Hotelli- ja ravintolamuseo avasi verkkonäyttelyn työväestön ruokakulttuurista.
Hotelli- ja ravintolamuseon uusi verkkonäyttely Keittoja, vellejä, muhennoksia - Työläisten ruokailu teollistuvassa Suomessa tarkastelee työväestön ruokakulttuuria kotimaassa. Samalla näyttely tarjoaa näkökulmia työväestön jokapäiväiseen arkeen ruuan kautta. Sivutolla perehdytään muun muassa erilaisiin tapoihin, joilla työväestö järjesti jokapäiväisen ruokailunsa, kun työpäivän aikana ei enää ehditty kotiin syömään tai kun keittiöttömissä asunnoissa oli hankala valmistaa itse ruokaa. Ravintoloiden historioissa usein huomioitujen ensimmäisen luokan ravintoloiden sijaan verkkonäyttely nostaakin esiin vaatimattomampia ruokapaikkoja, joissa tarjottiin työväestölle helppoa ja edullista ruokaa.
Verkkonäyttelyn oheen on tuotettu omatoimimateriaali, jonka avulla niin yksittäinen näyttelykävijä kuin koululaisryhmä voi jatkaa tutustumista työväen ruokailuun Hotelli- ja ravintolamuseon Palveluksessanne! -perusnäyttelyssä.
Verkkonäyttely osoitteessa http://www.tyovaenruokailu.fi/
Hotelli- ja ravintolamuseo