Kaisa Kylakoski
Viestit: 591
Liittynyt: 01.12.05 08:46
Paikkakunta: Helsinki
Viesti: Kotisivu

Suomen kirjallisuuden klassikoita äänenä ja tekstinä

YLE Areena tarjoaa suomalaisten kirjailijoiden klassikkoteoksia äänikirjoina kuunneltavaksi ja ladattavaksi milloin tahansa. Äänikirjat kootaan pääosin YLE Radio 1:n tuottamista luentasarjoista, joissa lukijoina ovat yleläiset teatterialan ammattilaiset. Äänikirjat ovat tekijänoikeuksista vapaita teoksia ja ne ovat esillä pysyvästi. Jo valmiita ja tulossa olevia kirjoja ovat

* Aleksis Kivi: Seitsemän veljestä
* Kai Donner: Siperian samojedien keskuudessa
* Joel Lehtonen: Rakastunut rampa
* Arvi Järventaus: Satu Ruijan maa
* Juhani Aho: Papin rouva
* Eino Leino: Lehtikirjoituksia
* Akseli Gallen-Kallela: Afrikka-kirja
* Zachris Topelius: Välskärin kertomuksia
* Johannes Linnankoski: Pakolaiset
* Maiju Lassila: Kilpakosijat
* Minna Canth: Hanna

Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen aineistopalvelu Kainossa Suomalaisen kirjallisuuden klassikoita -korpuksessa on asemansa vakiinnuttaneiden suomalaisten kaunokirjailijoiden teoksia 1880-luvulta 1930-luvulle. Mukana on erityyppistä proosaa ja näytelmiä sekä lyriikkaa ja aforismeja. Kieliasultaan teokset voivat olla myös myöhempien laitostensa mukaisia, vaikka kustakin teoksesta on mainittu ainoastaan sen alkuperäinen julkaisuvuosi. Alun perin suomeksi kirjoitettujen teosten lisäksi korpukseen sisältyy hiukan myös suomenruotsalaista kaunokirjallisuutta.

Kansainvälisen Project Gutenberg -hankkeen sivuille on vapaaehtoisten toimesta tuotu tekijänoikeuksista vapautunutta kirjallisuutta. Suomenkielisen kirjallisuuden joukossa on myös käännöskirjallisuutta.

Liam79Xbm
Viestit: 1
Liittynyt: 12.10.20 15:40

Re: Suomen kirjallisuuden klassikoita äänenä ja tekstinä

Olisi hienoa ja erittäin hyödyllistä kuunnella näitä kirjoittajia äänikirjan kautta. Joskus kädet vain kiireistyvät, ja nämä upeat teokset antavat inspiraatiota ja voivat muuttaa elämänkatsomusta.

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”