Valvojat: Klaus Lindgren, Agricola
No eikös se heikkous nähty, kun Saksa hyökkäsi?Trilisser kirjoitti:Emma-Liisa kirjoitti:TÄ??? Siis valtio, jolla on mm. enemmän panssarivaunuja (jotka olivat vielä laadullisestikin kelpo tavaraa) kuin kaikilla muilla mailla yhteensä on "sotilaallisesti heikko"? Huhhuh...Trilisser kirjoitti: NL oli sotilaallisesti niin heikko, ettei se olisi aloittanut edes talvisotaa, jos Hitlerin valloituspolitiikkaa ei olisi ollut.
Epäilemättä Silvennoisen ja kaverinsa aiheena ei ole ollut Törni sinänsä. Hänestä on vaikea saada tietoja, koska mies ei jättänyt kirjeitä, päiväkirjaa eikä muistelmia eikä edes ollut hanakka puhumaan. Ainoat pitemmät selitykset teoistaan hän antoi kuulusteluissa, joissa syytetyn ei tietenkään tarvitse puhua totta.Trilisser kirjoitti: Paikoitellen tuli tunne, että kirjoittajia ei ole niinkään kiinnostanut Törnin elämäkerta, vaan tämän käyttäminen muiden asioiden penkomiseen.Suoraan sanoen ihan turha kirja.
Kun bolshevikit eivät osanneet käyttää kalustoaan, oli kyseessä asia, joka tuli yllätyksenä. Ja ei pitäisi sortua analysointiin lopputuloksesta taaksepäin.Emma-Liisa kirjoitti:
No eikös se heikkous nähty, kun Saksa hyökkäsi?
Jaajaa, mutta eikös ennen sotaa uskottu, että "yksi suomalainen vastaa kymmentä ryssää"?Trilisser kirjoitti:Kun bolshevikit eivät osanneet käyttää kalustoaan, oli kyseessä asia, joka tuli yllätyksenä. Ja ei pitäisi sortua analysointiin lopputuloksesta taaksepäin.Emma-Liisa kirjoitti:
No eikös se heikkous nähty, kun Saksa hyökkäsi?
Jaajaa, mutta kysymys ei ole niin yksinkertainen. Eihän me Ateena sotilaiden urotekoja nykyisin muistettaisi, jollei sitä Ateenan toria olisi ollut. Olivathan monien muidenkin maiden urhollisia sotilaita, mutta ateenalaiset (tai alankomaalaiset tai sveitsiläiset) otettiin Suomenkin koulukirjoihin sen ansiosta, mitä he puolustivat.Trilisser kirjoitti:Juuri tuosta Silvennoisen & Pohjosen "rauhantöiden" idealisoinnista en pitänyt. Minusta asian sanoi naulan kantaan Teemu Keskisarjankin Viipuri-teoksensa lopussa lainaama Paavo Susitaival. Ateenan torilla tukehtuvat Silvennoiset tietysti saavat siitä pullat kurkkuunsa.
Kirjoittaahan Erkki Tuomioja vastarintaliikkeen aktivistien tavoitteena olleen Pohjolan puolustusliiton ja Suomen irrottamisen YYA-sopimuksesta Neuvostoliiton kanssa.MM kirjoitti: saksalaismielinen vastarintaliike
Erkki Tuomioja kirjoittaa
http://www.tuomioja.org/index.php?mainA ... category=3
Osmo Visurin näkemyksiä en tunne,mutta VTT ja yleisesikuntaeversti Pekka Visuri on tuoreessa tutkimuksessaan (s. 249) todennut Mannerheimin päätöksen taistelun jatkamisesta perustuneen todennäköisesti 19.6. vihollistilannearvioon ja 21.6. käsitykseen lisäjoukkojen ehtimisesta ratkaisutaisteluun. Edellisessä tapauksessa Visuri ei viittaa Ylikankaaseen, vaan Raimo Heiskasen ja Markku Jokisipilän tutkimuksiin.Emma-Liisa kirjoitti:Viimeksi on Osmo Visuri Rytin ja Mannrheimin vaikeissa valinnoissa yhtynyt Ylikankaaseen siinä, että Mannrheim jo 19.6. saamansa tiedusteluraportin perusteella tiesi, ettei NL:lla ole joukkoja tähän, joten sen tavoitteet ovat rajoitetummat.
Juu, eipä ole ollut vaikea havaita, mitkä "arvot" taas jylläävät historian käsittelyssäkin. Muutama hajaesimerkki:MM kirjoitti:Osoituksena lähihistorian arvolatautuneisuudesta:
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... le/1720124
Ikävä juttu, mutta eiköhän sittenkin ole kyse joistakin hihhuleista. Eihän Törni-kirja ole herättänyt suurempaa huomiota esim. Hesarin yleisönosastossa.nylander kirjoitti:Juu, eipä ole ollut vaikea havaita, mitkä "arvot" taas jylläävät historian käsittelyssäkin.MM kirjoitti:Osoituksena lähihistorian arvolatautuneisuudesta:
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... le/1720124