Keitto-puista... | III. |
Keuhko-ruokaa... | 33. |
Kiiskisiä | Keitettyjä. | 63. |
Koit ja Toukat | kuinka ne' saadaan häviämään astioista ja maito-huoneista. 170. |
Kokkaroita | ( Klimppejä ) | Jauhoista | 20. |
Nisu-leivästä. | 21. |
( Frikadeller ) | Kaalista | 22. |
Kanan-lihasta | 21. |
Linnun-lihasta | 22. |
Vasikan-lihasta | 21. |
Korppuja | Sokeri-. | 158. |
Kouruja ( Ruda ) | Monella lailla... | 155. |
Krapuja | Keitettyjä. | 63. |
Kravun-lihoja öljyssä ja etikassa | 67. |
Krinkilöitä | Sokeri-. | 158. |
| Muna-. | 159. |
| Tee-.. | 159. |
Kroppanaa elikkä Pata-kääröä ( Palt ) | 109. |
Kräämin hyyde'-ainetta Peuran-sarvesta | 129. |
Vasikan-jaloista. 129. |
Kräämiä, Hyyde'- ( Gelée ) | Hedelmöistä | 131. |
| Manteleista | 131. |
| Munista. | 130. |
| Peuran-sarvesta. 129. |
| Kahve'-. | 125. |
| Mansikka- | 127. |
| Manteli-. | 126. |
| Marjan-liemestä. 126. |
| Munan-valkuaisesta.. | 123. |
| Omena-. | 127. |
| Omena-mäihää. 127. |
| Taale'-. | 126. |
| Vadelma- | 128. |
Kuhia | Keitettyjä ja höystettyjä.... | 56. |
Kuorreita | Keitettyjä. | 63. |
| Paistettuja | 64. |
Kylmäälientä ( Kallskäl ) | kahta laija | 20. |
L. |
Sivu. |
Lahnoja | Keitettyjä, paistettuja | 55. |
Lampaan-lihoja monella lailla.. | 34 | 35. |
Leipiä ja kakkoja | monellaisia.. | 155 - 157. |
Leipomisesta yhteisesti | 152. |
Liha-kakkosia | Här'änlihasta. 28. |
Kanasta | 45. |
Liha-paistikkaita ( kotletter ) Här'än-lihasta. 28. |
Lampaan-lihasta 35. |
Sian-lihasta. 38. |
Vasikan-lihasta. 32. |
Lihojen suolaamisesta Här'än... | 149. |
Sian ja Lampaan. 151. |
Sauhuttamisesta Här'än ja Sian | 152. |
Linsi-papuja | Höystettyjä ja Mäihää | 72. |
Live'-kaloja.... | 65. |
Lohi-Lootia.... | 59. |
Kuinka härskiys siittä poissaadaan.. | 170. |
Lohta | Tuoretta | keitettyä ja höystettyä. | 57 | 58. |
Suolasta | keitettyä ja höystettyä. | 59 | 60. |
Löökin taikka sipulin astioittemisesta.. | 141. |
Panskan- | kuivaamisesta.... | 147. |
M. |
Maarian-kaloja ( Flundra ) | keitettyjä ja paistettuja. 57. |
Madetta | keitettyä ja höystettyä..... | 53. |
Makkaroita | Höystö-. | 110. |
Liha-. | 110. |
Maksa-. | 108. |
Ohran-kryyni-. 107. |
Riiskryyni-. 106. |
Saksan- ( Metwurst ). | 111. |
Sian-liha- | 111. <> |
-178-
Reisteri. |
Sivu. |
Makkaroita | Veri-. | 108. |
Marja-hilloa | katso Hilloa. |
Marjojen keitoksesta yhteisesti..... | 132. |
Meiramin kuivaamisesta. 146. |
Munia | Hölliksi keitettyjä. 67. |
Koviksi keitettyjä | kasessa.. | 68. |
Höystettyjä. | 68. |
Särjettyjä. | 69. |
Muna-ruokaa elikkä muna-juustoa.... | 69. |
Munien säilyttämisestä yli suven.. | 169. |
Paleltuneiden parantamisesta | 169. |
Tuntomerkit | hyvien ja pahojen | 67. |
Munkkeja taaleesta. | 124. |
N. |
Nauris-mäihää... | 81. |
Nauriita | Höystettyjä ja paistettuja | 79. |
Uunissa paistet. 80. |
Täytettyjä | 80. |
Nestettä | Kirsi-marjoista. 137. |
Kruusu-marjoista | Sitronin-nesteestä viljeltävää | 138. |
Mansikoista | 139. |
Mustikoista | 139. |
Puoloista. | 139. |
Vadelmista | 138. |
Viina-marjoista. 139. |
Nesteen säilytyksestä. | 137. |
O. |
Olut-juustoa... | 17. |
Olut-keitosta... | 16. |
Olutta | Tokholmin. | 160. |
Omena-mäihää taaleessa. 127. |
Omenoitten kuivaamisesta. 148. |
P. |
Paakkelsi-taikinaa. | 112. |
Sivu. |
Paakkelseja | Muna- | Taale'- Manteli-. 119 | 120. |
Paistia | Ankan- ja suorsan- 42. |
Hanhen-.. | 41. |
Här'än-.. | 25. |
Englannin tavalla ( Biff ). 26. |
Pata-. | 24. |
Parilas- | 24. |
Uuni-. | 23. |
Jäniksen-. | 39. |
Kalkkunan- | 40 | 41. |
Kanan-pojista | kanoista... | 43. |
Kyhkysen-. | 44. |
Lampaan-lihasta. 34. |
Mettoksen-. | 44. |
Peuran-.. | 39. |
Porsaan-.. | 36. |
Pyyn-.. | 44. |
Siasta | Uuni-. 36 | 38. |
Pata- | 37. |
Teeren-.. | 44. |
Vasik.-lihasta | uuni- varras-. 30. |
Englannin tavalla ( Biff ). 32. |
Viiriäisen-. | 45. |
Pannu-lihaa.... | 27. |
Pannu-kakkoja monellaisia 120 - 125. |
Papuja | Härki-... | 77. |
Rivittyjä. | 71. |
Taaleessa. 72. |
ja Sian-lihaa | 8. |
Vihriäisiä | lihata. 9. |
Papu-mäihää puljongin kanssa...... | 9. |
Papu-ruokaa.... | 8. |
Pavun-palkoja | Keitettyjä. 72. |
Niiden kuivaamisesta. 147. |
Pavut | kovat | kuinka ne' pehmenemään saadaan... | 160. |
Parrisaa | Keitettyä. | 77. |
Höystettyä. | 78. |
Pasteija-taikinaa.. | 112. |
Pasteijoja monellaisia | 114 - 116. |
Penaattia | Höystettyä | 70. |
Penaatin suolaamisesta | 142. <> |
-179-
Reisteri. |
Sivu. |
Penaatin kuivaamisesta | 146. |
Persiljan suolaamisesta | 143. |
kuivaamisesta | 146. |
Peruna-Mäihää.. | 83. |
Kakkoa.. | 84. |
Perunoita | Maidossa höystettyjä | 82 | 83. |
Pannussa paistettuja. | 82. |
Höyryssä keitettäviä.. | VII. |
Piimää | Kuori- taikka viili- 19. |
Kuurnattua. | 19. |
Pistohvia.. | 162. |
Pläkki- ja viina-pilkkujen poisotosta liinasta. | 171. |
Porkkanoita | Höystettyjä. 79. |
Porsaanlihaa varikoisessa kasessa.. | 37. |
Portlaakan suolaamisesta. 142. |
Puljonkia elikkä Lihanlientä | Monellaista.. | 1 - 3. |
Puna-juurikoita | astioittuja. 88. |
niiden astioittemisesta 142. |
Punsia | Arrakki- | Tavallista 163. |
Kylmää. 163. |
Rommi-.. | 164. |
Puoloja | Astioittuja. | 136. |
Keitettyjä. | 136. |
Puuroa | Monellaista | 15 | 16. |
Putinkia | Kala- | monesta laista. | 91 - 94. |
Kanan- taikka Kalkkunan-lihasta... | 91. |
Liha-.. | 89. |
Vasikan-liha-. 90. |
Lohi-.. | 95. |
Maksa-. | 96. |
Manteli-. | 100. |
Omena-. | 100. |
Penaatti-. | 97. |
Peruna- | 2:a lail. 95. |
Riiskryyni- | 99. |
Rusina-. | 98. |
Saakukryyni-. 98. |
Veri-.. | 95. |
Pöönien kuivaamisesta | 148. |
suolaamisesta | 146. |
Sivu. |
Pööniä | Ruskeita.. | 77. |
Turkin-.. | 76. |
Pöystiä elikkä Liikiöä | 37. |
R. |
Rooneja | Hyviä-.. | 159. |
Ohkosia-.. | 160. |
Ruoho-löökin suolaamisesta. 144. |
Ruoka-aineiden korjusta | IV. |
Ruoka-vesistä... | III. |
Ruokien laitoksesta. | V. |
Nautinnon järjestys 172. |
Räätiköitä | Paistettuja | 81. |
Höystettyjä | 81. |
S. |
Sallattia | Gurkku- | 88 | 89. |
Här'änliha- | 84. |
Lohi-.. | 86. |
Peruna- | 86 | 87. |
Pää-.. | 87. |
Silli-.. | 85. |
Sian-kylkeä | padassa paistettua.. | 38. |
Siikoja | keitettyjä.. | 56. |
Siirappi-sahtia... | 161. |
Silahkoita | monella lailla 62 | 63. |
Sillejä öljyssä ja etikassa. 60 ja Siikoja | kuinka niistä härskiys pois otetaan... | 170. |
Silli-Lootia.... | 61. |
Simaa ( Mjöd ) elikkä Mesi-juomaa... | 162. |
Sipulin taikka Löökin astioittemisesta. | 141. |
kuivaamisesta | 149. |
Soijaa sokerista.. | 106. |
Soppaa | Liha-... | 2. |
Ankanliha-. | 6. |
Kala-... | 7. |
Kananliha-. | 5 | 6. |
Kaulakon-marja-. 13. |
Kauran-kryyni-. 13. |
Lampaanliha- | 4. |
Linnunliha-. | 5. |
Made'-.. | 7. <> |
-180-
Reisteri |
Sivu. |
Soppaa | Omena-.. | 11. |
Porsaanliha- | 4. |
Riiskryyni-. | 12. |
Rusina- taikka väskynä... | 12. |
Saakukryyni- | 13. |
Soppa-leipiä... | 22. |
Suklaata ( Chocolad ) | 17 | 18. |
Syltty-aineiden ruokosta | 45. |
Sylttyä Här'änlihasta ja jaloista.. | 47 | 48. |
Käämyrä-. | 49. |
Porsaan-.. | 48. |
Sianpäästä. | 49. |
Säynäviä | Keitettyjä | 55. |
Höystettyjä | 56. |
T. |
Tee-vettä.... | 164. |
Tillin astioittemisesta | 141. |
Sivu. |
Torttuja | Manteli-. | 117. |
Panskan-. | 118. |
Leipä-.. | 118. |
Totia | Muna-... | 164. |
Tuurakaloja ( Stockfisk ) | 64. |
Höystettyjä | 65. |
V. |
Vasikanliha-hyydettä ( A la Daube ). | 33. |
Vasikan reittä | silavoittua. 31. |
rintaa | keitettyä. 31. |
Paistia | katso Paistia. |
Velliä | Kaurankryyni- | 15. |
Krossikryyni-. | 15. |
Riiskryyni-. | 14. |
Vohvuloita | Taale'-. | 124. |
Sokeri-. | 125. |
|