Työpaikkailmoitus

Määräaikainen projektitutkija Suomen kansallismuseoon

Määräaikainen projektitutkija Suomen kansallismuseoon, Kokoelmat ja tutkimusyksikköön 17.7.?31.12.2017

Suomen kansallismuseo on valtakunnallinen kulttuurihistoriallinen museo. Museoviraston osana Kansallismuseo oman kokoelma- ja yleisötoiminnan rinnalla kehittää maan yleistä museotointa sekä toimii yhteistyössä kansallisen kulttuuriperinnön säilyttämiseksi ja välittämiseksi. Suomen kansallismuseo toimii useassa museo- ja nähtävyyskohteessa. Kansallismuseo on vahvasti uudistumassa. Organisaation rakenteita on tarkistettu ja toimintaan on otettu uusia strategisia suuntia.

Tehtävä on määräaikainen ajalla 17.7.2017?31.12.2017. Tehtävä täytetään 17.7.2017 alkaen.

Hakuaika päättyy 6.6.2017 klo 16.00.

Työpaikan katuosoite: Suomen kansallismuseo, Mannerheimintie 34, Helsinki.
Tehtävän kuvaus: Projektitutkijan tehtävänä on koordinoida ja toteuttaa Kansallismuseon Suomen 100-vuotisjuhlavuoteen liittyvää nykyajan tallennusta ja dokumentointia sekä suunnitella toimiva konsepti Kansallismuseon nykyajan tallennukselle. Tutkija suunnittelee yhdessä Kokoelmat- ja tutkimusyksikön henkilökunnan kanssa dokumentoitavat ilmiöt ja niiden tallennuksen. Tutkijan tehtävänä on myös luoda toimintatapoja digitaalisen aineiston tallennukselle.

Hakijalta odotamme: ylempää korkeakoulututkintoa tehtävään soveltuvissa aineissa, perehtyneisyyttä ja kokemusta museoiden nykyajan tallennuksesta ja nykydokumentointihankkeista sekä innovatiivista työotetta, näkemystä sosiaalisen median ja digitaalisten kanavien hyödyntämisestä kokoelmatyössä ja yleisöjen osallistamisessa.

Tehtävän palkkaus: tehtäväkohtainen palkka määräytyy vaativuusryhmän 8 (2726,68 ?/kk) mukaan. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen kokemukseen ja suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa Museoviraston palkkausjärjestelmäsopimuksen mukaisesti.

Työaika: virastotyöaika 36 tuntia 45 minuuttia viikossa. Virastossa on käytössä joustavat työaikaliukumat, saldovapaa-järjestelmä sekä työaikapankki-järjestelmä.

Lisätietoja tehtävästä antaa yli-intendentti Sanna Teittinen, puh. 0295 33 6394,

Hakemukset pyydetään toimittamaan 6.6.2017 klo 16.00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen