Valvojat: Klaus Lindgren, Agricola
En tarkoittanut keskustelua siitä, mitä demokratia merkitsee vaan siitä, mitä "demokratia" tarkoittaa. Kun tutkitaan demoratiaa, mitä tutkitaan? Kun puhutaan demokratiasta, mistä puhutaaan? Miten Sinä määrittelet "demokratian"?Annastiina Mäkilä kirjoitti:Voimme toki etsiä keskenämme jonkinlaisen konsensuksen siitä, mitä demokratia meille merkitsee. Ongelma lieneekin siinä, että emme voi lähteä selvittämään kaikkien muiden tapaa määritellä demokratia.
Juuri tämä oli mielessäni!lentävä kirvesmies kirjoitti: Kun kuitenkin kaikkialla maailmassa, keskustelu siitä mitä on demokratia, jatkuu kihkeänä, niin varmaankin olisi hyödyllistä, määritellä demokratia tarkemmin, jotta puhuisimme edes samasta asiasta.
Kun USA tuo asevoimin "demokratiaa" Vietnamiin tai Irakiin, miin mitä se noihin maihin tarkkaan ottaen on tuomassa?skrjabin kirjoitti:Vielä tuosta sivujuonteesta sen verran, että Ranskassa naiset vaativat kaikkien miesten erioikeuksien kumoamista, vedoten nimenomaisesti vallankumouksen henkeen. Alla naisten vaatimus vuodelta 1789, joka jätettiin käsittelemättä kansalliskokouksessa.
http://chnm.gmu.edu/revolution/d/629/
Tuohon varsinaiseen aiheeseen minulla ei enempiä ole annettavana, mutta hieman ihmetyttää se, missä Heyno näkee niin suuren ongelman. Onko määrittely sitten ollut joissain tapauksissa niin ongelmallista, jotain esimerkkiä kenties?
Ei siinä mitään kehää ole: juuri siksi asiat ovat selvärajaisia, että ne on määritelty. Ja "kissan" kohdalla olet oikeassa - mutta sehän on nimen omaan määritelty. Demokratiakin pitäisi selvärajaisesti määritellä, jotta olisi jotain, josta keskustella ja jota tutkia.Toni Selkälä kirjoitti:On varsinainen kehäpäätelmä todeta jonkin olevan tutkijan määrittelemää ja samalla selvärajaista. Eihän meidän olisi ensinkään tarve määritellä käyttämiämme sanoja, mikäli ne olisivat selviä. Jos kissa on aina kissa, ei kissaa tarvitse uudelleen määritellä.