|
Keitto-puista... | III. |
|
Keuhko-ruokaa... | 33. |
|
Kiiskisiä | Keitettyjä. | 63. |
|
Koit ja Toukat | kuinka ne' saadaan häviämään astioista ja maito-huoneista. 170. |
|
Kokkaroita | ( Klimppejä ) | Jauhoista | 20. |
|
Nisu-leivästä. | 21. |
|
( Frikadeller ) | Kaalista | 22. |
|
Kanan-lihasta | 21. |
|
Linnun-lihasta | 22. |
|
Vasikan-lihasta | 21. |
|
Korppuja | Sokeri-. | 158. |
|
Kouruja ( Ruda ) | Monella lailla... | 155. |
|
Krapuja | Keitettyjä. | 63. |
|
Kravun-lihoja öljyssä ja etikassa | 67. |
|
Krinkilöitä | Sokeri-. | 158. |
|
| Muna-. | 159. |
|
| Tee-.. | 159. |
|
Kroppanaa elikkä Pata-kääröä ( Palt ) | 109. |
|
Kräämin hyyde'-ainetta Peuran-sarvesta | 129. |
|
Vasikan-jaloista. 129. |
|
Kräämiä, Hyyde'- ( Gelée ) | Hedelmöistä | 131. |
|
| Manteleista | 131. |
|
| Munista. | 130. |
|
| Peuran-sarvesta. 129. |
|
| Kahve'-. | 125. |
|
| Mansikka- | 127. |
|
| Manteli-. | 126. |
|
| Marjan-liemestä. 126. |
|
| Munan-valkuaisesta.. | 123. |
|
| Omena-. | 127. |
|
| Omena-mäihää. 127. |
|
| Taale'-. | 126. |
|
| Vadelma- | 128. |
|
Kuhia | Keitettyjä ja höystettyjä.... | 56. |
|
Kuorreita | Keitettyjä. | 63. |
|
| Paistettuja | 64. |
|
Kylmäälientä ( Kallskäl ) | kahta laija | 20. |
|
L. |
|
Sivu. |
|
Lahnoja | Keitettyjä, paistettuja | 55. |
|
Lampaan-lihoja monella lailla.. | 34 | 35. |
|
Leipiä ja kakkoja | monellaisia.. | 155 - 157. |
|
Leipomisesta yhteisesti | 152. |
|
Liha-kakkosia | Här'änlihasta. 28. |
|
Kanasta | 45. |
|
Liha-paistikkaita ( kotletter ) Här'än-lihasta. 28. |
|
Lampaan-lihasta 35. |
|
Sian-lihasta. 38. |
|
Vasikan-lihasta. 32. |
|
Lihojen suolaamisesta Här'än... | 149. |
|
Sian ja Lampaan. 151. |
|
Sauhuttamisesta Här'än ja Sian | 152. |
|
Linsi-papuja | Höystettyjä ja Mäihää | 72. |
|
Live'-kaloja.... | 65. |
|
Lohi-Lootia.... | 59. |
|
Kuinka härskiys siittä poissaadaan.. | 170. |
|
Lohta | Tuoretta | keitettyä ja höystettyä. | 57 | 58. |
|
Suolasta | keitettyä ja höystettyä. | 59 | 60. |
|
Löökin taikka sipulin astioittemisesta.. | 141. |
|
Panskan- | kuivaamisesta.... | 147. |
|
M. |
|
Maarian-kaloja ( Flundra ) | keitettyjä ja paistettuja. 57. |
|
Madetta | keitettyä ja höystettyä..... | 53. |
|
Makkaroita | Höystö-. | 110. |
|
Liha-. | 110. |
|
Maksa-. | 108. |
|
Ohran-kryyni-. 107. |
|
Riiskryyni-. 106. |
|
Saksan- ( Metwurst ). | 111. |
|
Sian-liha- | 111. <> |
-178-
Reisteri. |
|
Sivu. |
|
Makkaroita | Veri-. | 108. |
|
Marja-hilloa | katso Hilloa. |
|
Marjojen keitoksesta yhteisesti..... | 132. |
|
Meiramin kuivaamisesta. 146. |
|
Munia | Hölliksi keitettyjä. 67. |
|
Koviksi keitettyjä | kasessa.. | 68. |
|
Höystettyjä. | 68. |
|
Särjettyjä. | 69. |
|
Muna-ruokaa elikkä muna-juustoa.... | 69. |
|
Munien säilyttämisestä yli suven.. | 169. |
|
Paleltuneiden parantamisesta | 169. |
|
Tuntomerkit | hyvien ja pahojen | 67. |
|
Munkkeja taaleesta. | 124. |
|
N. |
|
Nauris-mäihää... | 81. |
|
Nauriita | Höystettyjä ja paistettuja | 79. |
|
Uunissa paistet. 80. |
|
Täytettyjä | 80. |
|
Nestettä | Kirsi-marjoista. 137. |
|
Kruusu-marjoista | Sitronin-nesteestä viljeltävää | 138. |
|
Mansikoista | 139. |
|
Mustikoista | 139. |
|
Puoloista. | 139. |
|
Vadelmista | 138. |
|
Viina-marjoista. 139. |
|
Nesteen säilytyksestä. | 137. |
|
O. |
|
Olut-juustoa... | 17. |
|
Olut-keitosta... | 16. |
|
Olutta | Tokholmin. | 160. |
|
Omena-mäihää taaleessa. 127. |
|
Omenoitten kuivaamisesta. 148. |
|
P. |
|
Paakkelsi-taikinaa. | 112. |
|
Sivu. |
|
Paakkelseja | Muna- | Taale'- Manteli-. 119 | 120. |
|
Paistia | Ankan- ja suorsan- 42. |
|
Hanhen-.. | 41. |
|
Här'än-.. | 25. |
|
Englannin tavalla ( Biff ). 26. |
|
Pata-. | 24. |
|
Parilas- | 24. |
|
Uuni-. | 23. |
|
Jäniksen-. | 39. |
|
Kalkkunan- | 40 | 41. |
|
Kanan-pojista | kanoista... | 43. |
|
Kyhkysen-. | 44. |
|
Lampaan-lihasta. 34. |
|
Mettoksen-. | 44. |
|
Peuran-.. | 39. |
|
Porsaan-.. | 36. |
|
Pyyn-.. | 44. |
|
Siasta | Uuni-. 36 | 38. |
|
Pata- | 37. |
|
Teeren-.. | 44. |
|
Vasik.-lihasta | uuni- varras-. 30. |
|
Englannin tavalla ( Biff ). 32. |
|
Viiriäisen-. | 45. |
|
Pannu-lihaa.... | 27. |
|
Pannu-kakkoja monellaisia 120 - 125. |
|
Papuja | Härki-... | 77. |
|
Rivittyjä. | 71. |
|
Taaleessa. 72. |
|
ja Sian-lihaa | 8. |
|
Vihriäisiä | lihata. 9. |
|
Papu-mäihää puljongin kanssa...... | 9. |
|
Papu-ruokaa.... | 8. |
|
Pavun-palkoja | Keitettyjä. 72. |
|
Niiden kuivaamisesta. 147. |
|
Pavut | kovat | kuinka ne' pehmenemään saadaan... | 160. |
|
Parrisaa | Keitettyä. | 77. |
|
Höystettyä. | 78. |
|
Pasteija-taikinaa.. | 112. |
|
Pasteijoja monellaisia | 114 - 116. |
|
Penaattia | Höystettyä | 70. |
|
Penaatin suolaamisesta | 142. <> |
-179-
Reisteri. |
|
Sivu. |
|
Penaatin kuivaamisesta | 146. |
|
Persiljan suolaamisesta | 143. |
|
kuivaamisesta | 146. |
|
Peruna-Mäihää.. | 83. |
|
Kakkoa.. | 84. |
|
Perunoita | Maidossa höystettyjä | 82 | 83. |
|
Pannussa paistettuja. | 82. |
|
Höyryssä keitettäviä.. | VII. |
|
Piimää | Kuori- taikka viili- 19. |
|
Kuurnattua. | 19. |
|
Pistohvia.. | 162. |
|
Pläkki- ja viina-pilkkujen poisotosta liinasta. | 171. |
|
Porkkanoita | Höystettyjä. 79. |
|
Porsaanlihaa varikoisessa kasessa.. | 37. |
|
Portlaakan suolaamisesta. 142. |
|
Puljonkia elikkä Lihanlientä | Monellaista.. | 1 - 3. |
|
Puna-juurikoita | astioittuja. 88. |
|
niiden astioittemisesta 142. |
|
Punsia | Arrakki- | Tavallista 163. |
|
Kylmää. 163. |
|
Rommi-.. | 164. |
|
Puoloja | Astioittuja. | 136. |
|
Keitettyjä. | 136. |
|
Puuroa | Monellaista | 15 | 16. |
|
Putinkia | Kala- | monesta laista. | 91 - 94. |
|
Kanan- taikka Kalkkunan-lihasta... | 91. |
|
Liha-.. | 89. |
|
Vasikan-liha-. 90. |
|
Lohi-.. | 95. |
|
Maksa-. | 96. |
|
Manteli-. | 100. |
|
Omena-. | 100. |
|
Penaatti-. | 97. |
|
Peruna- | 2:a lail. 95. |
|
Riiskryyni- | 99. |
|
Rusina-. | 98. |
|
Saakukryyni-. 98. |
|
Veri-.. | 95. |
|
Pöönien kuivaamisesta | 148. |
|
suolaamisesta | 146. |
|
Sivu. |
|
Pööniä | Ruskeita.. | 77. |
|
Turkin-.. | 76. |
|
Pöystiä elikkä Liikiöä | 37. |
|
R. |
|
Rooneja | Hyviä-.. | 159. |
|
Ohkosia-.. | 160. |
|
Ruoho-löökin suolaamisesta. 144. |
|
Ruoka-aineiden korjusta | IV. |
|
Ruoka-vesistä... | III. |
|
Ruokien laitoksesta. | V. |
|
Nautinnon järjestys 172. |
|
Räätiköitä | Paistettuja | 81. |
|
Höystettyjä | 81. |
|
S. |
|
Sallattia | Gurkku- | 88 | 89. |
|
Här'änliha- | 84. |
|
Lohi-.. | 86. |
|
Peruna- | 86 | 87. |
|
Pää-.. | 87. |
|
Silli-.. | 85. |
|
Sian-kylkeä | padassa paistettua.. | 38. |
|
Siikoja | keitettyjä.. | 56. |
|
Siirappi-sahtia... | 161. |
|
Silahkoita | monella lailla 62 | 63. |
|
Sillejä öljyssä ja etikassa. 60 ja Siikoja | kuinka niistä härskiys pois otetaan... | 170. |
|
Silli-Lootia.... | 61. |
|
Simaa ( Mjöd ) elikkä Mesi-juomaa... | 162. |
|
Sipulin taikka Löökin astioittemisesta. | 141. |
|
kuivaamisesta | 149. |
|
Soijaa sokerista.. | 106. |
|
Soppaa | Liha-... | 2. |
|
Ankanliha-. | 6. |
|
Kala-... | 7. |
|
Kananliha-. | 5 | 6. |
|
Kaulakon-marja-. 13. |
|
Kauran-kryyni-. 13. |
|
Lampaanliha- | 4. |
|
Linnunliha-. | 5. |
|
Made'-.. | 7. <> |
-180-
Reisteri |
|
Sivu. |
|
Soppaa | Omena-.. | 11. |
|
Porsaanliha- | 4. |
|
Riiskryyni-. | 12. |
|
Rusina- taikka väskynä... | 12. |
|
Saakukryyni- | 13. |
|
Soppa-leipiä... | 22. |
|
Suklaata ( Chocolad ) | 17 | 18. |
|
Syltty-aineiden ruokosta | 45. |
|
Sylttyä Här'änlihasta ja jaloista.. | 47 | 48. |
|
Käämyrä-. | 49. |
|
Porsaan-.. | 48. |
|
Sianpäästä. | 49. |
|
Säynäviä | Keitettyjä | 55. |
|
Höystettyjä | 56. |
|
T. |
|
Tee-vettä.... | 164. |
|
Tillin astioittemisesta | 141. |
|
Sivu. |
|
Torttuja | Manteli-. | 117. |
|
Panskan-. | 118. |
|
Leipä-.. | 118. |
|
Totia | Muna-... | 164. |
|
Tuurakaloja ( Stockfisk ) | 64. |
|
Höystettyjä | 65. |
|
V. |
|
Vasikanliha-hyydettä ( A la Daube ). | 33. |
|
Vasikan reittä | silavoittua. 31. |
|
rintaa | keitettyä. 31. |
|
Paistia | katso Paistia. |
|
Velliä | Kaurankryyni- | 15. |
|
Krossikryyni-. | 15. |
|
Riiskryyni-. | 14. |
|
Vohvuloita | Taale'-. | 124. |
|
Sokeri-. | 125. |
|
|