Muita aiheita...
Katot
Tammikuussa annettiin asetus kattohuovan käytöstä ja päreen käytön rajoittamisesta kaupungeissa:
"Rakennukset katettakoot asfalttihuovalla, jonka tulee olla tehtynä villaräteistä, jotka ovat liotetut kivihiilen tervassa liuvotetulla asfaltilla, grafitilla ja kalkilla, ja jotka katot heti sen jälkeen kuin ovat tehdyt sekä seuraavana vuonna ja sittemmin aina ennen kolmen vuoden kuluttua pitää woideltaman kivihiilen tervalla, johon on pantu asfaltia ja kastamatonta kalkkia, sekä hienolla hiekalla ripoiteltaman, josta maistraattien tarkoin tulee vaaria pitää..."
Sähköviestejä
Ensimmäinen puhelin toimi Helsingissä. Helsingfors Dagbladissa oli 30. marraskuuta ilmoitus puhelimesta. Tehtailija Johan Nissisen oli tehnyt muutaman kymmenen metrin pituisen puhelinlinjan ja tuonut maahan Bellin puhelimia. Ne oli otettu käyttöön tänä vuonna Yhdysvalloissa. Puhelinlaitosta Helsinkiin ei vielä saatu aikaiseksi, koska tilaajia ilmaantui liian vähän.
Lennättimen jatkokaapeli vedettiin kesäkuussa Ahvenanmaalta Ruotsiin ja
Suomen Tietotoimisto perustettiin.
Hesperian tivoli
Helsingissä toimiva tivoli herätti ihmetystä ainakin maalaisissa, jotka eivät olleet moista ennen nähneet. Oulun lehti selvitti mikä oli näyttämön "taivaan enkeliä muistuttava olento":
"Vaan pian huomaa erehdyksensä. Kun tarkemmin katsoo, huomaa nimittäin tällä olennolla hiukan vaatteita päällä, ja niitähän ei liene enkeleillä ollenkaan; vaikka totta on, ettei niitä tuollakaan olennolla tuossa näyttämöllä ollut – kuinka sanoisin – eipä juuri sanottavasti enempää kuin alkuäidillämme hiukan omenan syönnin jälkeen, ja kumminkin hän oli – nainen; ja katselijat kaikki miehiä".
Maallinen teatteri
"Ajan eli henki on teatterin siinä määrin saastuttanut, että se on maailman temppeli", määritteli jumaluusopillisen tiedekunnan dekaani Herman Råbergh tämän talon merkityksen. Helsingin ns. uusi teatteri rakennettiin vuonna 1863 palaneen tilalle. Suomalainen teatteri oli Helsingin toinen ammattiteatteri.
Raittius
Vaasaan ja Pietarsaareen perustettiin amerikkalaistyypiset raittiusseurat. Ne pyrkivät saamaan jäsenikseen ihmisiä, jotka kieltäytyvät itse kokonaan väkijuomien käytöstä. Aikaisemmat yhdistykset kuten Kohtuuden Ystävät keskittyivät muiden valistamiseen.
Kivi
Aleksis Kiven haudalle Tuusulaan pystytettiin toukokuussa hautapatsas. Kivi kuoli viisi vuotta sitten 38 vuotiaana.Tänä vuonna ilmnestyi Kiven valittujen teosten ensimmäinen osa otsakkeella Runoilija Aleksis Kivi. Johdannon kirjoitti Eliel Aspelin-Haapkylä.
Kirjoja
Itseoppinut kirjalija Pietari Päivärinta julkaisi teoksen Elämäni ja Wilho Soini erikoiselta kuulostavan teoksen Kirjavia kuvia pölkkyjen historiasta. Suomennoksena ilmestyi mm. Cervantesin Don Quixote de la Mancha.
Ulkomailla
Albert Edelfelt sai valmiiksi suuren sommitelman Kaarle-herttua häpäisee Klaus Flemingin ruumista. Se oli näytteillä Pariisissa. Edelfelt kävi myös kotimaassa ja teki A. von Beckerin kanssa matkan Karjalaan, mistä hän sai aiheita historiallisiin tauluihinsa.
Aukusti Uotila lähti 1877 Pariisiin missä pääsi École des Beaux-Arts -kouluun. Samaan kouluun lähti myös nuori kuvanveistäjä Ville Vallgren. Näyttelijä Aalberg puolestaan pääsi puoleksi vuodeksi Dresdeniin opiskelemaan.