Martti Tapio Pelho
Viestit: 322
Liittynyt: 24.12.11 16:05

Richard III:n perinneyhdistys selätti virallisen totuuden!

Bosworthin taistelussa 22.8.1485 kuolleen Englannin kuninkaan Richard III:n perinneyhdistys rahoitti maailmanlaajuisella rahankeräyksellä kaivaukset Leicesterin suurkaupungin ydinkeskustassa kaupungin sosiaaliviraston parkkipaikalla.

Englannin kuningashuoneen virallisen 500-vuotisen historiankirjoituksen mukaan mielenvikaiseksi ja vammaiseksi leimatun Richard III:n ruumis heitettiin heti taistelun jälkeen Soar-jokeen.

Virallisesta valtion totuudesta poikeavan perimätiedon mukaan Richard III olisi haudattu ilman juhlallisia seremonioita Liecesterin keskustassa sijaitsevan Greyfriors-kirkon puutarhaan. Hänen haudalleen oli aikanaan pystytetty myös muistomerkki, joka sittemmin kuningashuoneen määräyksestä hävitettiin.

Richard III perinneyhdistyksen rahoitti vuonna 2011 maatutkailun Leicesterin keskustassa sosaaliviraston parkkipaikalla. Elokuussa 2012 yhdistys rahoitti edelleen Leicesterin yliopiston arkeologiatutkijoiden johtamat kaivaukset parkkipaikalla.

Tutkijat löysivät 4.9.2012 hienovaraisella lapiokaivauksella parkkipaikan kaivannosta kirkon perustukset ja hyvin säilyneen luurangon. Hiilikuitututkimuksilla luurangon hautausajankohdaksi määriteltiin vuodet 1475-1530.

Luurangosta ja Richardin III vanhimman siskon, Annan, 17:sta sukupolven kahdesta edustajasta otetettujen dna-näytteiden analyysissa pystyttiin varmistamaan luurangon olevan todella Richard III:en. Tutkimustulos julkistettiin 4.2.2013.

Leicesterissä tutkijat pystyivät selvittämään yli 500 vuotta vanhan hautakaivannon luista vainajan hautausajan oikein ja vainajan henkilöllisyyden.

Meillä Suomessa, Lappeenrannan Huhtiniemestä, joukkohautakaivannosta poimittujen ihmisluitten ikää ei poliisin mukaan pystytä määrittämään lainkaan!

Huhtiniemen esikuntarakennuksen viereisen sekä Taipalsaaren lentokentän viereisen ja Valkealan hautausmaan aikalaisten osoittamat kesäkuussa 1944 teloitettujen rintamakarkureiden joukkohaudat ovat edelleen kaivamatta ja tutkimatta.

Lappeenrannan kaupunki suoritutti suurella konekaivurilla Lappeenrannan Huhtiniemessä kaivauksen 19.12.2005 paikassa, josta vuonna 1971 neljän miehen työporukka löysi viemäritöittensä yhteydessä 10 vainajan joukkohaudan ja armeijan alusasujen messinkinappeja. Poliisi jätti tuolloin joukkohaudan tutkimatta.

Joulukuussa 2005 samasta joukkohautakaivannosta poimittiin kuusi luuta, mm. aikuisen ihmisen reisiluu, ja toimitettiin tutkittaviksi poliisille.

Etelä-Suomen Poliisin vuoden 2006 toimintakertomuksen (s.12) mukaan:

Poliisi keskeytti keväällä 2006 tutkimuksensa asiassa koska kuolinaikaa tai kuolemansyyhyn viittaavia seikkoja ei luujäänteistä voitu selvittää, joten tutkimus keskeytettiin.”

“Siihen, miten luut ovat joutuneet haudatuksi löytöpaikkaansa, tai mihin yksittäisiin kuolintapauksiin ne liittyvät, ei saatu selvitettyä.”


Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
Andalusia


Martti Tapio Pelho
Viestit: 322
Liittynyt: 24.12.11 16:05

BBC: Kaivaushanke "huuhaata" ja “hölynpölyä”.

Kun vuonna 1924 perustettu Richard III perinneyhdistys haki avustusta parkkipaikan maatutkailua varten Leicesterin kaupungilta ja Leicesterin yliopistolta, hakemusten hylkäyspäätöksissä viitattiin viralliseen totuuteen ja pidettiin perinneyhdistyksen maatutkailu- ja kaivaushanketta näin ollen perusteettomana.

Samoin menetteli lupamaksuperusteinen monopoli BBC. BBC vetosi viralliseen totuuteen ja piti perinneyhdistyksen tutkimus- ja kaivaushanketta “huuhaana” ja “hölynpölynä”.

Sen sijaan mainosrahoitteinen ITV innostui perinneyhdistyksen hankkeesta ja osallistui mm. maatutkailun ja kaivausten rahoittamiseen. ITV teki myös perinneyhdistyksen hankkeesta ansiokkaan dokumenttiohjelman.

Richard III haudataan juhlallisesti uudelleen vuonna 2014 - kuningaskunnan virallisen kaavan mukaisesti ja julkisesti.

BBCllahan on yksinoikeus Britannian kuningaskunnan jäsenten hautajaisten taltiointiin ja esittämisiin. Jospa BBC kieltäytyykin nyt ja väittää perusteluksi kyseessä olevan “huuhaa” tai “hölynpöly”.

Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
Andalusia

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”