Muita aiheita...
Virallista tietoa joka päivä
Finlands Allmänna Tidning muuttui maan ensimmäiseksi päivälehdeksi
Mainontaa
Viipurin saksalainen lehti Wiburgs Wochenblatt julkaisi 28. toukokuuta ilmoituksen, joka oli varustettu kuvalla. Aikaisemmin Suomen lehdissä oli ollut teksti-ilmoituksia mm. uusista kirjoista.
Sirkus
Wieniläinen Circus Gymnastics esitteli taitoratsastusta Turussa heinäkuussa.
Opettajien venäjä
Kuvassa on ote senaatin anomuksesta keisarille, jossa pyydetään että opettajat vapautettaisiin venäjänkielen kokeesta heidän hakiessaan virkoja. Keisari myönsi esittelyssä 11. toukokuuta tämän vapauden toistaiseksi.
Lyseo
Helsingfors lyceum perustettiin. Sen johtaja oli A.A. Laurell. Se oli maan ainoa täydellisesti yliopistoon johtava yksityinen koulu.
Uusia oppiaineita
Senaatti lisäsi kaupunkien kansanopetuskoulujen oppiaineiksi lukemisen, kirjoituksen, laskennon, raamatunhistorian ja kristinopin. Äidinkielen opetukseen esitettiin vielä lisättäväksi yleinen ja isänmaan historia sekä maantiedon alkeet. Koulukomitea oli ehdottanut näitä aineita. Maalaiskoulujen osalta tyydyttiin edelleen lukemiseen, kirjoitukseen ja uskontoon.
Franzén
Suomalainen Frans Mikael Franzén nimitettiin Härnösandin piispaksi Pohjois-Ruotsiin. Hän julkaisi myös runokokoelman "Columbus eller Amerikas upptäckt".
Akateemikko
Pitkän valtion rahoittaman tutkimusmatkan tehnyt Antti Sjögren valittiin Venäjän Tiedeakatemiaan ylimääräiseksi akateemikoksi. Hän tutki mm. lappalaisia. Näistä oli kuva myös Axel Gottlundin Ruotsissa painamassa kirjassa Otava. Kuvan teki Magnus von Wright.
Herätys
Kalajoelle kirkkoherranapulaiseksi viime vuonna määrätty Niilo Malmberg sai paikkakunnalla aikaan laajan herätyksen, joka levisi koko Kalajokilaaksoon.
Monoliitti
Talvipalatsin torille Pietariin pystytettiin maailman suurin monoliitti eli yhdestä kivestä tehty muistomerkki. Kivi oli louhittu Suomen puolella Pyterlahdessa ja kuljetty sieltä Pietariin. Kiveä työsti 1 1/2 vuoden ajan 275 ihmistä. Pyterlahdesta louhittiin graniittia myös Pietarin Iisakin kirkon varten. Sitä rakensi sama arkkitehti joka oli suunnitellut monoliitin, ranskalainen Auguste Ricard de Montferrand. Montferrandin kuva Aleksanteri I:n monoliitin pystyttämisestä. Se oli suuri ja paljon uteliaita kerännyt tapaus.