Tuomo Yrttiaho
Viestit: 201
Liittynyt: 18.04.11 09:40

Taapeli-verkkolehti esittelee Kymenlaakson museon toimintaa ja kymenlaaksolaista kulttuuriperintöä



Taapelin ensimmäisessä numerossa kerrotaan muun muassa Ruotsinsalmen linnoituskaupungin arkeologisista kaivauksista, Kotkan kantasataman rakennushistoriasta sekä suurikokoisten museokokoelmien ylläpidon haasteista.

Uusi Kymenlaakson museon tiedotuslehti Taapeli esittelee Kymenlaakson museon toimintaa, mutta sen sivuilla kirjoitetaan myös laajemmin kymenlaaksolaiseen kulttuuriperintöön liittyvistä aiheista.

Taapelin ensimmäisessä numerossa kerrotaan Ruotsinsalmen linnoituskaupungin aikaisen esikunta- ja yliupseerirakennuksen arkeologisista kaivauksista. Lehdessä on myös selvitys Kotkan kantasataman rakennushistoriasta. Aihe on ajankohtainen, sillä kantasataman aluetta on parhaillaan kaavoitettu kulttuurikäyttöön satamatoimintojen siirtyessä toisaalle.

Uudessa numerossa pureudutaan myös museokokoelmien ylläpitoon liittyviin haasteisiin ja siihen, millaista apua esimerkiksi valokuvat ja arkistoaineistot tarjoavat suurikokoisista esineistä koostuvien kokoelmien ylläpidolle. Aihetta tarkastellaan Merivartiomuseon aluskokoelman näkökulmasta. Tämän lisäksi lehdessä kerrotaan, kuinka Norjan Bergenissä vaalitaan yhteistä kulttuuriperintöä kokoelmakeskuksen avulla. Lisää kansaivälisiä tuulahduksia tarjoilee raportti museoneuvojien kansainvälisestä konferenssista Portugalista.

Taapeli

Lähde: Kymenlaakson museo

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”