Artikkelipyyntö

Esitelmäkutsu istuntoon ”Teknologian rooli kuljetusvälineiden kehityksessä”

Istunto Tieteen ja teknologian historian maailman kongressissa Prahassa 25-31. 7. 2021

Kuljetusvälineiden monipuolinen kehitys on ollut olennainen osa suurta teknologian murrosta teollisesta vallankumouksesta alkaen. Tätä tematiikkaa käsitellään seuraavassa Tieteen ja teknologian maailman kongressissa kuljetusvälineiden historian istunnossa.

Istunnon piiriin kuuluvat maantie-, rautatie-, vesi- ja ilmakuljetukset sekä monet muut kuljetusmuodot. Otamme mielellämme vastaan esityksiä, jotka koskevat jotakin näiden kuljetusvälineiden kehitystä eri ajanjaksoina ja maantieteellisissä olosuhteissa . Päätavoite on analysoida, millaisia haasteita on noussut esiin ja miten ne on ratkaistu.

Henkilökohtaiset esitelmäehdotukset kuten myös ryhmätyönä kirjoitetut esitykset ovat tervetulleita. Ainakin yhden kirjoittajista on oltava henkilökohtaisesti läsnä istunnossa ja toimitettava paperi.. Hakijoiden tulee lähettää esityksensä tiivistelmä, jossa on korkeintaan 250 sanaa ja yhden sivun CV. Molempien asiakirjojen tulee olla englanniksi. Ole hyvä ja lähetä ne MSWord- tai rtf-muodossa Timo Myllyntaukselle () ja Hugo Pereiralle () viimeistään perjantaina 21. helmikuuta 2020.

Lähempiä tietoja:  https://www.academia.edu/41775576/Solving_Problems_or_Creating_Bottlenecks_The_Role_of_Technology_in_the_Development_of_Transportation._Call_for_Papers_to_the_Transport_History_Session