Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Populaarikulttuurin tutkimuskeskus aloittaa Turussa

International Institute for Popular Culture (IIPC) aloittaa toimintansa Turun yliopistossa.

IIPC sijaitsee kulttuurihistorian oppiaineen yhteydessä, mutta se on monitieteinen tutkimusyksikkö, jonka perustajina ovat kulttuurihistorian ohella Joensuun yliopiston kulttuurintutkimus, Turun yliopiston mediatutkimus ja musiikkitiede sekä Åbo Akademin musiikkitiede. Keskuksen partnereihin kuuluu myös Suomen Populaarikulttuurin Tutkimuksen Seura. Keskuksen tavoitteena on edistää populaarikulttuurin tutkimusta ja toimia kansainvälisenä yhdyssiteenä alan tutkijoille. Lisäksi keskus tekee etenkin paikallisella tasolla yhteistyötä kulttuuripolitiikan, kulttuurituotannon ja median edustajien kanssa.

Tutkimuskeskuksen avajaiset pidetään historian laitoksen Aikala-salissa, Kaivokatu 12 (keltainen rakennus, 2.krs) keskiviikkona 8.11.2006 klo 13.00-14.00.
Tilaisuuden pääpuhujana on Suomessa parhaillaan vieraileva musiikintutkija Martin Cloonan Glasgow'n yliopistosta. Tilaisuudessa esitellään instituutin toimintaa ja kerrotaan keskuksen ensimmäisestä tapahtumasta, History of Stardom Reconsidered -konferenssista. Turun yliopistossa 9.-11.11.2006 järjestettävän kansainvälisen konferenssin pääpuhujia ovat Richard Dyer (Lontoon yliopisto), Susan Hayward (Exeterin yliopisto) ja Bruce Johnson (Turun yliopisto).

Lisätietoja: Prof. Hannu Salmi puh. 02 333 5220 sähköposti: hansalmi@utu.fi

http://iipc.utu.fi/

Martin Cloonanin kotisivu http://www.gla.ac.uk/departments/music/ ... incloonan/

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”