Työpaikkailmoitus

Ålands Jakt- och Fiskemuseum erbjuder en vikarietjänst som intendent

Intendenten leder och utvecklar verksamheten vid Ålands Jakt-och Fiskemuseum (i enlighet med stiftelsens stadgar) samt ansvarar för museets ekonomi.

Vi söker en person som kan sköta administration, ekonomi, marknadsföring, kommunikation, personalärenden, museibutik, kassa, fastighet och kontakterna med stiftelsens representanter.

Tjänsten är ett vikariat på deltid 80% där arbetstimmarna varierar från 50% under lågsäsong till 100% under högsäsong (fast månadslön).

Du skall gärna ha erfarenhet av administrativt arbete som tex budgetskrivning, bidragsansökning och fakturering. Bokföring sköts av bokförare. Musealt arbete, erfarenhet av föremålshantering och katalogisering samt utställningsbygge är meriterande. I arbetet ingår även guidning av grupper, kontakt med media och samarbetsmöten.

Du är utbildad inom museologi, historia, eller naturvetenskaper och har ett intresse för att förmedla kunskap och information om fiskets och jaktens historia på Åland. Du har ett trevligt bemötande, kan flera språk och tycker om att jobba med kundservice. Du är öppen för flexibla arbetstider och kan även jobba kvällar och helger. Du är van att arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Arbetet börjar

29.07.2019

Arbetets varaktighet

31.07.2020

Skicka ansökan till
Ansökningar, löneanspråk jämte CV med referenser lämnas till eller Ålands Jakt-och Fiskemuseum, Fiskeläge 37, 22270 Eckerö

Sista ansökningsdag:

26.06.2019