Muita aiheita...
Tiedeseura
Suomen Tiedeseura perustettiin Helsingissä 21. toukokuuta. Seuran ensimmäiseksi puheejohtajaksi valittiin professori G.G. Hällström.
Palokunta
Liikemis Erik Julin perusti Turkuun maan ensimmäisen vapaaehtoisen palokunnan. Kaupungilla oli ennestään paloruisku, mutta kaupunki ei pystynyt pitämään yllä suurta miesvahvuutta. Vapaapalokunta oli uudenlainen kansalaisjärjestö, joka otti itselleen tehtävän, joka tähän asti oli ollut viranomaisten toiminnan varassa.
Runeberg
J.L. Runeberg asusteli Porvoossa ja tuntui viihtyvän hyvin. Perheeseen syntyi poika Walter. Runebergista tuli tänä vuonna lyseon rehtori ja hän toimi myös Borgå Tidningin toimittajana. Lehden oli perustanut opettaja Johan Öhman.
Grot
Venäläinen kirjallisuusmies ja Suomen ystävä Jakov Grot kävi tapaamassa Runebergia Porvoossa. Grot valmisteli Pushkinin perustamaan Sovremenniklehteen artikkelin Runebergistä.
Sanakirja
Turussa ilmestyi Carl Heleniuksen laatima Suomalainen ja Ruozalainen Sana-Kirja. Finsk och Svensk samt Svensk och Finsk Ord-Bok.
Pariisissa
Taidemaalari Robert Ekman, joka oli päässyt Ruotsin kautta Pariisiin opiskelemaan, oli siellä nyt historiallisiin aiheisiin erikoistuneen Delarochen opissa. Ekman sai tänä vuonna valmiiksi mm. hollantilaistyylisen kuvan "Lukeva eukko" ja valmisti teosta "Majoituskohtaus 30-vuotisen sodan aikana".
Kihlaus
Senaatti julkaisi tänä vuonna mm. seuraavanlaisen julistuksen:
Keisarillisen Majesteetin Armollinen JULISTUS
Hänen Keisarillisen Korkeutensa Isoruhtinatar Maria Nicolajevnan kihlauksesta Hänen Durchlauchtinsa Leuchtenberin Herttuan kanssa.
Annettu St. Pietarpurissa 4:nä p. Joulukuuta 1838.