Tapio Onnela
Viestit: 4899
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Korson kapina 1965


Vantaan kaupunginmuseon aloitteesta syntynyt, Vernissan animaatioaseman ja Vantaan nuorisopalveluiden käsityöpajan toteuttama nukkeanimaatio.

Korson kapinana tunnettu mellakka sai alkunsa, kun heinäkuussa vuonna 1965 Korson Tanhurinteen tanssilavalla piti esiintyä nuorison suursuosikki Renegades. Kyseinen päivä oli rukouslauantai ja vallalla oli tanssikielto. Paikallinen nimismies tulkitsi joidenkin musiikin tahdissa jammaavien nuorten liikkeet tanssiksi ja keskeytti konsertin ennen kuin se ehti alkaakaan. Nuoriso kimpaantui ja aloitti täyden mellakan. Paikka hajotettiin ja riehuminen levisi Korson keskustaan asti. Apuun pyydettiin palokunta, joka yritti rauhoittaa tilannetta vesitykeillä. Nuorison raivo ei kuitenkaan laantunut ja paloautojakin kaadettiin. Tapahtumien jälkipuinnin seurauksena sisäasiainministeriö kielsi palokunnan osallistumisen mellakkapoliisin tehtäviin.

Näiden historiallisen tapahtumien pohjalta syntyi loppuvuodesta 2012 ensimmäinen osa Rock'n Vantaa -animaatiota, joka on saanut inspiraationsa Vantaan kaupunginmuseon välittämien lehtileikkeiden, valokuvien ja haastatteluaineiston kautta. Käsityöpajan nuoret saivat vapaat kädet nukkeanimaation toteuttamiseen. He valmistivat nuket, lavasteet ja kirjoittivat käsikirjoituksen omasta näkökulmastaan.

Toinen osa samalla idealla ja yhteistyökuviolla toteutettavasta animaatiosta valmistuu helmikuun 2013 lopussa.

Lisää Rock'n Vantaa -hankkeesta:
http://www.facebook.com/rocknvantaa
http://www.rocknvantaa.blogspot.fi

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”