Työpaikkailmoitus

Metsähallitus hakee määräaikaista rakennusperinnön erikoissuunnittelijaa

Metsähallitus työskentelee luonnonvarojen vastuullisen käytön ja hoidon sekä luonnon monimuotoisuuden ja kulttuuriperinnön puolesta. Henkilöstöä meillä on yhteensä noin 1300 henkilöä ympäri Suomen, arvostamme monimuotoisuutta työyhteisössä.

Haemme nyt joukkoomme rakennusperinnön erikoissuunnittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen Rannikon Luontopalvelut -yksikön kenttätiimiin, ajalle 1.1.2021 – 31.12.2022. **On kuitenkin mahdollista, että projektiluonteisen rahoituksen niin salliessa tehtävää voidaan määräaikaisuuden päättyessä jatkaa vuoden 2023 puolelle.**

Rakennusperinnön erikoissuunnittelijana vastaat itsenäisesti kulttuurihistoriallisesti poikkeuksellisen arvokkaiden rauniokohteiden ja rakennusten korjaussuunnittelusta, työmaiden johdosta ja niiden valvonnasta. Kohteitasi ovat mm. Kajaanin rauniolinna, Kärnäkosken linnoitus, Raaseporin linna, Aulangon luonnonsuojelualueen rakennuskanta sekä Pietari Suuren merilinnoitusketjun puurakennuskohteita. Monipuoliseen työnkuvaan sisältyy myös muita tehtäviä, kuten yleisiä edunvalvontatehtäviä ja niihin liittyviä selvityksiä ja ohjausta (mm. rakennusinventointien osalta). Työskentelyalueena ovat Rannikon, Järvi-Suomen ja Pohjanmaa-Kainuun Luontopalvelut. Tehtävän toimipaikka on Metsähallituksen Vantaan, Turun, Porin tai Vaasan toimistolla.

Tehtävässä menestyminen edellyttää soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa (esim. arkkitehti, rakennuskonservaattori YAMK), kokemusta rakennuttamistehtävistä ja julkisista hankinnoista sekä suomen kielen hyvää suullista ja kirjallista taitoa. Sinulla on itsenäinen ja aktiivinen työote, hyvät vuorovaikutustaidot ja neuvottelet sujuvassa yhteistyössä niin oman tiimin kuin ulkopuolisten sidosryhmienkin kanssa. Ruotsin kielen taito ja paikkatieto-ohjelmistojen osaaminen katsotaan eduksi. Työ edellyttää B-ajo-oikeutta sekä mahdollisuutta useiden päivien työmatkoihin. Jos tunnet rakennusperintökohteita laajasti aina kansanrakentamisesta kivirauniokohteisiin niin suunnittelijan kuin korjaajankin näkökulmista, tämä tehtävä on sinua varten.

Tarjoamme sinulle monipuolisen ja innostavan työympäristön ja erilaisia arvoja ja tavoitteita yhteensovittavan, haastavan tehtäväkentän. Pääset osaksi mielenkiintoista toimialaa, moniammatillista työyhteisöä ja mukavaa tiimiä. Metsähallitus tukee henkilöstön hyvinvointia liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin, terveydenhuoltoon ja vapaa-aikaan liittyvillä henkilöstöeduilla.  Palkkaus määräytyy Metsähallituksessa noudatettavan palkkausjärjestelmän mukaisesti työn vaativuuden ja henkilökohtaisen työsuorituksen perusteella.

Täytäthän sähköisen hakemuksen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 4.10.2020 osoitteessa www.metsa.fi/avoimet-tyopaikat

Pyydämme liittämään mukaan myös CV:si.

Annamme mielellämme lisätietoja tehtävästä. Kysymyksiisi vastaavat kulttuuriperinnön suunnittelija Hilja Palviainen, puh. 040 754 5131, tai erikoissuunnittelija Tanja Tenhunen, puh. 040 707 5631.

Hakuaika päättyy: 04.10.2020 23:59