Artikkelipyyntö

Kuriositeettikabi.net, synkkä kulttuuriperintö

Kuriositeettikabi.net hakee artikkeleita kevään numeroon, jonka deadline on 1.3.2017. Seuraavan numeron teema on synkkä kulttuuriperintö.
Millaisista aiheista museot vaikenevat? Mitkä aiheet unohdetaan kun toiset muistetaan? Jos olet käynyt synkässä matkakohteessa/näyttelyssä voit kirjoittaa minkälaisia tunteita ja tuntemuksia se sinussa herätti. Voit myös kirjoittaa sotien kulttuuriperinnöstä, tai vaikeiden ja vaiettujen aiheiden esittämistavoista museoissa. Lisäksi kaikki arviot museonäyttelyistä ja –vierailuista ovat enemmän kuin tervetulleita!

Kuriositeettikabi.net on Turun yliopiston museologian ainejärjestön, Museion ry:n, ylläpitämä verkkolehti, joka käsittelee kaikkea museomaailmaan liittyvää. Kuka tahansa on tervetullut kirjoittamaan lehteen! Kirjoittaa voi sekä suomeksi että englanniksi.

Teema on suuntaa-antava, ja aiheita myös teeman ulkopuolelta voi tarjota. Esimerkkejä lehteen sopivista kirjoituksista ovat arvostelut erilaisista museoista ja näyttelyistä, kirjoitukset esimerkiksi työharjoittelun aikana opituista ja koetuista asioista sekä lyhennelmät tieteellisistä artikkeleista tai kannanotot museoalan ajankohtaisiin aiheisiin.

Lehden suunnittelun kannalta toivomme, että artikkelien aiheista kerrotaan toimitukselle etukäteen.

Artikkelit ja yhteydenotot voi lähettää osoitteeseen:

Lehteen voi tutustua osoitteessa: http://kuriositeettikabi.net/