Lea Murto-Orava
Viestit: 394
Liittynyt: 21.11.05 14:09
Viesti: Kotisivu

Museovirasto jakoi rakennusten entistämisavustukset

Museovirasto jakoi rakennusten entistämisavustukset

Museovirasto on jakanut vuoden 2008 avustukset kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten korjauksiin. Määrärahaa oli käytettävissä kaikkiaan 1 019 000 euroa. Hakemuksia saapui 482 ja avustusta myönnettiin 200 kohteelle.

Keskimääräinen avustussumma oli noin 5000 euroa. Pienin avustus, 500 euroa myönnettiin viljamakasiinin kivijalan korjaamiseen. Suurimmat, 20 000 euron avustukset myönnettiin Teijon kirkon lanterniinirakenteen korjaamiseen, Erstan kartanon julkisivun ja ikkunoiden maalaamiseen sekä Pyhän Henrikin kirkon lyijylasimaalausten restaurointiin.

Suurin osa avustusta saaneista kohteista on yksityishenkilöiden omistamia asuin- ja piharakennuksia maaseudulla ja taajamissa. Niihin kuuluu talonpoikaisia pihapiirejä, puukaupunkien asuinrakennuksia sekä maaseudun pieniä hirsirakennuksia. Harvinaisia rakennustyyppejä, joiden korjaamista avustettiin, ovat mm. vesi- ja tuulimyllyt.

Avustusta myönnettiin myös aiemmin julkisessa omistuksessa olleille, yksityisille myydyille rakennuksille kuten rautatierakennukset, pappilat, koulurakennukset ja teollisuusyhdyskuntien asuinrakennukset.

Lisätietoja avustuksista antaa arkkitehti Sirkkaliisa Jetsonen, sirkkaliisa.jetsonen@nba.fi, puh. (09) 4050 9442

Luettelo (paikkakunnittain aakkosjärjestyksessä) Museoviraston myöntämistä entistämisavustuksista vuonna 2008 on viraston verkkosivuilla osoitteessa:
http://www.nba.fi/fi/entistamisavustukset_lista2008

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”