Työpaikkailmoitus

Arkeologi Hämeenlinnan kaupunginmuseoon

Tule töihin Hämeenlinnaan. Hämeenlinna on historiaansa arvostava aktiivinen 68 000 asukkaan maakuntakeskus Suomen parhaimmalla paikalla. Täällä on kaunis luonto, loistavat harrastusmahdollisuudet, lyhyet työmatkat ja hyvät henkilöstöedut. Hämeenlinnan kaupunki on savuton työpaikka.

Hämeenlinnan kaupunginmuseo toimii vuoden 2020 alusta Kanta-Hämeen alueellisena vastuumuseona. Museoon perustetaan kulttuuriympäristötiimi, johon palkataan rakennustutkija, arkeologi ja korjausrakentamiseen erikoistunut asiantuntija.

Arkeologin tehtäviin kuuluu viranomaistyönä maankäytön suunnitteluhankkeiden arviointi sekä lausuntojen valmistelu, arkeologiset maastokäynnit ja valvonnat sekä kulttuuriperinnön- ja kulttuuriympäristön hoitoon liittyviä asiantuntija- ja viranomaistehtäviä. Työnkuvaan voi kuulua myös muita museon toimintaan liittyviä tehtäviä.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, pääaineena arkeologia, ja riittävä perehtyneisyys ja kokemus arkeologisesta tutkimuksesta. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää perehtyneisyyttä arkeologiseen perintöön, sen hoitoon ja suojeluun sekä kykyä toimia tiimissä ja verkostoissa. Paikkatieto-osaaminen ja alan tietojärjestelmien tuntemus katsotaan eduksi. Tehtävässä vaaditaan ajokortti. Tehtävien hoito vaatii oman auton käyttöä työtehtävissä.

Lisätietoja antaa:

museonjohtaja Tuulia Tuomi 12.9.2019 alkaen puhelimitse 03-621 2840 tai sähköpostitse

 

Toimet täytetään 1.1.2020 alkaen mikäli Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää Hämeenlinnan kaupunginmuseolle alueellisen vastuumuseon aseman. Toimet ovat kokopäiväisiä ja vakinaisia. Koeaika on 6 kuukautta. Hakeminen tehtäviin tapahtuu www.sarastiarekry.fi –palvelun kautta. Haku päättyy 20.9.2019 klo 15:00.

Toimeen valittavan on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Palkkaus ja muut työsuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaisesti.

 

Hämeenlinnan kaupunginmuseo
Raatihuoneenkatu 8 A

13100 Hämeenlinna