Muita aiheita...
Automobiilit
Jyväskylän kaupunki sai automobiililiikenteen ohjesäännön:
"Automobiilillä ymmärretään näissä järjestyssäännöissä kaikkia henkilöiden tai tavarain kuljettamiseen tarkotettuja ajoneuvoja, joita käyttää voimakone (moottori) ja jotka eivät kule kiskoilla.
Automobiilillä ajettaessa älköön kulkunopeus olko suurempi kuin päivän valolla 15 kilometriä kadulla ja 20 kilometriä viertotiellä sekä pimeällä tai sumussa 10 kilometriä tunnissa.
Automobiilillä, jota käytetään tavarain kulettamiseen, älköön ajettako nopeammin kuin 8 kilometriä tunnissa."
Helsinkiläisen Vihtori Ojalan NAGtaksi.
Pakkasia
Sodankylässä oli 5. helmikuuta -49 –¾ C ja Kuusamossa 2. huhtikuuta -36 –¾ C.
Auringonpimennys
"Auringonpimennys on ilmiö taivaalla, jolloin kuu kokonaan tai osaksi peittää auringon. Auringonpimennykset ovat ylipäänsä lukuisammat kuin kuunpimennykset, mutta yksityisillä paikkakunnilla harvinaisemmat, koska auringonpimennys näkyy vain verrattain rajoitetulla kaistaleella. Pimennys voi sattua ainoastaan uuden-kuun aikana. Koska maan ja kuun radat eivät ole samassa tasossa, ei jokainen uusi kuu tuo mukanaan auringonpimennystä."
Suomessa hämmästeltiin auringonpimennystä 17. huhtikuuta.
Kääntösilta
Senaatti antoi 22. maaliskuuta "järjestyssäännön Elisenvaaran–Savonlinnan rautatien Särkisalmen ja Tuunansalmen salmien poikki Särkisalmen ja Punkaharjun asemain luona vieväin kääntösiltain käyttämisestä".
Vesikauhu
Senaatti antoi 11. heinäkuuta "määräyksiä terveydenhoitoja poliisiviranomaisille sekä heidän käskyläisilleen koiria ja kissoja kiinnija hengiltä ottaessaan vesikauhunvaaran välttämiseksi".
Kalliopiirrokset
Näin nimitetään muinaistieteellisesti kuvioita ja piirroksia, joita historiantakaisina aikoina on kallioihin ja irtonaisiin paasiin hakattu.
Erikoisen ryhmän muodostavat n.s. arktiset kalliopiirrokset, joita on Trondhjemin seuduilla Norjassa ja Jämtlandissa ja Härjedalenissa Ruotsissa ja suomalaisten asuttamassa Aunuksessa. Piirrokset esittävät useimmin hirviä; toiset niistä ovat mestarillisen hyvin tehdyt.
Piirrosten ikä on voitu toistaiseksi määrätä vain Skandinaaviassa.1