Työpaikkailmoitus

Aluetaidemuseotutkija Lahden museoihin

Haemme Lahdessa aloittavaan Päijät-Hämeen alueelliseen vastuumuseoon aluetaidemuseotutkijaa 2.1.2020 alkaen

Lahden kaupunginmuseo toimii Päijät-Hämeen maakuntamuseona ja on yksi tulevista alueellisista vastuumuseoista. Museossa on vahva ja pitkä perinne alueellisen museotyön ja kulttuuriympäristön viranomaistehtävien hoidosta ja nyt täydennämme joukkoamme uudella työtehtävällä. Aluetaidemuseotutkija tulee työskentelemään osana laaja-alaista asiantuntijajoukkoa museon Tutkimus- ja kulttuuriympäristöyksikössä, johon tulee kuulumaan myös kaksi rakennustutkijaa, kaksi arkeologia, maakuntamuseotutkija sekä korjausrakentamisen asiantuntija. Aluetaidemuseotutkijan toimi on uusi tehtävä Lahden museoissa. Tehtävään kuuluu ensisijaisesti työnkuvan luominen ja kehittäminen yhdessä alueellisen vastuumuseon, kokoelmakeskuksen sekä taidemuseon henkilökunnan kanssa olemassa olevan suunnitelman puitteissa.  Tehtävään kuuluu mukana olo Lahden kaupungin julkisen taiteen työryhmässä ja periaateohjelman luomisessa sekä ohjelman edistäminen maakunnassa. Lisäksi tehtäviin kuuluu kokoelmapoliittisen yhteistyön kehittäminen alueen muiden taidemuseoiden kanssa sekä taidekasvatustyö maakunnassa.

Museollamme on vahva ja pitkä perinne taidemuseotyöstä sekä kulttuuriympäristön viranomaistehtävien hoidosta. Pääset kehittämään uutta työtehtävää, luomaan uutta ja vaikuttamaan päijäthämäläiseen kuvataidekenttään innostavassa työyhteisössä.

Kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä työkokemus museoalalta. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyviä vuorovaikutustaitoja, ajokorttia sekä kykyä toimia verkostoissa ja koordinoida toimintaa.

Tehtävä täytetään, mikäli Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää Lahden kaupunginmuseolle alueellisen vastuumuseon aseman.

Lue koko hakuilmoitus osoitteessa https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/aluetaidemuseotutkija-250875/?r=2