmuseon säätiö s.r. perustettiin vuonna 1982. Tuolloin museo sijoitettiin vuonna 1927 valmistuneeseen rakennukseen, joka oli alun perin rakennettu kaivostuvaksi. Kaivoksen ollessa vielä käytössä kaivostupa oli tarkoitettu vaatteiden ja varusteiden vaihtoon kaivosmiehille ennen kaivokseen menoa ja sieltä tullessa. Kaivosmuseon toimintaan on kuulunut myös tutkimustoiminta. Vuonna 1995 kaivosmuseo suoritti teollisuusarkeologisia kaivauksia, joiden tuloksena syntyi muun muassa kaivosmuseon ensimmäinen julkaistu tutkimus: ”SULAA KUPARIA – Outokummun kuparitehdas 1913-1929”.

Nykyään museolla on oma laaja kaivostoiminnan historiasta kertova sivusto. Sinne on tuotu mm. seuraavia asioita:
- yli 700 valokuvaa,
- lähes 100 museon kokoelman esinettä, joista osaa voi tarkastella kolmiulotteisesti,
- flash-animaatio malmin matkasta Keretin kaivoksella,
- yhdeksän kappaletta karttoja.

Edellä mainitut nettisivujen elementit on toteutettu opetusministeriön rahoittamalla hankkeella, ja sivut on työstetty yhteistyössä Outokummun kaivosmuseon ja Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokummun graafisen suunnittelun linjan kesken.

Kokoelmaesittelyn lisäksi sivustolta löytyy muun muassa tietoa museon historiasta, kaivosartikkeleita, museokaupan tuotteita ja tietoja viime vuosien lahjoittajista.

Lisätietoja:
Pekka Piiparinen / Outokummun kaivosmuseo
Puh: 050-36 411 93
pekka.piiparinen@kaivosmuseo.net

Kuva

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”