Työpaikkailmoitus

Amanusenssi Suomalaisen kirjan museoon Sastamalaan

Amanuenssi

Suomen kirjainstituutin säätiö hakee palvelukseensa amanuenssia, joka toimii myös Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin ja Sastamalan seudun museon varamuseonjohtajana sekä Suomen Kirjainstituutin varatoiminnanjohtajana että säätiön asiamiehen varahenkilönä.

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi on avattu kesällä 2011. Pukstaavi on valtakunnallinen, suomalaisen kirjan kulttuurihistorian erikoismuseo. Sastamalan seudun museo, vuonna 1932 perustettu kulttuurihistoriallinen paikallismuseo, on siirtynyt säätiön hallintaan vuonna 2012. Suomen Kirjainstituutin toiminta on käynnistynyt vuonna 2004. Se on kirjallisuuskentän valtakunnallinen toimija, jonka keskeinen tehtävä on lukemisen ja kirjakulttuurin edistäminen. Säätiön ja sen yksiköiden kotipaikka on Sastamala – Suomen kirjapääkaupunki.

Valtakunnallisen Suomen kirjainstituutin säätiön 9-jäsenisen hallituksen puheenjohtaja on tutkija Annamari Arrakoski-Engardt ja varapuheenjohtaja päätoimittaja Matti Posio. Säätiön palveluksessa on 7 vakinaista henkilöä sekä tunti- ja hanketyöntekijöitä.

Amanuenssin vastuualueena on kokoelmatoiminta ja henkilöstöjohto. Varamuseonjohtajana hän osallistuu kaikkiin museon johtamisen tehtäviin museonjohtajan kanssa. Asiamiehen varahenkilönä henkilö osallistuu säätiötoiminnan tehtäviin.

Kelpoisuusvaatimuksina on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, museoalan vankka ja monipuolinen kokemus sekä käytännössä osoitettu johtamistaito.

Edellytyksenä on suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito, ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito ja sujuva englannin kielen hallinta. Muu kielitaito katsotaan eduksi.

Arvostamme kirjakulttuurikentän suhdeverkostoja, yhteistyökykyä sekä kokemusta talous- ja henkilöstöhallinnosta, hankeosaamisesta ja säätiötoiminnasta.

Työ alkaa elokuussa 2015 tai sopimuksen mukaan. Työssä on 4 kuukauden koeaika.

Lisää Pukstaavista www.pukstaavi.fi ja

Sasmusta http://www.sastamalankaupunki.fi/sivu.tmpl?sivu_id=7123

Lisää tietoa tehtävästä antaa museonjohtaja, toiminnanjohtaja ja asiamies Leena Aaltonen, puh 050 577 0707, nimi.sukunimi(at)pukstaavi.fi

Hakemukset, joissa mainitaan myös palkkatoivomus kokonaisaikapalkkana ja kaksi suosittelijaa puhelinnumeroineen, toimitetaan 4.5.2015 mennessä Leena Aaltoselle sähköpostitse nimi.sukunimi(at)pukstaavi.fi tai Pukstaavi, Marttilankatu 12, 38200 Sastamala. Hakemuksia ei palauteta.