Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

kpj kirjoitti:Venäjä-ketjussa 08.04.14 klo 09:28 Tapio siteeraa minua ja lausuu sen jälkeen: "Tarkoitatko nyt siis sitä, että koska Suomessa homoseksuaalisuuden kieltoa tai jotain muuta ihmisoikeuksein loukkausta esiintyi/esiintyy, tai koska Romaniassa sorretaan romaneja niin tämä sitten oikeuttaa saman Venäjällä? Näin voisi luulla, jos kerran olet sitä mieltä että Venäjään suuntautunut kritiikki on pelkkä russofobiaa.
Tämähän on kuin suoraan Venäjän sotapropagandasta."
Laitetaanpa tämä toisessa säikeessä ollut kommentti vähän laajemmin tähän. Kyse oli keskustelusta, jossa tuomitsit Venäjään kohdistetun kritiikin mm näin:
kpj kirjoitti:Eikö suomalaisen tulisi puhua vähemmin mekastuksin "sukupuolisista vähemmistöistä" - maassamme kun oli vuoteen 2000 rikoslaissa homoseksuaalisuuteen "kehottamisen" kielto? Siitä on siis alle 15 vuotta, eikä laki koskenut yksinomaan lasten kasvatusta, vaan kielto pisti Yleisradionkin vapisemaan.
Jokin raja saisi olla Venäjän halventamisessa.
josta minä totesin:
Tapio Onnela kirjoitti:... jonka jälkeen nimimerkki vyörytti esimerkkejä homoseksuaalisuuden kiellosta Suomessa 1970-luvulla, jumalanpilkkaa jne...
Tarkoitatko nyt siis sitä, että koska Suomessa homoseksuaalisuuden kieltoa tai jotain muuta ihmisoikeuksein loukkausta esiintyi/esiintyy, tai koska Romaniassa sorretaan romaneja niin tämä sitten oikeuttaa saman Venäjällä? Näin voisi luulla, jos kerran olet sitä mieltä että Venäjään suuntautunut kritiikki on pelkkä russofobiaa.
Tämähän on kuin suoraan Venäjän sotapropagandasta. Onko niin vaikeaa ymmärtää, että on olemassa runsaasti ihmisiä, jotka tuomitsevat ihmisoikeusrikkomukset kaikkialla, eivätkä käytä niitä vain poliiittisen valtapelin nappuloina?
Mielestäni kysymys oli ihan aiheellinen koska sellaisen kuvan tuosta sanomastasi sai: ”Venäjää halvennetaan” kun nostetaan esille maassa esiintyviä ihmioikeusloukkauksia. Ja Venäjän ihmisoikeuloukkaukset eivät merkitse mitään, koska muualla on joskus tehty tai tehdään samoin. Venäjän propaganda nimittää kaikkea Venäjään suuntautuvaa kritiikkiä russofobiaksi.

Mutta tämä keskustelu olisi kyllä kiinnostavampaa jos keskityttäisiin itse asiaan ja eroteltaisiin edelleenkin Ukraina keskustelu ja Venäjä keskustelu mahdollisimman hyvin eri säikeisiin, vaikka vaikeaahan se on. Pahoittelen tätäkin täysin turhaa postaustani.

kpj
Viestit: 255
Liittynyt: 18.10.13 21:13

Re: Ukraina

Tapio Onnela kirjoitti: Minusta sivusto ei ole "enimmäkseen propagandaa", vaikka esim Pelho tekee parhaansa tuodakseen venäläisen propagandan näkemykset täällä esille. Eikä siinä sinällään mitään väärää ole.
Propagandaa käytetään estotta aina jokaisen selkkauksen molemmin puolin. Historia on vailla sisältöä ja keskustelu siitä vailla pohjaa, ellei tätä ymmärretä ja tunnusteta.

Tekisi mieli selvittää tätä "propaganda"-tematiikkaa laveamminkin, mutta "lämmön heittäminen harakoille" olisi tällaisessa yhteydessä itseni halventamista, sillä täällä ei ole haluja ymmärtää edes alkeellinen toteamus:
Truth is the first casualty of war.

Historian kannalta kiinnostavimmat oivallukset olenkin löytänyt Pelhon ankarista teksteistä. Joskus nekin tuntuvat julistuksellisilta, mutta propagandaa tulvii varsinaisesti muualta.

Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Ukraina

Heikki Jansson kirjoitti:Mitä muuten kuuluu sinun mainostamaasi "venäläiseen sotapropagandaan". Siis mikä artikkeli on luotettava lähteenä, mikä ei? Miksi esität etttä yhden osapuolen näkemykset ovat "sotapropagandaa"?
Hyvä kysymys, johon on helppo vastata muutaman esimerkin avulla. Ennen Krimin valtausta Venäjän sotapropaganda väitti aivan viimeiseen asti, että Krimillä EI OLE VENÄLÄISIÄ JOUKKOJA! ja että on vain inhojen länsimaiden keksintöä väittää moista.

Putin: No Russian Soldiers in Crimea

Russian soldiers have not occupied government buildings and surrounded Ukrainian military bases on the Crimean Peninsula, Russian President Vladimir Putin insisted Tuesday during a news conference near Moscow at which he gave an account of recent events that contradicts reports from the ground.
Instead, he told reporters that the heavily armed men are "local self-defense forces."
Anything Russia has done in Crimea has been part of a "humanitarian mission" to protect ethnic Russians there.
http://www.israelnationalnews.com/News/ ... 0f4vcevMU4
****
Crimean PM says no Russian soldiers in local self-defense units
ITAR TASS, March 12, 0:10 UTC+4
He added that Russian army didn't participate in actions to block military units
http://en.itar-tass.com/world/723067
****
West ignores results of int’l missions that found no troop build-up near Ukraine borders – Moscow
Russia has denied any troop build-up on the Ukraine border, a claim voiced by President Barack Obama and Kiev officials. Moscow slammed the West for ignoring the results of recent fact-finding missions for the sake of political expediency.

In the past few days, Western media has extensively reported that Russia is positioning its troops in Crimea and along the Ukrainian border. Some of the major news outlets speculated that Russian troops “appeared to be concealing their positions, trying to cloak their equipment, and establishing supply lines.”
Responding to those accusations, Russia’s Foreign Ministry issued a statement, in which it recalled four probes in March by foreign missions in Russia of regions bordering Ukraine.
The ministry said that “even Ukrainian inspectors” agreed that “there were no major military activities being carried out.”

The four international missions included representatives of Latvia, Germany, Switzerland, Finland, Estonia, Belgium, France and Ukraine. None of the missions “found ‘aggressive preparations’ and have not recorded any military activities, aside from the previously declared,” the statement said.
http://rt.com/news/russia-ukraine-troops-obama-945/

*****
Russian troops not in control of Crimea, says Lavrov (5.3.2014)

Ukraine’s government is illegitimate and Russian troops are not in control of Crimea, Russia’s Foreign minister Sergei Lavrov has insisted.
http://www.euronews.com/2014/03/05/russ ... ys-lavrov/
***
Sergei Shoigu: No Russian troops in Crimea March 5, 2014, 12:44 p.m. |

Of course, these are provocations," Shoigu told reporters, when asked what the pictures of the soldiers were.
Asked about the video clips with the soldiers' admissions, Shoigu said: "No, this is total nonsense."
Asked whether there were any Russian troops in Crimea, the minister reiterated: "No, absolutely no (troops)."
As regards Crimean self-defense units having Tiger and Rys (Lynx) armored vehicles, the defense minister said he 'has no idea' where these were coming from.
https://www.kyivpost.com/content/ukrain ... 38430.html
***

Sen jälkeen kun venäläisten erikoisjoukkojen suorittama Krimin valtaus oli saatu päätökseen alkoikin näiden operaatioon osallistuneiden sotilaiden palkitseminen:

***
MOSCOW, March 28 (Reuters) - President Vladimir Putin on Friday said Russia's takeover of Crimea showed off its military prowess, as his defence minister reported that the Russian flag was now flying over all military sites on the Black Sea peninsula.
"The recent events in Crimea were a serious test," Putin was shown on state television as saying in an echoing and glided Kremlin hall.
"They demonstrated both the completely new capabilities of our Armed Forces and the high morale of the personnel."

http://www.reuters.com/article/2014/03/ ... A320140328
President Vladimir Putin on Friday congratulated the Russian armed forces for their role in the takeover by Moscow of Crimea from Ukraine,


Martti Tapio Pelho
Viestit: 322
Liittynyt: 24.12.11 16:05

Re: Ukraina

Yhdysvaltojen hallituksen hegemonistisena tarkoituksenahan on perustaa Kiovan uuden, "ystävällismielisen ja korruptiovapaan hallituksen", avulla sotilas- ja ohjustukikohta (maailmanlaajuisesti nro 703) Krimin Sevastopoliin mutta krimiläisten aktiivisuuden sekä Venäjän hallituksen ja parlamentin ripeiden toimien takia amerikkalaisten unelma “raukesi”.

Yhdysvaltojen hallituksen saneleman “ikuisen vuokrasopimuksen” perusteella rakennetulla ja 28.2.2014 "julkisesti" käyttöön vihityllä Romanian sotilas- ja ydinasetukikohdalla on luonnollisesti pitempikestoisia sotilaallisia toimintafunktioita ja paljon tärkeampiä tehtäviä kuin toimia Yhdysvaltojen sotapropagandan mukaan vain Afganistanista palaavien amerikkalaisten lentokoneiden tankkauspaikkana vuoden verran 2014-15.

Osallistuiko yksikään Suomen armeijan yhteysupseeri ja toimittaja kutsuttuna tämän Yhdysvaltojen uusimman sotilas- ja ohjustukikohdan (maailmanlaajuisesti nro 702) "julkisiin" vihkiäisiin 28.2.2014?

Romanian naapurissa, Nato-maassa Turkissa, on lukuisia Yhdysvaltojen rahoittamia ja hallinnoimia sotilas- ja ohjustukikohtia ja hampurilaispaikkoja Afganistanista amerikkalaissotilaita kuljettavien koneiden tankkauspaikaksi.

Kuuban ohjuskriisiä koskevassa vuoden 1962 sopimuksessahan Yhdysvallat lupasi jo kertaalleen silloiselle Neuvostoliitolle poistaa Turkin sotilas- ja ohjustukikohtiinsa sijoitetut Neuvostoliittoon suunnatut keskimatkan ydinaseohjuksensa.


Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
ANDALUSIA

Ilmo Kekkonen
Viestit: 678
Liittynyt: 16.12.07 09:09

Re: Ukraina

Martti Tapio Pelho kirjoitti:Yhdysvaltojen hallituksen hegemonistisena tarkoituksenahan on perustaa Kiovan uuden, "ystävällismielisen ja korruptiovapaan hallituksen", avulla sotilas- ja ohjustukikohta (maailmanlaajuisesti nro 703) Krimin Sevastopoliin mutta krimiläisten aktiivisuuden sekä Venäjän hallituksen ja parlamentin ripeiden toimien takia amerikkalaisten unelma “raukesi”.
Tämä Venäjän propagandasta poimittu väite on Pelholtakin paksua huuhaata.
Sevastopolissa on Venäjän tukikohta. Millaisin järjestelyin se olisi siirtynyt jenkeille?

Lähdettä liene turha kysellä.

Naton ja USA:n toimet liittolaismaissa taas ovat täysin ao. maiden oma asia. Miksi Suomen edustus olisi jonkun lentokentän avajaisissa pitänyt olla?

Mielenkiintoista tässä Ukraina-keskustelussa on se, miten voimakkaasti äärivasemmistolaiset tuomitsevat USA:n toimet ja puolustavat Venäjän aivan samanlaisia toimenpiteitä.

Informaatiosota käy kuumana. Venäjä taitaa kuitenkin olla siinä tappiolla kotimaata lukuun ottamatta ja tarvitsee kipeästi puolelleen uskottavampia tukijoita kuin palstalla toistaiseksi esiintyneet.

Viimeisten tietojen mukaan Itä-Ukrainassa on todettu tunnistamattomia asemiehiä. Seuraakohan jatkoa jo kokeillun käsikirjoituksen pohjalta?

jsn
Viestit: 2059
Liittynyt: 08.02.09 18:24

Re: Ukraina

Ilmo Kekkonen kirjoitti:Mielenkiintoista tässä Ukraina-keskustelussa on se, miten voimakkaasti äärivasemmistolaiset tuomitsevat USA:n toimet ja puolustavat Venäjän aivan samanlaisia toimenpiteitä.
Amerikka-vastaisuus taitaa olla ainoa asia mitä vanhoista ideologisista rintamalinjoista on jäänyt jäljelle. Silloin mukaan saadaan liittymään sujuvasti kaikenväriset äärioikeistolaiset, jotka yleensä vastustavat USA:ta (myös USA:n sisällä). Venäjällä taas puolustetaan haushoferilaista geopolitiikkaa demokratian nimissä fasismia ja rasismia vastaan.

Martti Tapio Pelho
Viestit: 322
Liittynyt: 24.12.11 16:05

Re: Ukraina

Ilmo Kekkonen kirjoitti:
Martti Tapio Pelho kirjoitti:Yhdysvaltojen hallituksen hegemonistisena tarkoituksenahan on perustaa Kiovan uuden, "ystävällismielisen ja korruptiovapaan hallituksen", avulla sotilas- ja ohjustukikohta (maailmanlaajuisesti nro 703) Krimin Sevastopoliin mutta krimiläisten aktiivisuuden sekä Venäjän hallituksen ja parlamentin ripeiden toimien takia amerikkalaisten unelma “raukesi”.
Tämä Venäjän propagandasta poimittu väite on Pelholtakin paksua huuhaata.
Sevastopolissa on Venäjän tukikohta. Millaisin järjestelyin se olisi siirtynyt jenkeille?
---------------

Kysytäänpä Ukraina-asiantuntijalta, Ilmo Kekkoselta, oletteko koskaan vieraillut tai asunut Ukrainassa?

Syksyllä 1982 teimme Moskovasta, A.S.Pushkinin kansainvälisestä instituutista, kymmenen päivän opintomatkan Ukrainaan: Kiovaan ja Lvoviin.

30 hengen ryhmämme koostui Nato-maiden yliopistojen vaihto-ohjelmien opiskelijoista.

Lvovissa kohtasimme Karjalan Lennoston teknikkoryhmän.

Kun omassa ryhmässämme on runsaasti nuoria naisia, sovimme, että MiG:n mittaritehtaan isännät järjestivät meille Lvovin teatterin ‘Joutsenlampi-esityksen’ jälkeen yhteisen illanvieton hotellimme ravintolassa.

Yhdysvaltojen hallituksilla on ollut käytettävissään viimeiset sata vuotta ylivertaiset resurssit sotia, vakoilla ja tiedustella.

Yhdysvaltojen virallisen valtion puolustus-, vakoilu- ja tiedustelubudjetin suhde on Venäjän vastaaviin lukuihin noin 25:1.

Lisäksi yhdysvaltalainen valtaisa, maailmaa dominoiva it-teollisuus on turvallisuusasiantuntija Edward Snowdonin julkisuuteen saattamien satojen hallituksen turvallisuusvirasto NSA-asiakirjojen mukaan valjastettu valokaapeliyhteyksin Yhdysvaltojen vakoilu- ja tiedustelutoiminnan yhteysupseeriksi.

Toisissa itsenäisissä ja suvereeneissa valtoissa olevien vuokrasotilas- ja ohjustukikohtien osalta suhde Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä lienee 18:1.

Tutkija Mika Aaltola, Suomen ulkopoliittisesta intistuutista, oli kutsuttu 14.3. MTV:n studioon antamaan “lopullisia totuuksia” Venäjästä.

Aaltolan näkemyksen mukana Venäjä “loisii” maailman yhteisössä ja tuottaa meille vain “sotilaallisia ongelmia”.

Aaltolan mukaan toisen maailman sodan päättymisestä on jo niin pitkä aika, että “maailmanyhteisön” tulisi poistaa “rangaistuksena” Venäjän valtiolta YK:n turvaneuvostossa vakituisen jäsenen status.

Yhdysvaltojen hallitukset ovat YK:n turvaneuvoston jäsenvaltiona puolustaneet sotilas-, miehitys- ja vakoilutoimin maan kapitalismin taloudellisia intressejä ilman YK:n turvaneuvoston valtuutusta tai täsmällistä toimilupaa mm. Vietnamissa (1964-75), Grenadassa (1983), Iranissa (1979), Panamassa (1979), Afganistanissa (1979-), Pakistanissa, Irakissa (2003-2014), Haitissa (2010), Libyassä (2011-14) ja nyt Ukrainassa (2013-14).

Näissä sotatoimissaan Yhdysvaltojen hallitukset ovat tapattaneet kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien vastaisesti 12 miljoonaa siviiliä.

Venäjän Krim-operaatiossa on ilmoitettu kuolleen kolme sotilasta ja yhden siviilin.

Lontoon Westminsterissa, oppositio, työväenpuolueen johtaja, Ed Miliband, todisteli brittiparlamentissa kansalle Venäjän armeijan julmuuksia ja raakuuksia Krimillä ja kertoi todistukseksi venäläisten ampuneen Krimillä yhden sotilaan.

Yhdysvaltojen kapitalismin taloudellisisia intressejä ja etuja puolustumassa ja vartioimassa on Yhdysvaltojen armeijalla reilut 700 sotilastukikohtaa eri puolilla maailmaa, joista sadat “ikuisin vuokrasopimuksin” kuten Kuuban Guantanamon sotilastukikohta ja vankila.

Kekkosen tulkinta ettei Yhdysvaltojen kiikarissa ole voinut olla Krimin Sevastopolin laivastotukikohdan uusi isännyys, ei ole uskottava.

Ahne on aina ahne vaikka olisi made in USA.

Useimmat näistä Yhdyvaltojen sanelemista ja pakottamista ns. vuokrasopimuksista selvästi rikkovat sitä samaa kansainvälistä oikeutta ja valtioiden kansallista suvereniteettiä, jonka ainoa rikkoja mediamme mukaan on ja voi olla vain Venäjän nykyinen valtio ja sen hallitus.

Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
ANDALUSIA

Klaus Lindgren
Viestit: 1178
Liittynyt: 30.11.05 12:31

Re: Ukraina

Yhdysvallat on epäilemättä toiminut hyvin törkeästi pitkin ja poikin maailmaa. Mutta entä sitten? Ei kai se anna lupaa Venäjälle toimia samoin? Onko se nyt ihan mahdotonta ajatella, että kun vaikkapa Yhdysvaltojen toimet Nicaraguaa vastaan 1990-luvulla olivat väärin, niin MYÖS Venäjän toimet tällä hetkellä Ukrainaa kohtaan ovat väärin?

Martti Tapio Pelho
Viestit: 322
Liittynyt: 24.12.11 16:05

Re: Ukraina

Klaus Lindgren kirjoitti:Yhdysvallat on epäilemättä toiminut hyvin törkeästi pitkin ja poikin maailmaa. Mutta entä sitten? Ei kai se anna lupaa Venäjälle toimia samoin? Onko se nyt ihan mahdotonta ajatella, että kun vaikkapa Yhdysvaltojen toimet Nicaraguaa vastaan 1990-luvulla olivat väärin, niin MYÖS Venäjän toimet tällä hetkellä Ukrainaa kohtaan ovat väärin?
Moitittaviksi arvioimistasi Yhdysvaltojen toimista käytät verbin perfektimuotoa “on toiminut”, joka tarkoittaa ja viittaa toimintaan menneisyydessä.

Oletko huomannut Yhdysvaltojen toimivan moitittavasti myös nykyisyydessä esimerkiksi nyt vuosina 2013-14 Ukrainan vallankaappauksessa; sen suunnittelussa, rahoittamisessa ja toimeenpanossa?

Ukrainassa kriisin ratkaisemisesta ja hallitusvallan siirrosta tehtiin ja allekirjoitettiin helmikuussa 2014 Kiovassa asianmukainen eri osapuolten yhteinen sopimus. Sopimusta ei haluttu toteuttaa. Sen sijaan Kiovassa tilanne ajettiin suunnitellusti vallankaapaukseksi.

Venäjän ja krimiläisten toimet Krimillä tulee arvioida tämän Kiovan tapahtumataustan sekä Venäjän ja Ukrainan yli tuhatvuotisen historian kautta kuten ulkoministeri Henry Kissinger on lainaamassani Washington Post'in 2.3. kirjoituksessaan opettanut ja ojentanut presidentti Barak Obaman historiatonta hallintoa toimimaan.

Olen kysynyt jo kolmasti tämän keskustelun avaajalta, Tapio Onnelalta, miten musta Kiovan kaapareiden menneisyys oikein on?

Kommenttia en ole saanut.

Kerropa sinä, miten musta?

Kiovan kaappareiden kanssa 25.2. Kiovassa neuvotellut Viron ulkoministeri Urmas Paet'han varoitti EU:ta kaappareiden mustasta taustasta tunnetussa puhelinkeskustelussaan 26.2. EU:n ulkoministerin Cathrine Asthonin kanssa.

Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
ANDALUSIA

Martti Tapio Pelho
Viestit: 322
Liittynyt: 24.12.11 16:05

Re: Ukraina

Runoilija, poliittinen vanki, Elvi Sinervo (1912-86), kirjoitti jatkosodan aikaan Hämeenlinnan vankilassa ukrainalaisesta sellitoveristaan “Natalia”-runon.

Säveltäjä Kaj Chydenius teki runon lauluksi vuonna 1971 näyttämöesitykseen “Isänmaalle vaaralliset henkilöt”.

Laulu ja runo tunnetaan parhaiten Agit-Prop-kvartetin vuonna 1972 levyttämästä versiosta:

Maa vieras on ja kylmä kevät sen
Natalia, sua paleltaa
Niin kaukana on ikäväsi maa
Jo tuoksuu yössä aistit huumaten akasia

Taas kerro mulle maasta nuoruutes
Natalia, sua kuuntelen
Ja tunnen veres virran lämpöisen
Kun hehkuun jähmettyneen sydämes saa Ukraina!

Maa vieras on ja vieras kansa sen
Natalia, sua tunne en
Jaan osas vain, ja sellin kivisen
Ja unes kerran tuoksuu sullekin akasia

Vaan silmäis sinen viha tummentaa
Natalia, kun muistat taas
On vieras hävittänyt armaan maas
Vain koirat raunioita samoaa, oi Ukraina!

Niin vitkaan siirtyy varjo ristikon
Natalia, oi kuuletko?
Soi yössä rakentajain laulut jo
He palaavat ja silloin vapaa on taas Ukraina!



Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
ANDALUSIA

Ilmo Kekkonen
Viestit: 678
Liittynyt: 16.12.07 09:09

Re: Ukraina

Martti Tapio Pelho kirjoitti:Kysytäänpä Ukraina-asiantuntijalta, Ilmo Kekkoselta, oletteko koskaan vieraillut tai asunut Ukrainassa?
Missä ja milloin olen ilmoittautunut Ukraina-asiantuntijaksi? Sellaisena esiintyy Pelho, tosin yksisilmäisesti länttä ja Ukrainaa haukkuen ja Venäjää kiitellen. Putinin hallintohan kunnostautui sieppaamalla Krimin erittäin taitavalla ja lähes verettömällä operaatiolla. Aikanaan selvinnee Ukrainan joukkojen täydellinen toimintakyvyttömyys.
Ilmo Kekkonen kirjoitti:Tämä Venäjän propagandasta poimittu väite on Pelholtakin paksua huuhaata.Sevastopolissa on Venäjän tukikohta. Millaisin järjestelyin se olisi siirtynyt jenkeille?Lähdettä liene turha kysellä.
Naton ja USA:n toimet liittolaismaissa taas ovat täysin ao. maiden oma asia. Miksi Suomen edustus olisi jonkun lentokentän avajaisissa pitänyt olla?

Mielenkiintoista tässä Ukraina-keskustelussa on se, miten voimakkaasti äärivasemmistolaiset tuomitsevat USA:n toimet ja puolustavat Venäjän aivan samanlaisia toimenpiteitä.
Näihin asioihin olisi Pelho voinut esittää vastauksia. Kuten arvelinkin, ei niitä tule.
Jenkkien halua tunkeutua Krimille on esitelty vain Venäjän propagandassa.

Ukrainan kriisissä on ollut sinänsä merkillepantavaa Ukrainan väliaikaishallinnon kyvyttömyys toimia esimerkiksi Krimin miehityksen aikana.
Nyt kertovat viime tiedot sen käynnistäneen operaation Itä-Ukrainassa. Johtaako se mihinkään, selvinnee pian.

kpj
Viestit: 255
Liittynyt: 18.10.13 21:13

Re: Ukraina

Joku voi olla sellainen (kuin minä) ettei ehdi katsoa televisiota ympäri vuorokauden.

Elättimme Mika Aaltolan surrealistiset puheet maailman tilanteesta on mainittu täällä vain Martti Pelhon tekstissä.

Lähtisin siitä, että meillä on suomalaisina oikeus (ja jopa velvollisuus) tietää mitä Aaltola tekee rahoillamme.

Vaikea ainakin kutsua Aaltolan siteeramista "Venäjäpropagandaksi".

Ilmo Kekkonen
Viestit: 678
Liittynyt: 16.12.07 09:09

Re: Ukraina

kpj kirjoitti:Elättimme Mika Aaltolan surrealistiset puheet maailman tilanteesta on mainittu täällä vain Martti Pelhon tekstissä. Lähtisin siitä, että meillä on suomalaisina oikeus (ja jopa velvollisuus) tietää mitä Aaltola tekee rahoillamme. Vaikea ainakin kutsua Aaltolan siteeramista "Venäjäpropagandaksi".
Tässä tietoa Aaltolan työpaikasta.

"Suomen eduskunnan satavuotisjuhlaistunnossaan kesäkuussa 2006 perustama riippumaton tutkimuslaitos, joka keskittyy toiminnassaan kansainvälisiin suhteisiin ja Euroopan unioniin. Instituutin tehtävänä on tuottaa korkeatasoista tutkimusta, joka palvelee myös poliittista päätöksentekoa. Instituutin perusrahoituksesta huolehtii eduskunta. Instituutin toimitilat sijaitsevat Katajanokalla Helsingissä.

Ulkopoliittisen instituutin tutkimustoiminta kohdistuu erityisesti Euroopan unioniin ja sen ulkosuhteisiin, kansainväliseen ympäristö- ja luonnonvarapolitiikkaan, Venäjän sisäisen kehityksen ja kansainvälisten tekijöiden vuorovaikutukseen sekä kansainvälisen järjestelmän murrokseen, erityisesti Kiinan ja Yhdysvaltojen muuttuvaan asemaan. Instituutin tutkimuksen tavoitteena on tuottaa korkeatasoista ja selkeää aineistoa tieteelliselle yhteisölle, poliittisille päättäjille ja yhteiskunnalliseen keskusteluun. Toiminnassaan instituutti pitää yllä aktiivisia kansainvälisiä suhteita."

Vastoin Pelhon väitteitä laitos on eduskunnan rahoittama.

Tutkimusjohtaja Aaltola on esittänyt hyvinkin tiukkaa kritiikkiä Venäjän toimista. Suurin osa muista asiantuntijoista on ollut huomattavasti maltillisempia, joskin ymmärrystä Venäjän toimille Krimillä ei juuri ole herunut.

Olen parhaani mukaan yrittänyt seurata kriisiä. Paljolti samoilla linjoilla Aaltolan kanssa ovat olleet esimerkiksi iltapäivälehdet.

Puolustusvoimien edustajat ovat olleet lausunnoissaan melko maltillisia.

Martti Tapio Pelho
Viestit: 322
Liittynyt: 24.12.11 16:05

Re: Ukraina

Presidentti Barak Obama:

"We have already promised a generous help to Ukraine. If necessary , we can promise it once again."

Amerikkalaiset ovat sarkastisesti huomautelleet jo vuosia Obaman tavasta samaistaa puheet ja teot:

Obama thinks saying something is the same as doing something.

Kiovassa vallankaapanneen väliaikaisen mustan seurakunnan "pyhäkoulupojat" eivät ole saaneet toistaiseksi omiin taskuihinsa dollariakaan Yhdysvaltojen kongressin hyväksymästä miljardin dollarin takauspohjaisesta avustuspaketista tai EU:n 12 miljardin euron avustus- ja lainaohjelmasta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin totesi 9.4. Ukrainan sekavasta taloudellisesta avustustilanteesta ja “Läntisen” hallitusten puheiden ja tekojen ristiriidoista varsin sattuvasti:

Tilanne on lievästi sanoen omituinen. Kumppanimme Euroopassa hyväksyvät Kiovan nykyhallinnon, mutta eivät tee mitään Ukrainan tukemiseksi. Venäjän federaatio ei tunnusta Kiovan hallintoa, mutta antaa edelleen miljardien eurojen edestä tukea Ukrainan taloudelle”.

Toimittajatapaamisessa 4.3 Putin kertoi läntisten kumppaniensa pyytäneen Venäjää keskeyttämän Ukrainan laillisen presidentin Viktor Janukovitshin hallituksen kanssa aiemmin sopivitun 15 miljardin euron Ukrainan avustus- ja lainaohjelman ja odottamaan IMF:n Ukrainan avustus- ja lainaohjelman valmistumista ja hyväksyntää.

Kiinan valtiovarainministeri Zhu Guangyao vahvisti 12.4. Kiinan tuen IMF:n Ukrainan avustuspaketille mutta ministeri toi samalla julki Yhdysvaltojen ja Euroopan IMF:lle aiheuttamat ongelmat (The Guardian 13.4.2014):

China said on Saturday it backed International Monetary Fund financial support for Ukraine, but expressed concern about the global lender's funding capacity given the failure of the US Congress to ratify a programme of reforms for the institution.

Minister Zhu Guangyao also told a small group of journalists on the sidelines of the IMF-World Bank spring meetings in Washington it was a "worry" that more than 85% of IMF lending was currently focused on Europe.

Zhu said the Ukraine crisis showed the need to strengthen the financial capacity of the IMF and that China hoped Congress could move quickly to break an impasse on the issue.

IMF members agreed reforms in 2010 that would double the fund's resources and give more say to emerging markets, but Congress has failed to ratify the changes.
"

Martti Pelho
suuhygienisti
Fuengirola
ANDALUSIA
Viimeksi muokannut Martti Tapio Pelho, 13.04.14 14:05. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

jsn
Viestit: 2059
Liittynyt: 08.02.09 18:24

Re: Ukraina

Kaikkialla odotetaan, millainen on Venäjän reaktio tämänhetkisiin tapahtumiin. Siitä riippuu kaikki. Venäjä on vastikään vaatinut Ukrainaa liittovaltioksi ja ilmeisesti siten konfliktialueille osavaltion asemaa. Vaihtoehtoja on kaksi: joko tämänhetkisellä "kansalaisaktivismilla" tähdätään vain neuvottelupöytään em. tavoitteen varmistamiseksi tai sitten yritetään uutta Krimin kaltaista pikaliitosta.

Jälkimmäinen on huomattavasti hankalampaa, koska alueiden rajat eivät ole yhtä selvät kuin Krimillä, väkeä on runsaasti ja siellä asuu huomattavan paljon väestöä, jonka kanta Venäjään liittymiseen on kielteinen tai epäselvä. Miljoonien asuttamilla alueilla tilannetta vievät eteenpäin muutaman tuhannen hengen mielenosoittajat ja muutama sata asemiestä.

Kolmas vaihtoehto on, että tilanne on jo karannut myös Kremlin käsistä. Silloin syyllisten etsiminen on tarpeetonta ja kaikkien tulisi keskittyä tilanteen rauhoittamiseen eikä kärjistää sitä enää yhtään.

Objektiivisesti tarkasteltuna Venäjän viime päivien politiikka on ollut vastuutonta uhkapeliä joka uhkaa johtaa tuhansiin kuolonuhreihin. Jos esimerkiksi jokin paikallinen ryhmä valtaisi poliisiaseman Venäjällä (kuten vaikkapa Kaukasuksella), olisi täysin selvää että se vallattaisiin takaisin tarvittaessa ankarinta käyttäen.

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”