Muut ilmoitukset

Kansatieteellinen Arkisto hakee julkaisuehdotuksia

Valmistuuko tieteellinen työsi julkaistavaksi vuonna 2022? Suomen Muinaismuistoyhdistys hakee parhaillaan julkaisuehdotuksia Kansatieteellinen Arkisto -sarjaan julkaistavaksi.

Yhdistys
Suomen Muinaismuistoyhdistys on Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) jäsenseura, jonka julkaisutoiminnalla on pitkät perinteet ja vakiintunut asema taidehistorian, kansatieteen ja arkeologian aloilla. Monografiasarjoissamme ilmestyy sekä väitöskirjoja että muita tutkimuksia kotimaisilla kielillä ja englanniksi.

Yhdistyksellä on erittäin laaja kansainvälinen vaihtoverkosto, joten julkaisujamme tunnetaan
tutkimusinstituuteissa eri puolilla maailmaa. Suomessa tuotantoamme myy Tiedekirja. Paperiniteiden rinnakkaistallennuksesta verkkoon ja avoimesta saatavuudesta neuvotellaan tapauskohtaisesti.

Kirjoituskutsu
Tällä hetkellä yhdistys hakee julkaisuja Kansatieteellinen Arkisto -sarjaan, joka julkaisee ajankohtaista kansatieteellistä ja etnologista tutkimusta. Väitöskirjojen ohella sarja toivottaa erittäin lämpimästi tervetulleeksi myös muun tasokkaan kansatieteellisen tutkimuksen.

Julkaisuehdotuksen tulisi sisältää lyhyen kuvauksen tutkimuksen sisällöstä, tiedon tekstin laajuudesta ja kuvien määrästä sekä lyhyen perustelun, miksi teos sopisi Kansatieteellinen Arkisto -sarjaan. Ehdotuksen voi laatia suomen-, ruotsin- tai englannin kielellä.

Sarjan päätoimittaja, dosentti Pia Olsson (pia.olsson(a)helsinki.fi) keskustelee mielellään
ehdotuksestasi jo ennen lähettämistä. Kaikki ehdotukset käsitellään yhdistyksen johtokunnassa.
Syyskuun 19. päivään mennessä annetut ja hyväksytyt käsikirjoitusehdotukset ovat mukana tulevan vuoden valtionavustusten hakukierroksella.

Lähettäminen
Käsikirjoitustarjoukset ottaa vastaan julkaisusihteeri Teemu Väisänen, julkaisusihteeri(a)muinaismuistoyhdistys.fi