Agricolan julkaisusarja

ISSN 2342-1193

Agricola » Vintti » Julkaisut » Julkaisusarja

Agricolan julkaisusarja nostaa digitaaliseen päivänvaloon tekstejä ja dokumentteja, joita muuten olisi hankala tavoittaa, joita ei ole aiemmin suomennettu tai joiden painos on loppu. Julkaisemme historia-aiheiseen keskusteluun liittyviä artikkeleita, tekstejä ja materiaaleja, jotka voivat olla myös aikaisemmin muualla julkaistuja. Julkaisusarjassa voidaan myös julkaista ajankohtaisiin historiallisiin keskusteluihin liittyviä linkkikoosteita, jotka kokoavat keskustelua. Sarjaan on koottu omaksi kokonaisuudekseen myös 1990-luvulla Agricolassa julkaistua varhaista digitoitua aineistoa.

osa 11.
”Die Weisse Rose” lentolehtiset

Valkoinen ruusu -vastarintaryhmä toimi Saksassa vuosina 1942–1943 julkaisemalla yhteensä kuusi lentolehtistä Hitlerin hallintoa vastaan. Lentolehtiset julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa suomeksi käännettyinä.


osa 10.
Uudenkaupungin rauha 1721

Julkaisu sisältää Uudenkaupungin kaupungin Venäjän ulkoministeriöltä saamia rauhan solmimiseen liittyviä asiakirjoja, sekä Tomi Kankaan teoksen Uudenkaupungin ”siunattu” rauha 1721 - Suuren Pohjan sodan ja isonvihan päätös.


osa 9.
Castor: Suomi-Eesti (1942)

Jatkosodan aikana kirjoitetussa laajassa muistiossa suunniteltiin Suomen ja Viron unionia. Kirjoittajien joukkoon kuului suomalaisten lisäksi myös kotimaastaan paenneita virolaisia.


osa 8.
Kaava

Vinkovetski, Jakov: Kaava. Miten kuulusteluissa ja pidätyksen aikana käyttäydytään, Osuuskunta Turun Kirjakahvila, Turku 1986, 22 s. Neuvostoliitossa laajasti levinneestä samizdatista-tekstistä kääntänyt Sirje Sinilind (Juhan Kristian Talve).


osa 7.
Matti Rossin kirje

Matti Rossin kirje Unkarin kirjailijaliitolle 11.4. 1975. Kirjeen katsottiin ilmiantaneen totalitaarisessa valtiossa eläneen kirjailijan Dénes Kissin tämän neuvostovastaisista puheista ja saattaneen hänet vaaraan.


osa 6.
Tieteellinen kirjoittaminen historia-alan verkkojulkaisuissa

Annastiina Mäkilän kirjoittama kattava ohjeistus tieteelliseen kirjoittamiseen verkossa.


osa 5.
Tekstejä Katynista

Vuonna 2010 tuli kuluneeksi 70 vuotta Katynin joukkomurhista, joissa puolalaisia upseereita ja muita yhteiskunnalliseen eliittiin kuuluvia henkilöitä surmattiin Neuvostoliiton NKVD:n toimesta keväällä 1940.


osa 4.
Näkökulmia ja reaktioita Elina Sanan Luovutetut -kirjaan

Sivuston tarkoitus on antaa mahdollisimman monipuolinen kuva siitä keskustelusta, jota Elina Sanan kirjasta ja hänen esittämistään väitteistä on käyty.


osa 3.
Pirkkalan moniste

Agricola julkaisi vuonna 2006 digitoidun version 70-luvulla kohua herättäneestä ns. Pirkkalan monisteesta.


osa 2.
Lehdistökatsaukset 1940-1960

Alkuperäisen version lehdistökatsauksista ovat tehneet Tampereen yliopiston historiatieteen laitoksen opiskelijat 1970-luvulla. WWW-versio on Agricola-projektin.


osa 1.
Vanhoja suomenkielisiä dokumentteja ja kirjoja (KKTK)

Aineistot on muokattu Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen ATK-tallenteista WWW-muotoon Agricola-projektin toimesta.

Uutiset ja keskustelu | Ajankohtaista | Historian äärelle | Julkaisut
Agricolan kartta | Haku Agricolasta | Hakemisto | Uutta!
Tekijät | Palaute ja yhteystiedot | Etusivulle

Etusivulle

Päivitetty Notice: Undefined variable: sivu_paivitetty_print in /home/u42741/public_html/vintti/includes/rakenteet/loppu.php on line 36 24.2.2018 15:50