Rukouspäiväjulistus
Tulevan vuoden rukouspäivän tekstit annettiin keisarillisella julistuksella joulukuussa. Saatesanoissa todettiin aluksi, miten onnellinen vuosi oli ollut sotamenestyksen kannalta. Suomalaisetkin saivat kiitosta ahkeruudestaan ja nopeasta tottelevaisuudestaan, mutta moitteita ylettömästä juoppoudesta, joka oli nyt pistänyt hallitsevien silmään. Uutta viina-asetusta keisari perusteli sanoen:
"Tätä pahaa, matkaan saatettuva, paitsi muita syitä, väkeväin juomain ylölliseltä nauttimiselta, joka sekä turmelee ruumiin, että myös tekee sielun tunnottomaksi ja kuuroksi Kaikkivaltiaan pyhiä käskyjä vastaan, olemma Me pyytäneet estää, kiintiämmällä Asetuksella juoppoutta vasten..."
Tänä vuonna muistutettiin erityisesti myös virkamiehiä "... kovasti ja tarkasti sen perään katsomaan" että kaikki varmasti tulivat kirkkoon. Pappien piti tehdä lista poissaolevista. Lisäksi muistutettiin, että viinanjuominen pyhäpäivänä on erityinen synti:
"Me poiskiellämme myös nimitettyinä päivinä kaiken Kräämäkaluin, kuin myös kaikkinaisten juomain ja viinain myymisen ja ostamisen niin Maalla kuin Kaupungeissa; ja tulee niin hyvin myyjä kuin ostaja, niin usein kuin he syypääksi löytään kumpikin vetämään sakkoa Neljä Ruplaa Kahdeksankymmentä Kopeikkaa Hopiassa..."
Tammikuussa muistettiin hallitsijan viime vuonna poismennyttä äitiä.