Artikkelipyyntö

Hengellisyys-esseekokoelma

Hengellisyys-esseekokoelma

Kokoelman työnimi Hengellisyys voi muuttua, ennen kuin ollaan valmiissa kirjassa.

Julkaisun tavoite on keskustella ja herättää keskustelua hengellisyydestä kirjallisuudessa, taiteissa, kulttuurissa ja yhteiskunnassa. Aiheistoon kuuluvat esimerkiksi rukous, uskon ja tietämisen suhde ja näiden asema ja sen muutokset. Myös kirkkokunnat instituutioina ovat kiinnostava aihe. Onko kirkossa tilaa ihmiselle ja Jumalalle? Mitä ja missä hengellisyys on? Havainnot suhtautumisesta näihin asioihin eri tieteissä ovat tervetulleita.

Esseet kootaan Lassi Nummen seuran aloitteesta, ja kirja kuuluu sen toimintasuunnitelmaan. Yhdistys kokoaa vuosittain kirjan tai pari, ja ne ilmestyvät aina jossakin kustantamossa.

Esseekokoelma ilmestyy aikaisintaan jouluksi 2024. Pyydän kirjoittajilta valmiita, hiottuja tekstejä. Julkaistavien artikkelien tulee soveltua teoksen teemaan ja kokonaisuuteen ja antaa lukijalle jotakin uutta ja ajankohtaista.

Esseitten pituus on noin 25 000–35 000 merkkiä (välilyönnit ja lähdeluettelo mukaan lukien). Tätä suppeammatkin tekstit tulevat kyseeseen. Kirjoittajille ei voida maksaa palkkiota.

Toivon otsikkoa ja esseen lyhyttä esittelyä 15.5. mennessä.

Julkaistaviksi tarkoitetut tekstit lähetetään toimittajalle sähköpostin liitetiedostona 15.8. mennessä Word- ja rtf-muodossa. Mukaan tulee liittää myös pdf-versio, jos käyttää erikoismerkkejä. Julkaistavat tekstit valitaan pian sen jälkeen. Kirjoittajilla on mahdollisuus tehdä tekstiin toimittajan pyytämiä ja muita muutoksia 30.9. mennessä.

Lähetän ilmoittautuneille kirjoitusohjeet.

Kirjan toimittajan yhteystiedot:

Katriina Kajannes