Lea Murto-Orava
Viestit: 394
Liittynyt: 21.11.05 14:09
Viesti: Kotisivu

Suomen merimuseon muuttaa Kotkaan

Suomen merimuseo muuttaa Kotkaan

Suomen merimuseon henkilökunta aloittaa työnsä Merikeskus Vellamossa Kotkassa Vellamon päivänä 3.12.2007. Uuteen taloon muutto tarkoittaa huomattavaa parannusta sekä työ- että näyttelytiloissa.

Opetusministeriö teki vuonna 2003 päätöksen, että pääosa Suomen merimuseon toiminnasta sijoitetaan Kotkaan. Nyt uudisrakennus on valmistumassa. Museon henkilökunta aloittaa työt uusissa toimitiloissa maanantaina 3.12.2007 ja silloin aloitetaan myös museon näyttelyn rakentaminen.

Suomen merimuseon asiakaspalvelu avataan Merikeskus Vellamossa vaiheittain. Päänäyttely avautuu yleisölle 11.7.2008, kirjastopalvelut syyskuussa 2008 ja arkistopalvelut alkuvuodesta 2009. Merikeskus Vellamossa toimii Suomen merimuseon lisäksi Kymenlaakson museo, ravintola, museokauppa, auditorio sekä kirjasto- ja arkistopalveluita tarjoava Tietokeskus Vellamo.

Merimuseon siirtopäätöksen yhteydessä päätettiin, että meriarkeologinen toiminta jää Helsinkiin Hylkysaaren tiloihin. Museoviraston työjärjestystä muutettiin ja vuoden 2004 alusta lukien vedenalaisen kulttuuriperinnön suojeluun, tutkimukseen ja hoitoon liittyvistä tehtävistä on vastannut arkeologian osastoon perustettu meriarkeologian yksikkö. Meriarkeologian yksikön henkilökunnan toimitilat ovat edelleen Hylkysaaressa. Heidän lisäkseen Hylkysaareen jää Suomen merimuseon konservointilaitos sekä toistaiseksi Merimuseon esinekokoelmista vastaava tutkija ja museon muuttoon liittyviä projektityöntekijöitä.

Suomen merimuseo on kansallinen museo, jonka tehtävänä on Suomen merenkulun historian tallentaminen ja tiedon välittäminen. Merimuseo kerää ja tallentaa merenkulkuun ja veneilyyn liittyvää esineistöä, kuvia, arkistoaineistoa ja kirjallisuutta.

Suomen merimuseon yhteystiedot 3.12.2007 lukien:
Tornatorintie 99 A, 48100 Kotka
suomenmerimuseo@nba.fi, henkilökunnan sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@nba.fi,
puh. (09) 40 501, faksi (05) 234 4011

Henkilökunnan puhelinnumerot ovat Merimuseon verkkosivuilla osoitteessa:
http://www.nba.fi/fi/smm_yhteys_hk

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”