Agricolaverkon vintti
-172-Ruokien-nautinnon-järjestys.Tässä annetaan ainoastansa johto, missä järjestyksessä näinä aikoina ruoka-lait nautitaan; toisia liha-, kala- ja maito-ruokia, niinkuin muitakin jälki-laija, sopii näiden siassa nauttia, aina kuinka kunakin vuoden-aikana saadaan ja soveliaaksi nähdään.Ne' ruoka-lait, jotka ovat ha'alla { yhdistetyt, annetaan yhtähaavaa eteen. Iso Suurus.Monellaisia leipiä, voita, juustoa, anjovia, kaviaaria ja retiisejä.{ Särjettyjä munia ( N:o 166 ) palvatun lohen ja hanhen-rinnan kanssa. Paistettua ankeriaista N:o 124, 125. } { Puljonkia tee-kupeista N:o 4. | Kuurnattua piimää N:o 41. } Sian-pöystiä N:o 85. Täytettyä haukea N:o 114. Omena-putinkia N:o 231. { Pyyn-paistia ( N:o 103 ) taikka paistia kananpojista N:o 99. Sallattia, joko N:o 209, 210, 211 taikka 212. } Kräämiä munan-valkuaisista N:o 292. Manteli-torttua N:o 264, taikka paakkelseja. Vähempi Suurus.Leipiä, parista kolmesta laista, voita ja juustoa.Hollannin sillejä ja koviksi keitettyjä munia kasessa N:o 164. Suklaata N:o 38, taikka puljonkia tee-kupeista N:o 4. Teeren-paistia ( N:o 101 ) sallattien kanssa, N:o 209 taikka sen jälkeisten. Sokeri-vohvuloita N:o 282. <> -173-Voileipä-pöytä.Näitä laija pannaan erinäiselle' pöydälle', josta kukin nauttii mitä mieli tekee, ennen päivällis-pöytään istuttuansa.Monellaisia leipiä ja nuorta voita. Juustoa , Kaviaaria, taikka sen puutteessa mateen-mätiä. Pöystiä. Lohta, vähän suolattua. Vähäsiä voileipiä, elikkä kakkoja. Saksan-makkaraa ( Metwurst ). Sauhutettuja taikka suolattuja kieliä. Hollannin sillejä. Paistettua ankeriaista. Särjettyjä munia N:o 166, kravun-pyrstöjen kanssa. Joka tahtoo, saa myös tarita portteria juotavaksi. Iso Päivällinen.{ Keitettyä ankeriaista N:o 123.Här'änliha-kiemuroita N:o 58. Koviksi-keitettyjä munia kasessa, N:o 164 taikka N:o 165. } Pasteijoja, N:o 260 taikka 261. { Kellasta puljonkia N:o 5. Riiskryyni-soppaa N:o 24. } { Keitettyä pöystiä N:o 85. Uuni-paistia här'än-lihasta N:o 51, taikka Engelskan-paistia vasikasta N:o 70. Kukka-kaalia N:o 179, taikka täytettyä valkosta kaalin-kerää N:o 176. } Höystettyjä kouruja N:o 128, taikka madetta N:o 122, ostronien kanssa. Höystettyä parrisaa N:o 187. Jäniksen paistia N:o 90. Rusina-putinkia N:o 227. Pyyn-paistia ( N:o 103 ) sallattien kanssa N:o 209. <> -174-Hyyde'-kräämiä hedelmöistä ( N:o 297 ) paakkelsien kanssa. Vähempi Päivällinen.Silli- taikka lohi-sallattia N:o 204, 205.Tavallista liha-soppaa N:o 2, taikka saaku-soppaa N:o 26. { Uuni-paistia här'än-lihasta N:o 51 ja Peruna-mäihää N:o 201. } - Kala-putinkia N:o 216. Porsaan-paistia ( N:o 81 ) sallattien kanssa N:o 209, taikka N:o 210 eli 211. Pannukakkoja taaleesta, N:o 274 taikka 275. Omena-kräämiä N:o 288. Iso Ehtoollinen.Tuoretta lohta ( N:o 142 ) ja muna-ruokaa N:o 167.Keitettyä vasikan-rintaa N:o 68. Höystettyä madetta ( N:o 122 ) ostronien kanssa. Keitettyjä kanoja N:o 96. Riisi-putinkia N:o 229. Pyyn-paistia ( N:o 103 ) sallattien kanssa N:o 209 j. n. e. Peuran-sarvesta hyyde'-kräämiä ( N:o 295 ) paakkelsien kanssa. Vähempi Ehtoollinen. Suklaata kupeissa N:o 38, taikka kylmää maitoa. Lohta, taikka kiemuroittua här'än-kylkeä N:o 57 penaatin kanssa N:o 168, elikkä kukka-kaalin kanssa N:o 179. Vasikan- taikka linnun-paistia, sallattinensa N:o 209. Kräämiä ja torttuja. Tee-ehtoollinen.Voita, leipiä, juustoa ja kaviaaria.Pieneksi leikattua Hollannin sillejä koviksi-keitettyjen munien kanssa. <> -175-Jähtyneitä kananpoikkia sallatin kanssa N:o 209 j. n. e. Teetä monenlaisien leipien kanssa. Kräämiä paakkelsien kanssa. <> -176- |