Työpaikkailmoitus

Kirjoittajia MuseoPro-verkkojulkaisuun

Museoliitto käynnistää syksyn aikana uuden museoammattilaisille suunnatun verkkojulkaisun MuseoPron. Julkaisu avataan Museoliiton Tietopäivässä 12.12.2019 ja sen jälkeen julkaisua päivitetään säännöllisesti.

MuseoPro on Suomen kaikkien museoissa työskentelevien äänenkannattaja, joka tarjoaa tuoreita näkökulmia museokenttään, museotyöhön, alan kansainväliseen toimintaan sekä museoiden edunvalvontaan. Juttutyypit vaihtelevat lyhyistä museouutisista laajoihin artikkeleihin. Lisätietoja julkaisusta on koottu Museoliiton verkkosivuille.

Tällä hetkellä kokoamme lehden toimitustyöstä kiinnostuneiden joukkoa. MuseoPron kirjoittajat ovat ensisijaisesti museoammattilaisia, jotka kirjoittavat omasta erikoisalastaan muissa museoissa työskenteleville kollegoille. Toivomme kirjoittajiksi erilaisissa tehtävissä ja museoissa työskenteleviä, alan tutkijoita ja opiskelijoita sekä muita museoalalla toimivia. Toivomme kirjoittajilta jonkin verran aiempaa kokemusta journalistisesta kirjoittamisesta, mutta se ei ole edellytys MuseoProhon kirjoittamiselle.

Lisäksi etsimme museo- ja kulttuurialaa tuntevia freelance-toimittajia, jotka voivat tarvittaessa tarttua MuseoPron toimituksen ehdottaman juttuaiheeseen. Juttujen näkökulmaa ja esimerkiksi mahdollisia haastateltavia ideoidaan yhdessä MuseoPron toimituksen kanssa.

Kirjoitus- ja kuvapalkkioista sekä aikatauluista sovitaan erikseen jokaisen julkaistavan jutun yhteydessä. Tekstien editoinnista vastaa MuseoPron toimitus.

Kiinnostuitko?

Lähetä lyhyt esittely osoitteeseen .

Kerrothan viestissäsi hiukan taustasi (mahdollinen museotyöpaikka, erikoistumisala tai erityiset kiinnostuksen kohteet museoissa) sekä aiemmasta MuseoProlle olennaisesta kirjoittamiskokemuksesta. Viestiin voi mielellään kirjoittaa alustavia juttuaiheita, jos mielessäsi on teemoja, joista haluaisit kirjoittaa MuseoProhon.