Työpaikkailmoitus

Alvar Aalto -säätiö hakee museolehtoria

Alvar Aalto -museoon Jyväskylään 1.9.2016 alkaen. Alvar Aalto -museossa vierailee vuosittain noin 20 000 kävijää. Lasten arkkitehtuuri- ja muotoilutyöpajoihin osallistuu vuosittain noin 1 200 Jyväskylän alakoulujen 3. luokan oppilasta.

Alvar Aalto -museon pedagogisen toiminnan tavoitteena on yleisöjen kasvattaminen arkkitehtuurin, muotoilun ja rakennetun ympäristön ymmärtämiseen ja kokemiseen. Museopedagogiikka liikkuu erilaisten yleisöjen ja näyttelyjen/museokokoelmien rajapinnassa, käyttäen menetelminään niin opastettuja kierroksia, työpajoja, eri tavoin tuotettuja oppimisaineistoja kuin oheistapahtumiakin.

Hakijalta edellytämme yliopistossa suoritettua ylempää museoalan, taiteen, arkkitehtuurin, taidehistorian tai taidekasvatuksen korkeakoulututkintoa. Lisäksi hakijalta edellytetään pedagogista ja/tai arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen työkokemusta sekä sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa.

Museolehtorin toimen menestyksellinen hoitaminen edellyttää yhteistyökykyä (sisäiset ja ulkoiset yhteistyökumppanit) ja valmiutta tiimityöskentelyyn. Museolehtorin tehtäviin kuuluvat mm. arkkitehtuuri- ja muotoilutyöpajojen organisoiminen ja ohjaaminen, opastusten järjestäminen ja toteuttaminen, muut asiakaspalveluun ja viestintään liittyvät tehtävät sekä yhteistyö alan eri toimijoiden kanssa.

Lisätietoja tehtävästä antaa Alvar Aalto -museon intendentti Katariina Pakoma puh. 0400 489 315, sähköposti <mailto:>.
Hakemukset palkkatoiveineen pyydetään toimittamaan 10.6.2016 mennessä sähköpostitse osoitteeseen <mailto:> tai osoitteella Alvar Aalto -säätiö, talouspäällikkö Pirjo Olin, Tiilimäki 20, 00330 Helsinki. Hakemukseen pyydetään liittämään CV.

Alvar Aalto -säätiö toimii paremman arkiympäristön ja muotoilukulttuurin hyväksi lähtökohtanaan Alvar Aallon ja hänen elämäntyönsä humanistiset ja ekologiset arvot. Säätiö vastaa Alvar Aalto -museon, rakennusperintöyksikön ja Alvar Aalto -akatemian toiminnasta.

Alvar Aalto -museo toimii kahdessa kaupungissa, Jyväskylässä ja Helsingissä, joissa sillä on neljä yleisölle avointa kohdetta. Jyväskylässä sijaitseva arkkitehtuurin ja muotoilun erikoismuseo on Aalto-informaation kansallinen ja kansainvälinen keskus. Säätiön hallinto ja rakennusperintöyksikkö sekä Alvar Aalto -akatemia sijaitsevat Helsingissä.