Työpaikkailmoitus

Kansallisgalleria hakee taideasiantuntijaa

Kansallisgalleria on aktiivinen kulttuuritoimija ja maamme suurin kuvataiteen asiantuntijaorganisaatio. Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Säätiön palveluksessa työskentelee noin 280 työntekijää.

Haemme Kokoelmahallinta-osastolle valtion taideteostoimikunnan tiimiin

TAIDEASIANTUNTIJAA MERIKASARMIN TAIDEOHJELMA-HANKKEESEEN

ajalle 21.10.2020-30.9.2021

Ulkoministeriön Merikasarmin taideohjelma on suuren, usean sadan taideteoksen sijoituskohteen hanke, jota valtion taideteostoimikunta toteuttaa yhteistyössä valtioneuvoston kanslian, ulkoministeriön ja Kansallisgallerian museoiden kanssa.

Taideohjelma pitää sisällään kokoelmateosten sijoitussuunnitelman ja kiinteistön eri osioiden taiteen teemoittelun sekä suunnitelman taideteosten toiminnallisesta elinkaaresta. Taide tulee olemaan osana yhteisöä ja kiinteistön toimintaa.

Taideasiantuntijana tehtäviisi kuuluu kohteen taidekonseptin luominen ja teosvalintojen tekeminen olemassa olevasta kokoelmasta ja valtion taideteostoimikunnan kohteeseen tekemistä uushankinnoista. Huolehdit kohteeseen valittujen tilausteosten tuottamisesta, käyttäjien osallistamisesta ja taideteosten toiminnallisen elinkaaren suunnittelemisesta sekä toteuttamisesta.

Työtä on tarjolla noin 900 tuntia ja tuntimäärä vaihtelee viikoittain. Työskentelet osana valtion taideteostoimikunnan henkilökunnan tiimiä.

Sinulla on tehtävään soveltuvaa työkokemusta ja osaamista alalta. Sinulla on nykytaiteen tietämystä, fasilitointikokemusta sekä taitoa konseptoida nykytaiteen temaattisia kokonaisuuksia. Osaat työskennellä tiimissä ja hallitset itsenäisen otteen työhösi. Sinulla on kokemusta ja tietämystä kokoelma- ja talletustyöstä, miten teoksia voidaan turvallisesti sijoittaa erilaisiin tiloihin. Teosten sijoittelutyö tehdään osana laajaa rakennushanketta yhteistyössä eri ammattilaisten kanssa, ja kokemus taiteesta osana rakentamista on eduksi.

Arvomme, avoimesti, yhdessä ja asiantuntevasti, kuvaavat myös sinun työskentelyotettasi.

Tarjoamme sinulle hyvän perehdytyksen tehtävään sekä mielenkiintoisen ja monipuolisen tehtävän, jossa sinulla on mahdollisuus työskennellä Suomen suurimmassa kuvataiteen asiantuntijaorganisaatiossa taiteen parissa. Olemme ylpeitä siitä, mitä teemme. Työyhteisömme koostuu alan huippuosaajista, joiden tuen saat työllesi.

Rekrytoimme nopealla aikataululla. Etähaastattelut järjestetään viikolla 41. ja 42. ja työ alkaisi viikolla 43.

Lisätietoja tehtävästä antaa ma 21.9. klo 13-14 ja ma 28.9.2020 kello 13-14: Valtion taideteostoimikunnan vastaava tuottaja Eija Aarnio, eija.aarnio(at)fng.fi, puh. 0400 271 477.

Lähetäthän hakemuksesi ja CV:si viimeistään 30.9.2020 oheisen linkin kautta: https://ats.talentadore.com/apply/Taideasiantuntija/mBnAdm