Martti Tapio Pelho
Viestit: 322
Liittynyt: 24.12.11 16:05

Re: Ukraina

Kun keskellä Eurooppaa, neljän miljoonan asukkaan Kiovassa, harkitusti murhattiin helmikuussa sata poliisia ja mielenosoittajaa, niin paras Tapio Onnelan kaipaama todistus on, että "kansainvälisen oikeuden" nimissä Ukrainassa nyt operoivat Yhdysvaltojen ja EU-valtioitten johtajat (paitsi Italia) hyväksyivät Kiovassa vallankaapanneen, mustan taustan omaavan, rikollissakin päätöksen ettei joukkomurhiin kohdisteta kansallista tai kansainvälistä murharikostutkintaa.

Hyvä kysymys on miksi Suomen hallitus ei täyttänyt virkavelvollisuuksiaan ja syyllistyi siten harkiten rikokseen kun se ei käyttänyt veto-oikeuttaan EU:n 12 miljardin euron Ukrainan laina- ja avustuspaketista päätettäessä ja vaatinut Kiovan joukkomurhien välitöntä kansainvälistä rikostutkintaa kun kaaparit olivat ilmoittaneet 25.2. Viron ulkoministerin kautta EU:lle ettei joukkomurhia tutkita.

Kiovan vallankaapauksen ja joukkomurhien taustallahan ovat myös Yhdysvaltojen sotilaspoliittiset ja taloudelliset intressit.

Yhdysvalloilla on nyt “ikuisiin vuokrasopimuksiin “ perustuvia sotilastukikohtia 702 eri puolilla maailmaa.

Lontoolainen seniortoimittaja ja kirjailija Tariq Ali kirjoittaa (The Guardian 28.3.2014) osuvasti Ukrainan vallankaappauksen ja Krim tapahtumien taustasta:

When Gorbachev agreed the deal on German reunification, the cornerstone of which was that united Germany could remain in Nato, US secretary of state Baker assured him that ”there would be no extension of Nato’s jurisdiction one inch to the east”. Gorbachev repeated: ”Any extension of the zone of Nato is unacceptable.” Baker’s response: ”I agree.” One reason Gorbachev has publicly supported Putin on the Crimea is that his trust in the west was so cruelly betrayed.

Yhdysvaltojen hallitukset ovat harkitusti laiminlyöneet jo 25 vuotta kaiken sen, mitä USA:n hallituksen edustajat sopivat NATO:n puolesta yhtyneelle Saksalle, Neuvostoliitolle/Venäjälle ja Euroopalle.

Suomessa tutkijat ja toimittajat on vaiennut totaallisesti Yhdysvaltojen uusimman (nro 702) sotilas- ja ohjustukikohdan “Mihail Kogalniceanu Air Base” juhlallisista avajaisista Romaniassa 28.2.2014.

Yhdysvaltojen Romanian uudesta tukikohdasta, jota Yhdysvaltojen hallituksen Neuvostoliiton viimeisen presidentin, Mihail Gorbatshovin kanssa tekemän sopimuksen mukaan ei voi olla edes olemassa, keskimatkanohjusten kantomatka Venäjälle on vain muutamia minuutteja.

Kun ulkominiseri Viktor Lavrov ilmoitti taannoin Lontoossa toimittajille Krimin olevan Venäjälle paljon tärkeämpi kuin mitä ovat Falklandin saaret Isolle-Britannialle tai Kuuban Guantanamon vuokrasotilastukikohta Yhdysvalloille, niin Suomen median jutuista oli tipahtanut pois Lavrovin viittaus Yhdysvaltojen vuokrasotilastukikohdasta Kuuban Guantanamossa.

Kuuba, jonka itsenäisyyttä ja suverenisuutta Yhdysvaltojen hallitukset ovat kunnioittaneet jo yli 60 vuotta, Ukrainan ja Krimin yhteydessä mainostetun kansainvälisen oikeuden ja YK:n säädösten vastaisella, kauppasaarrolla, voi luonnollisesti vuokrata Venäjälle Guantanamon naapurista uuden sotilas- ja ohjustukikohdan lentokenttineen “ikuisiksi ajoiksi” kuten Yhdysvaltojen ja Kuuban vuokrasopimuksessa ja sadoissa muissa vastaavissa vuokrasopimuksissa “on sovittu”.

Yhdysvaltojen tarkoituksenahan oli perustaa maailmanlaajuisesti sotilastukikohta numero 703 Krimin Sevastopoliin Kiovan vallankaappauksella mutta krimiläisten aktiivisuuden sekä Venäjän hallituksen ja parlamentin ripeiden toimien takia amerikkalaisten hanke “raukesi”.

Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
ANDALUSIA

lentava kirvesmies
Viestit: 360
Liittynyt: 07.12.07 09:20

Re: Ukraina

Tapio Onnela kirjoitti:
Martti Tapio Pelho kirjoitti: Perustelut epäilyt ja näyttö viittovat selvästi toisaalle, Kiovan keikauksen rahoittajaan: Yhdysvaltojen hallitukseen viraston, CIA:n, operaatioon.
Voi olla, mutta esitäpäs tästä vähän lähdetietoa. Mihin itse perustat väitteesi?

Minä perustan ne The Daily Beastin saamiin tietohin ja kuten jo tuossa totesin, kumpikin osapuoli tekee sotapropagandaa, mutta joku ne mielenosoittajat ja poliisit kuitenkin ampui. Veikkaukseni tämänhetkisen tiedon nojalla on se, että ne olivat Venäjän tukemia ukrainalaisia tai venäläisiä joukkoja, mutta en ole tästä varma.

ps. Pelho, voisitko olla otsikoimatta viestiketjua väärin, ketjut menevät muuten sekaisin. Jos vastaat niin anna otsikon sailäyä samana uusi otsikointi tulee kyseeseen kun perustetaan uusi ketju.
Lisää tämänhetkisiä tietoja.

http://www.polemika.com.ua/article-141694.html

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

Martti Tapio Pelho kirjoitti:Kun keskellä Eurooppaa, neljän miljoonan asukkaan Kiovassa, harkitusti murhattiin helmikuussa sata poliisia ja mielenosoittajaa, niin paras Tapio Onnelan kaipaama todistus on, että "kansainvälisen oikeuden" nimissä Ukrainassa nyt operoivat Yhdysvaltojen ja EU-valtioitten johtajat (paitsi Italia) hyväksyivät Kiovassa vallankaapanneen, mustan taustan omaavan, rikollissakin päätöksen ettei joukkomurhiin kohdisteta kansallista tai kansainvälistä murharikostutkintaa.
Tämä käsityksesi yleistilanteesta ei vielä riitä todistamaan sitä, kuka veti liipaisinta ja kuka antoi käskyn.
Mutta tänään asiaan varmaankin saadaa lisävalaistusta. Väitteesi siitä, että rikostutkintaa ei olisi tehty ei pidä paikaansa. Tässä Kiev postin kertomus tämänhetkisestä tilanteesta 3.4.2014:
Law enforcement authorities have detained nine suspects in the February 18-20 shootings of Maidan activists, acting Prosecutor General of Ukraine Oleh Makhnytsky reported today. Among the detainees is the leader of the sniper squad. All of the detained are officers of the Kyiv City Berkut special police.
....
Prosecutors conducted investigative activities with the suspects and administered a lie detector test. They report that, as part of their investigation into the murders of protesters in downtown Kyiv, they have questioned 30 thousand law enforcement officers who were on duty in Kyiv on February 18-20.

EuroMaidanPR: Nine suspects in EuroMaidan shootings detained

Martti Tapio Pelho
Viestit: 322
Liittynyt: 24.12.11 16:05

Re: Ukraina

Kiova Postin englanninkielisissä “uutisissa” 30.3. ja 3.4. kiinnittyy huomio siihen, miten tarkkaan uutisista on poistettu itse asiat.

Uutisista on poistettu aika: niissä ei harkitusti kerrota, kuka ja milloin on käynnistänyt joukkomurhatutkinnat, kuka on tutkinnanjohtajana ja milloin ilmoitetut 2+9 henkilön pidätykset on toimeenpantu.

Nyt seitsemän viikon viiveellä kaapparit ovat käynnistäneet osin omiin toimiinsa ja laiminlyönteihinsä kohdistuvan “tutkinnan”. Uutisessa kerrotaan poliisien ja mielenosoittajien joukkomurhia koskevan tutkinnan “olevan käynnissä”.

Uutisen mukaan äärioikeistolaisen Svoboda-puolueen mies, Ukrainan uusi valtakunnansyyttäjä, Oleg Maknytski, johtaa “tutkintaa”.

Osittain Svobodan asemiesten toimiin kohdistuva “tutkinta” on maho, mitätön. Svoboda-miehen johtama kansallinen tutkinta ei täytä länsimaisten standardien mukaisia rikostutkinnan ja Haagin sotoarikostuomioistuimen "fair trial" -minimivaatimuksia.

Kiovan kaapareiden 24.2. mukaan Venäjän pitäisi luovuttaa massamurhaaja, Ukrainan presidentti, Viktor Janukovitsh, Haagin sotarikostuomioistuimelle.

Interpol ei ole toistaiseksi julkistanut Kiovan kaappareiden 5.3. "massamurhaaja Janukovithille" laatimaa kansainvälista pidätysmääräysvaatimusta koskevaa päätöstään.

Kaapparit vaativat Interpolilta 5.3. poliisivirkatoimia koska Janukovithia epäillään "julkisen aseman väärinkäytöstä" ja "50 miljardin euron Ukrainan valtion varojen kavalluksesta".
Presidentti Janukotvithia vastaan propagoimaansa "massamurhaaja"-väitettä Kiovan kaapparit eivät esittäneet enää Interpolille laatimansa tutkintavaatimuksensa 5.3. perusteeksi.

Uutisen mukaan poliisi ja syyttäjät tiedottavat asiasta 3.4. järjetettäväksi ilmoitetussa “tiedotustilaisuudessa”. Missä, milloin ja kenelle tilaisuus järjestetään, ei uutisesta ilmene.

Läntinen demokratiamme osaa järjestää tarkoitushakuisesti näitä “tiedotustilaisuuksia”.

Kun Afganistanin presidentti Karzain nimittämä, ’riippumaton’, entisen avustajansa, prosessori Azizullah Ludinin, johtama vaalikomitea julkisti 2.11.2009 “tiedotustilaisuudessa” presidentinvaalista jo kolmannen tuloksen, ja väitti virheellisesti istuvan preidentti Karzain saaneen “jo vaalin ensimmäiselle kierroksella enemmistön annetuista äänistä”, niin tiedotustilaisuus järjestettiin Kabulissa pienessä rähjäisessä huoneessa, jonne mahtui vain kourallinen ihmisiä ja josta Kabulissa olevat sadat toimittajat eivät saaneet kutsua tai tietoa.

Vaalikomitean puheenjohtaja Ludin ilmoitti tiedotustilaisuudessa 2.11. voittajan julistuksen jälkeen vastaavansa kolmeen kysymykseen. Samalla puheenjohtaja antoi heti ensimmäisen kysymysvuoron omalle turvamiehelleen - ei siis toimittajalle.

Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
ANDALUSIA

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

Martti Tapio Pelho kirjoitti:Perustelut epäilyt ja näyttö viittovat selvästi toisaalle, Kiovan keikauksen rahoittajaan: Yhdysvaltojen hallitukseen viraston, CIA:n, operaatioon.
Sanot tuossa, että teosta on vastuussa CIA. Voitko kertoa mihin tämä tieto perustuu?

Martti Tapio Pelho
Viestit: 322
Liittynyt: 24.12.11 16:05

Re: Ukraina

Kiovan joukkomurhaajien käskyttäjinä teoriassa voivat olla kaikki asianosaiset: Ukrainan laillisen hallituksen erikoisjoukot, presidentti Viktor Janukovitsh, vallankaappanut, "musta seurakunta", tai osa siitä, Kiovan aseelliset suojaluskuntalaiset, EU:n johto, Venäjän hallitus tai rahoittajat; Yhdysvaltojen hallitus ja CIA.

Objektiivisesti arvioiden joukkomurhat palvelivat vain kaappareiden ja heidän tukijoittensa tavoitteita ja tekivät samalla presidentti Janukovitshin ja tämän hallituksen aseman mahdottomaksi.

Venäjän presidentti V. Putinin tilannearvio 18.3. Duumassa on varsin selvä ja tapahtuneita tosiasioita vastaava:

Everything has its limits, and in Ukraine our western partners crossed the red line. They acted brutally, irresponsibly and unprofessionally.”

"Toistan, ymmärrän hyvin niitä, jotka lähtivät Maidanille osoittamaan mieltään korruptiota, tehotonta valtionhallintoa ja köyhyyttä vastaan rauhantahtoisten iskulauseiden kera. Oikeus rauhanomaiseen protestointiin, demokraattiset menettelytavat ja vaalit ovat olemassa juuri sitä varten, että ihmisillä olisi mahdollisuus vaihtaa vallanpitäjät, jotka eivät heitä tyydytä.

Kuitenkin niillä, jotka ovat olleet Ukrainan viimeisimpien tapahtumien takana, olivat toisenlaiset päämäärät: he valmistelivat määrätietoisesti vallankaappausta, joka toteutettaisiin mitään keinoja kaihtamatta. Käyttöön otettiin terrori, murhat ja omaisuuden tuhoaminen.

Vallankaappauksen keskeisimmiksi toimeenpanijoiksi tulivat nationalistit, uusnatsit, venäläisten vihaajat ja antisemiitit. Juuri nämä edelleenkin määräävät tahdin monissa asioissa Ukrainassa.
"

Suomessa tutkijat ja toimittajat ovat lausuneet ja kirjoittaneet ettei Yhdysvaltojen hallituksella ja sen turvallisuusvirasto CIAlla olisi ollut osaa eikä arpaa Kiovan “kansannousussa” ja joukkomurhissa.

Amerikkalainen media ja USA:n hallituksen edustaja ovat todistaneet asiassa toisin:

"Assistant Secretary of State Victoria Nuland, told the National Press Club last December that the US has “invested” $5 billion in organizing a network to achieve US goals in Ukraine in order to give “Ukraine the future it deserves. Nuland is the Obama regime official who was caught red-handed naming the members of the Ukrainian government Washington intends to impose on the Ukrainian people once the paid protesters have unseated the current elected and independent government."

Guardian-lehden New Yorkin toimitus julkaisi lehdessä 16.3. Yhdysvaltojen republikaanien presidenttiehdokkaan ja pitkäaikaisen kongressin jäsenen, Ron Paul’sin, toteamuksen, jonka mukaan Ukrainassa on nyt kyse Yhdysvaltojen hallituksen organisoimasta ja rahoittamsta vallankaappauksesta:

The evidence is pretty clear that the NGOs [non-governmental organisations] financed by our government have been agitating with billions of dollars, trying to get that government changed,” he said. “Our hands are not clean.”

Tulkinta, ettei USA:n Kiovan lähetystöllä olisi ollut mitään roolia Ukrainassa ja Kiovan joukkomurhissa, ei ole uskottava.

Toimittaja Steve Weissman tuo alla olevassa artikkelissa mielenkiintoista pohdintaa Yhdysvaltojen hallitusten (2003-2014) roolista Ukrainassa:

"Meet the Americans Who Put Together the Coup in Kiev
By Steve Weissman, Reader Supported News
25 March 14
If the US State Department's Victoria Nuland had not said "Fuck the EU," few outsiders at the time would have heard of Ambassador Geoffrey Pyatt, the man on the other end of her famously bugged telephone call. But now Washington's man in Kiev is gaining fame as the face of the CIA-style "destabilization campaign" that brought down Ukraine's monumentally corrupt but legitimately elected President Viktor Yanukovych.

"Geoffrey Pyatt is one of these State Department high officials who does what he’s told and fancies himself as a kind of a CIA operator," laughs Ray McGovern, who worked for 27 years as an intelligence analyst for the agency. "It used to be the CIA doing these things," he tells Democracy Now. "I know that for a fact." Now it's the State Department, with its coat-and-tie diplomats, twitter and facebook accounts, and a trick bag of goodies to build support for American policy.

A retired apparatchik, the now repentant McGovern was debating Yale historian Timothy Snyder, a self-described left-winger and the author of two recent essays in The New York Review of Books – "The Haze of Propaganda" and "Fascism, Russia, and Ukraine." Both men speak Russian, but they come from different planets.
Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
ANDALUSIA


***Ylipitkä lainaus katkaistu ylläpidon toimesta Koko tekstin voi lukea tästä linkistä: linkistä
Välttäkää pitkiä lainauksia. Pidempiä tekstejä voi referoida ja kommentoida ja sitten linkittää niitä keskusteluun, mikäli teksti on saatavilla netistä. Kun lainaatte käyttäkää foorumin lainausmerkkejä (maalaa alue ja klikkaa Quote-nappulaa)

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

Martti Tapio Pelho kirjoitti:Kiovan joukkomurhaajien käskyttäjinä teoriassa voivat olla kaikki asianosaiset: Ukrainan laillisen hallituksen erikoisjoukot, presidentti Viktor Janukovitsh, vallankaappanut, "musta seurakunta", tai osa siitä, Kiovan aseelliset suojaluskuntalaiset, EU:n johto, Venäjän hallitus tai rahoittajat; Yhdysvaltojen hallitus ja CIA.

Objektiivisesti arvioiden joukkomurhat palvelivat vain kaappareiden ja heidän tukijoittensa tavoitteita ja tekivät samalla presidentti Janukovitshin ja tämän hallituksen aseman mahdottomaksi.
Teoreettisesti tekojen takana voi tosiaankin olla näistä tahoista. Äsken sanoit, että niiden takana oli CIA.
Joukkomurhat kyllä palvelivat myös Venäjää, jonka intressissä oli luoda epävakaa tilanne Ukrainaan, jonka jälkeen Krimin valtaaminen olikin selvästi helpompaa.

Veikko I Palvo
Viestit: 1414
Liittynyt: 04.03.13 22:09

Re: Ukraina

Tapio Onnela kirjoitti:
Heikki Jansson kirjoitti:Samaan aikaan yritettiin syy Maidanin murhista vierittää Janukovytšin niskoille melko kehnoin tuloksin. Onkin syytä kysyä: Kuka uhrit oikeastaan murhautti?
Tärkeä kysymys, johon voi olla vaikeaa saada oikeaa ja totuudeenmukaista ratkaisua koska ilma on vieläkin sakeanaan sotapropagandaa. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että murhien takana olivat venäläiset tai ainakin venäläismielisen Janukovytšin turvallisuuspalvelu. (Photographs Expose Russian-Trained Killers in Kiev (The Daily Beast, 30.3.2014))


The unique photographs and 90 gigabytes of video material shared with The Daily Beast provide strong evidence

[/quote]


The Daily Beastin artkkelissa 30.3.-14 kirjoitetaan snipereiden tappaneen 20.2.14 Maidan-aukiolla 7 tunnin aikana 53 mielenosoittajaa. Ja seuraavana päivänä Janukovitsh pakeni Harkovaan ja jatkoi Venälle Rostov-on-Doniin, samoin hänen turvallisuuspalvelunsa SBU:n johtaja Oleksandr Grigorovich Jakumenko, joka Venäjän
Rossija-kanavalla on arvellut snipereiden olleen Maidan-mielenosoittajien palkkaamia
ex.Jugoslavialaisia palkkasotilaita. Artikkelissa puhutaan myös SBU:n Alfa-ryhmästä, jonka vahvuudeksi arvellaan noin 200 ja heitä näkynee noissa kuvissa ja videoilla.

Alfa-ryhmät on näköjään perustanut KGB:n johtaja Juri Andropov vuonna 1974 ja http://en.wikipedia.org/Alpha_Group yksi näistä on toiminut Kiovan alueella.
KGB:n Alfa-ryhmä on kunnostautunut mm. Operaatio Myrsky-333:ssa Kabulissa
24.12.1979 NL:n Afganistanin miehityksen aluksi; pres. Hafizullah Amin tapettiin ja tilalle tuotiin Prahassa oleskellut saman puolueen toisen siiven Babrak Karmal.
Alfa-ryhmä
näyttää lopettaneen myös mm. Moskovan teatterikaappauksen 2002 ja Beslanin koulun kaappauksen vuonna 2004.
Viktor Janukovitshin tavoin Venäjälle paennut turvallisuuspalvelun päällikkö ( 22.2.-14 saakka ) Oleksandr Grigorovich Jakumenko on syntynyt Virossa, Keilassa 22.12.1964.

Oleksandr Jakumenko Venäjän tv-kanava Rossijan haastattelussa arveli Maidanin tarkka-ampujien olleen ex.Jugoslavialaisia palkkasotureita, joita The D.Beast-artikkelissa sanotaan nähdyn Krimillä. The Daily Beastin mukaan Venäjän YK-lähettiläs
Vitali Churkin on 30.3.-14 väittänyt USAn Kiovan lähetystön olleen Maidanilla mielenosoittajia tappaneiden snipereiden palkkaajina, mutta minkäänlaisia todisteita väitteelle ei ole esitetty.
The Daily Beastilla on valokuvia ja 90 gigaa videomateriaalia todisteenaan kassakaappejaankin Kiovassa pakkaavista alfa-ryhmän jäsenistä, jotka eivät kuvissa ole naamioituneita.
Edelleen näyttäisi siltä saatavilla olevien tietojen mukaan, että Maidanin murhien takana oli venäläismielisen Viktor Janukovitsin turvallisuuspalvelu, lienevätkö sitten olleet SBU:n Alfa-ryhmän jäseniä?

Veikko Palvo

Heikki Jansson
Viestit: 662
Liittynyt: 14.04.06 12:55
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Ukraina

Heikki Jansson kirjoitti:Samaan aikaan yritettiin syy Maidanin murhista vierittää Janukovytšin niskoille melko kehnoin tuloksin. Onkin syytä kysyä: Kuka uhrit oikeastaan murhautti?
Veikko Palvo kirjoitti:Tärkeä kysymys, johon voi olla vaikeaa saada oikeaa ja totuudeenmukaista ratkaisua koska ilma on vieläkin sakeanaan sotapropagandaa. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että murhien takana olivat venäläiset tai ainakin venäläismielisen Janukovytšin turvallisuuspalvelu. (Photographs Expose Russian-Trained Killers in Kiev (The Daily Beast, 30.3.2014))

The Daily Beastin artkkelissa 30.3.-14 kirjoitetaan snipereiden tappaneen 20.2.14 Maidan-aukiolla 7 tunnin aikana 53 mielenosoittajaa. Ja seuraavana päivänä Janukovitsh pakeni Harkovaan ja jatkoi Venälle Rostov-on-Doniin, samoin hänen turvallisuuspalvelunsa SBU:n johtaja Oleksandr Grigorovich Jakumenko, joka Venäjän
Rossija-kanavalla on arvellut snipereiden olleen Maidan-mielenosoittajien palkkaamia
ex.Jugoslavialaisia palkkasotilaita.
Kuten olen todennut kirjoituksessani ei tietysti Janukovytšilla ollut mitään voitettavaa ko. murhilla. Sitä oli sentään selvästi muilla osapuolilla, erityisesti nimillä Pravyi Sector ja Spilna Sprava sekä Svoboda tunnetuilla lähinnä neonatsistisilla ja paramilitaarisilla järjestöillä, jotka ovatkin murhien jälkeen olleet selvästi ensimmäisellä sijalla epäiltyjen joukossa. Nämä johtivat ymmärtääkseni Maidan-mellakointia, erityisesti sen väkivaltaista puolta.

Selvää on ettei 90 gigalla valokuvia, jos ja kun niistä ei ilmene muuta kuin epämääräisiä mieshahmoja, jotka ovat olleet jollain torilla joskus - millä torilla, milloin? - ole mitään merkitystä todisteina.

Nämä mieshahmot näyttäisivät ollen keräilemässä joistain autojen takakonteista jotain aseita muistuttavia esineitä.

Mitä nuo valokuvat muka todistaisivat?

Tuollaisilla valokuvilla sitten Veikko Palvo pyrkii ilmeisesti todistelemaan sitä, että tietty henkilö - Viktor Janukovytš - olisi määrännyt vastoin omaa etuaan surmatyöt. Valokuvat epämääräisistä mieshenkilöstä joskus jollain torilla tuskin vakuuttaa ketään.

Avain on minusta nimim. kpj:n esittämä seuraavaa huomio:
Maidan-murhat eivät perustuneet sen enempää Moskovan suunnitelmiin kuin Janukovytšin suunnitelmiin vaan ne suunniteltiin - ja käskyt niiden suorittamiseksi annettiin - ihan muualla.
Valokuvat jostain kourallisista mieshahmoja ei tietysti vakuuta enkä epäile hetkeäkään, että joku tyytyisi tuollaiseen ilmeisen ala-arvoiseen todisteluun asiassa, jota ainakin toistasataa miljoonaa henkilöä seurannee suht yksityiskohtaisesti. Kovin helpolla valokuvien esittäjä luulee erehdyttävänsä toistasataa miljoonaa.

Toistaiseksi on tuon "tulkinnan" taakse asettunut tietääkseni vain muutama henkilö + valokuvat julkaissut. Vm. on julkaissut ne netissä arviolta, koska sillä ei ole tai ei ole ainakaan ollut mitään muutakaan. Ideologisen kilven kiillottaminen on vaatinut tältä törkeidenkin hätävalheiden esittämistä muun puuttuessa kun on käyty informaatiosotaa. Eri asia on mitä nykyinen coup d'etatin - vallankaappauksen - suorittaneen hallituksen syrjäyttämisellä valtaan tulleet keksivät, kun nyt 7 viikkoa jälkikäteen saanemme tietää jotain! Se minkä saamme nyt tietää tiedämme toisaalta jo. :). Yksityiskohtia emme tunne. Oletan, että saamme - aikanaan - tutustua joihinkin toisen kaliiperin "todisteisiin".


Semmottii...

Veikko I Palvo
Viestit: 1414
Liittynyt: 04.03.13 22:09

Re: Ukraina

Heikki Jansson kirjoitti: ilma on vieläkin sakeanaan sotapropagandaa.

The Daily Beastin artkkelissa 30.3.-14 kirjoitetaan


Veikko Palvo pyrkii ilmeisesti todistelemaan sitä,


Avain on minusta nimim. kpj:n esittämä seuraavaa huomio:
Maidan-murhat eivät perustuneet sen enempää Moskovan suunnitelmiin kuin Janukovytšin suunnitelmiin vaan ne suunniteltiin - ja käskyt niiden suorittamiseksi annettiin - ihan muualla.


Oletan, että saamme - aikanaan - tutustua joihinkin toisen kaliiperin "todisteisiin".


Semmottii...
Ensinnäkään, en yritä tietystikään uutisia enemmän tietämättä todistella Maidan-murhien tekijöistä yhtään mitään, kirjoittamani oli mm. The Daily Beast´n artikkelista 30.3.-14:
-tarkka-ampujiksi artikkelissa epäiltiin Ukrainan turvallisuuspoliisi SBU:n Alfa-yksikköä
-SBU:n johtaja arveli Venäjällä Rossija-kanavalla snipereiden olleen palkkasotilaita
ex.Jugoslavian alueelta.
-Venäjän YK-lähettiläs Vitali Churkin väitti Maidanin mielenosoittajia ampuneiden
olleen USAn Kiovan-suurlähetystön palkkaamia.
BBC:ssä
oli tänään 3.4.-14 uutinen Ukrainan sisäministeri Arsen Avakovin Kievissä pitämästä tiedotustilaisuudesta koskien Maidan-aukiolla tarkka-ampujien ampumia:
Poliisin Berkut-erikoisyksikön jäseniä on pidätetty 12 ja väliaikainen pääministeri A. Jaltsenjuk sanoi Maidan-ampujia olleen Alfa-yksiköstäkin.
evp. Berkut-upseeri Volododymyr Krashevsky kiistää BBC:n uutisessa väitteet sanoen:
"mellakkapoliisi ja erikoisjoukkojen tarkka-ampujat eivät ampuneet mielenosoittajia."
BBC uutisoi tiedotustilaisuudessa Kievissä sanottua.

Nimimerkki kpj:n esittämä huomio *voisi* tietysti olla avain, jos tuolle huomiolle esitettäisiin vielä perustelut ja todisteet.
Ja
tarkoittavatkohan "toisen kaliiperin todisteet" - aikanaan - ajankohtaa tulevaisuudessa vuosien kuluttua, jolloin Maidanin tapahtumistakin lienee jo enemmän tietoa ja faktaa selvillä?
Mitä
Venäjän YK-lähettiläs Vitali Churkinin väitteestä USAn Kiovan suurlähetystön olosta Maidan-ampujien takana voisi todeta? EU:ta ei näytettäisi syytettävän?

Veikko Palvo

Emma-Liisa
Viestit: 4991
Liittynyt: 30.01.07 17:25

Re: Ukraina

Heikki Jansson kirjoitti: ei tietysti Janukovytšilla ollut mitään voitettavaa ko. murhilla
Tältähän jälkikäteen näyttää, kun tulos tiedetään. Mutta etukäteen J. saattoi hyvinkin uskoa, että väkivalta lopettaisi protestoinnin.

Tätä en suinkaan väitä enkä ylipäätään ota kantaa asiaa, ennen kuin on asiasta tarkempia tietoja.

Heikki Jansson
Viestit: 662
Liittynyt: 14.04.06 12:55
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Ukraina

Emma-Liisa kirjoitti:
Heikki Jansson kirjoitti: ei tietysti Janukovytšilla ollut mitään voitettavaa ko. murhilla [/qyuote]

Tältähän jälkikäteen näyttää, kun tulos tiedetään. Mutta etukäteen J. saattoi hyvinkin uskoa, että väkivalta lopettaisi protestoinnin.
Niin ainahan voi spekuloida sillä, mitä Janukovytš, joka oli ollut erittäin sovinnollinen ja antanut periksi oppositiolle, mahdollisesti on uskonut (vrt sopimus 21.2.14). Toisaaalta tietysti paramilitaaristen joukkojen tuominen kaduille toreille keskitettyine käskyjenantoineen käskyillä tehtävään koulutetuille katutaistelijoille muka "rauhallisten" mielenosoitusten aikana aiheuttaa tietysti myös sen että joutuu myös itse tähtäimeen mitä tulee tapausten jälkipuintiin. Huomasitko muuten että pres. Obama oli kehottanut noita mielenosoittajia pysymään rauhallisena ja ehdottomasti pidättäytymään kotitekoisten palopommien linkoamisesta rakennuksiin tai vastapuolten niskaan ns. "jättilinkoja" hyväksikäyttäen, niin kuin neonatsit olivat sitten tietojeni mukaan kai tehneetkin seurauksin, että monet rakennukset oli sytytetty palamaan ja useat poliisimiehiin kuuluneet olivat - tosin vain esitetyistä valokuvista päätellen - saaneet vakavia palovammoja? Mieleeni tuli Reichstagin polttaminen Saksassa 1933, joka lienee ollut tavoitekin.
Tätä en suinkaan väitä enkä ylipäätään ota kantaa asiaa, ennen kuin on asiasta tarkempia tietoja.
Ihan hyvä niin minusta. Ilmeisesti Palvo onkin niin muodoin ainoa, joka uskoo että joitain tuntemattomia ukkoja esittävillä valokuvilla on todistusvoimaa siitä käskystä jonka Janukovytšin oletaan (ilman muita todisteita) antaneen. Muistakaamme myös kannanottoja Ylikankaan kirjaa käsiteltäessä, joissa todistustaakka asetettiin kohtaan "täysi kirjallinen näyttö". Ilmeisesti tämä on oleellisesti verrannollinen tilanne? Missäköhän kirjalliset dokumentit ovat?

Näin ollen jää myös minusta ainakin toistaiseksi selvittämättä kuka oli murhakäskyjen antaja. Teoriassa ovat tietysti monet tahot mahdollisia, aivan kuten Martti Pelho on muualla palstalla todennut. Itse en liioin ota kantaa asiaan mutta totean, että on vähintään syytä olla ottamatta hätiköidysti kantaa näihin varsin vakaviin kysymyksiin. Niihin ei ole liioin syytä ottaa kantaa ideologisten vakaumusten perusteella.

Semmottii...
Viimeksi muokannut Heikki Jansson, 04.04.14 07:06. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Veikko I Palvo
Viestit: 1414
Liittynyt: 04.03.13 22:09

Re: Ukraina

Heikki Jansson kirjoitti: Janukovytš, joka oli ollut erittäin sovinnollinen ja antanut periksi oppositiolle


Ilmeisesti Palvo onkin niin muodoin ainoa, joka uskoo että joitain tuntemattomia ukkoja esittävillä valokuvilla on todistusvoimaa siitä käskystä jonka Janukovytšin oletaan (ilman muita todisteita) antaneen.

Muistakaamme myös kannanottoja Ylikankaan kirjaa käsiteltäessä, joissa todistustaakka asetettiin kohtaan "täysi kirjoitettu näyttö". Ilmeisesti tämä on oleellisesti verrannollinen tilanne? Missäköhän kirjalliset dokumentit ovat?

Näin ollen jää myös minusta ainakin toistaiseksi selvittämättä kuka oli murhakäskyjen antaja.

Semmottii...
"Erittäin sovinnolliselle Janukovitshille" Maidanin mielenosoitusten loppuminen olisi ollut siis mielestäsi suuri tappio, joten ne mielenosoittajien ampumiset olikin joidenkin tuntemattomien toimesta suunnattu Janukovitshia vastaan?
Venäjälle
Janukovitsh lähipiireineen kuitenkin pakeni ja Venäjän oli sitten suorastaan *pakko* ottaa Krimin niemimaa haltuunsa, tämähän lienee sentään tapahtunutta todellisuutta.
Mutta
onko Ukrainan kriisi jo historiaa? Ukraina on hyvin köyhä maa neuvostoajankin perintönä ja kaasulaskujakin Venäjälle on maksamatta, viennistäkin kolmasosa lienee mennyt Venäjälle - lähinnä Itä-Ukrainasta. Jatkaako Venäjä Ukrainan sotilaallistakin painostamista Lännestä ja muusta maailmasta piittaamatta ja miehittää kenties vielä vaikkapa Itä-Ukrainankin, ellei enemmänkin. Tai olisiko Venäjä tällä erää jo sovinnonhaluinen saatuaan Krimin niemimaan haltuunsa?

Veikko Palvo

lentava kirvesmies
Viestit: 360
Liittynyt: 07.12.07 09:20

Re: Ukraina

Sala-ampujat katoilla. Näytelmän käsikirjoitus muistuttaa kirgisiaa 2010.

Habalar Girgistan julkaisi 7.4.2010 kuvan katolla olleesta tarkka-ampujasta.
Samaa kuvaa käytti ainakin Mig news.com.ua.Tuon kuvan kerrottiin esittävän Ukrainahotellin katolla olevia tarkka-ampujia.

Ukrainahotellista ammuttiin toki jonnekin. http://www.1tv.ru/news/world/253534

Toisin kuin Ukrainassa, Kirgisiassa tehtiin ammutuille kuolinsyytutkimus, joka osoitti ammuttujen kuolleen joidenkin muiden kuin erikoisjoukkojen toimesta. Kuvan katolla seisovista tarkka-ampujistakaan ei ole silminnäkijähavaintoja.

Ukrainan nykyhallitus on ilmoittanut pidättäneensä ammunnasta epäiltyjä. Onkohan simerkiksi kansanedustaja Sergei Pasinskij pidätettyjen joukossa? http://www.polemika.com.ua/article-141694.html


Mitä tulee Daily Beastin julkaisemiin kuviin, niin niissä asekaappeja kärräävät miehet ovat varustautuneet täysin luotiliivein ja keltaisin hihanauhoin.
Mistä nämä voivat kertoa? varustus kertoo varautumisesta siihen, että heitä ammutaan ja siitä, että he voivat tunnistautua toisista samoin pukeutuneista.

En tiedä miksi nämä hihanauhat. Olin paikalla kuitenkin katselemassa edellisen, niinsanotun "oranssivallankumouksen" aikoihin ja silloin "oransseja" kannattaneet poliisit kantoivat oransseja hihanauhoja.
En halua väittää, jos joku niin kuvittelee, näiden keltaisten nauhojen osoittavan keitä he ovat, vaan syynä saattaa olla vain omille tarkoitettu tunnistautuminen. Sillä on syytä epäillä, kuten aiemminkin poliisivoimienkin jakautuneen.

jsn
Viestit: 2059
Liittynyt: 08.02.09 18:24

Re: Ukraina

Heikki Jansson kirjoitti:Niin ainahan voi spekuloida sillä, mitä Janukovytš, joka oli ollut erittäin sovinnollinen ja antanut periksi oppositiolle, mahdollisesti on uskonut (vrt sopimus 21.2.14). Toisaaalta tietysti paramilitaaristen joukkojen tuominen kaduille toreille keskitettyine käskyjenantoineen käskyillä tehtävään koulutetuille katutaistelijoille muka "rauhallisten" mielenosoitusten aikana aiheuttaa tietysti myös sen että joutuu myös itse tähtäimeen mitä tulee tapausten jälkipuintiin.
Janukovyts ei ennen 21. helmikuuta ollut erityisen sovinnollinen vaan pyrki nimenomaan kukistamaan mielenosoitukset mm. säädättämällä lain joka teki niistä laittomia.

Jos ajatellaan objektiivisesti, niin väitetty Ukrainan vallankumouksellisten salajuoni mielenosoittajien ampumisesta sisälsi kyllä melkoisen ison riskin, että mielenosoitukset olisivat ampumisista hajaantuneet ja hyöty mennyt presidentille. Joten ilman kelvollisia todisteita, propagandaa ja julkisuuteen tulleita mahdollisesti manipuloituja puhelutallenteita Pelhon esittämä Kremlin tulkinta on melko fantastinen väite. Kun vielä muistetaan että Janukovitshilla oli käytössään varsin vahva turvallisuuspoliisi, jonka päähuolena epäilemättä koko vuodenvaihteen alkuvuoden olivat juuri mielenosoitukset.

Sala-ampujataktiikkaa on käytetty 2000-luvulla useasti eri maissa luomaan kaaosta. Motiivit vaihtelevat, mutta tietysti voidaan kysyä, kenen intressissä kaaoksen luominen Kievissä olisi eniten ollut. Vallanotto ilman mielenosoittajien tuomaa liikevoimaa tuskin olisi ollut kovin helppo toteuttaa.

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”