Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

15.03.17 23:10

Tapio Onnela kirjoitti:
Lemmi kirjoitti:Minua kyllä harmittaa tosi paljon Onnelan vääristely Korhosen kirjoituksesta.
Nylanderin mukaan Korhonen kirjoitti:Lännen media, demokratian esitaistelijaksi mainittu, käsittelee silkkihansikkain vallankaappauksella valtaan noussutta Kiovan hallitusta. Ukrainasta vallitsevasta uskomattomasta korruptiosta mieluiten vaietaan.
Väite ei pidä paikaansa. Joko Korhonen ei tiedä mistä hän puhuu, tai sitten hän valehtelee. Tämä selviää vaikkapa lukemalla nimimerkki Lemmin lainaamia lähteitä Ukraina keskustelussa, tai Googlaamalla.

Lemmi
Viestit: 1146
Liittynyt: 12.12.15 23:57

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

16.03.17 10:27

Tapio Onnela kirjoitti:Väite ei pidä paikaansa. Joko Korhonen ei tiedä mistä hän puhuu, tai sitten hän valehtelee. Tämä selviää vaikkapa lukemalla nimimerkki Lemmin lainaamia lähteitä Ukraina keskustelussa, tai Googlaamalla.
Luulen sinun haukkuneen minut Venäjän propagandan levittäjäksi lainattuani lähteitä, joita pyydät nyt lukemaan ja kirjoitat, että se olisi Korhonen, joka ei tiedä mistä puhuu tai valehtelee. Luulen, että se olet sinä Tapioseni.

Klaus Lindgren
Viestit: 1127
Liittynyt: 30.11.05 13:31

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

16.03.17 10:58

Lemmi kirjoitti:
Klaus Lindgren kirjoitti:Lemmi, perustat siis tietosi Ukrainan korruptiosta läntisiin lähteisiin. Onko se Ukrainan korruption salailua, kun läntiset valtavirran julkaisut käsittelevät Ukrainan korruptiota?
Luulen ettei ole salailua.
Siis ei ole salailua.

Tuossa on vain pieni osa Lemmin kommentista. Loppu on niin outoa tekstiä, ettei sitä kannata kommentoida.

Tapio Onnela
Viestit: 4866
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Re: Elämmekö jo "totuuden jälkeistä aikaa"?

03.04.17 13:38

Ylen Moskovan toimittaja Erkka Mikkonen kertoi Venäjän viimeaikaisten mielenosoitusten uutisoinnista Venäjällä.
(Uutispimennosta turmiollisuuden vakuutteluun – Näin virallinen Venäjä on suhtautunut korruptionvastaisiin mielenosoituksiin Yle, 3.4.2017)
Mielenosoitukset joissa pidätettiin satoja ihmisiä ja mm oppositiojohta Navalny käynnistyivät pääministeri Medvedevin korruptiota käsitelleestä videosta joka nyt on nähtävillä myös suomennettuna.

Tapa jolla Venäjä hallitseva eliitti manipuloi maan mediaa liittyy kiinnostavalla tavalla säikeen keskusteluun totuudenjälkeisestä ajasta.
Aluksi Venäjä yritti virallisella tasolla jättää opposition viikontakaiset mielenosoitukset niin vähäiselle huomiolle kuin mahdollista.
Poliittiset päättäjät ja valtion hallitsema televisio pidättäytyivät ensimmäisinä päivinä lähes tyystin kommentoimasta tapahtumia. Samaan aikaan sosiaalisessa mediassa ja muualla internetissä korruptionvastaiset mielenilmaisut olivat Venäjän tärkein puheenaihe.
Myöhemmin menettelytapaa on kritisoitu myös Kremlin politiikkaa tukevien keskuudessa. Sen on katsottu lisäävän entisestään epäuskoa poliitikkoja ja valtion mediaa kohtaan.
Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi kokoon kutsumat mielenosoitukset ovat opposition suurin voimannäyttö viiteen vuoteen. Eri arvioiden mukaan lähes sadassa kaupungissa ympäri Venäjää järjestettyihin mielenilmauksiin otti viime viikon sunnuntaina osaa vähintään useita kymmeniä tuhansia ihmisiä.
Yksin Moskovassa otettiin kiinni yli tuhat ihmistä eli noin joka kymmenes mielenosoittaja. Ihmisoikeusrikkomuksia seuraavan OVD-Info -järjestön mukaan heistä on yhä viitisenkymmentä pidätettynä.
Opettajat varoittivat koululaisia mielenosoituksista
Huomattava osa korruptionvastaisiin mielenosoituksiin osallistujista oli teini-ikäisiä. Siksi asiaan on puututtu myös oppilaitoksissa ympäri Venäjää.
***
Eilen sunnuntaina Rossija-1 -kanavan käsiteltiin vihdoin viikontakaisia tapahtumia.
Ohjelmaa juontava Dmitri Kiseljov toimii lisäksi valtiollisen Rossija segodnja -uutistoimiston johtajana. Kremlin pääpropagandistiksi kutsuttu Kiseljov on myös EU:n Venäjälle määräämällä pakotelistalla.
Kiseljovin mukaan mieltä osoittamalla ei missään maassa ole voitettu korruptiota, vaan kuten Ukrainan Maidan todistaa, niin siitä on seurannut vain lisää kaaosta.
Lisäksi Kiseljov puolusti päätöstä olla uutisoimatta mielenosoituksia. Niin olisi hänen mukaansa tehty myös länsimaissa.
Tähän peittelyyn uskotaan todennököisesti kyllä vain Venäjällä (tai kenties Keijo Korhonen?)
Verkkouutiset kirjoitti myös aiheesta mm näin:
Znamenskojen 80 miljoonan euron palatsi on vain yksi Medvedevin hallitsemista omistuksesta. Navalnyin mukaan sen lahjoitti yhdistykselle Venäjän rikkain oligarkki Alisher Usmanov.
Venäjän rikkain mies lahjoitti palatsin "Yhteiskunnallisesti tärkeiden hallituksen projektien säätiölle"
(Verkkouutiset 2.4.2017, Juha-Pekka Tikka

Palaa sivulle “Puheenvuoroja historiasta”